fasolka - 6917 przepisów (strona:322/462)

Makaron razowy z pesto 436

Tym razem będzie przepis na bardzo szybki obiad. Jego przygotowanie trwa dosłownie tyle czasu ile potrzeba jest na ugotowanie makaronu. My korzystamy z makaronu razowego bo

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Spaghetti bolognese z marchewką 95

syte, które nie może się nie udać Makaron z mięsem mielonym urozmaicam często jeszcze jakimś warzywem, oprócz pomidora sprawdza się papryka, tarte pieczarki, kawałki bakłażana, talarki cukinii, nawet kukurydza, fasolka czy groszek. Danie podaję także z tagliatelle lub krótkim makaronem, tak jak lubimy. Dziś padło na makaron spaghetti i dodatek w postaci słodkiej marchewki i boczku. Pycha! Spaghetti bolognese

Zasmakuj Kuchni
Domowe masło orzechowe 169

też pojawią się na blogu. Jednak z arachidków jest moim masłem ukochanym. Orzeszki arachidowe mają bardzo dużo białka i co śmieszniejsze, należą do gatunku roślin strączkowych, czyli to kuzyn fasolki szparagowej. Co jeszcze sprawia, że warto jeść orzeszki ziemne? Mają dużo witaminy B3 (witaminy PP, niacyny). Witamina B3 wspomaga układ nerwowy – więc jak czujecie, że zaraz was szlag trafi

ladykitchen
Prosta zupa z dyni 188

dyni, tj.: rozgrzewający krem z dyni i pieczonej papryki ,   krem z dyni z dodatkiem chipsów z jarmużu i zdrową posypką ,   zupę z pieczonej dyni Hokaiddo z dodatkiem fasolki,   czy też zupę curry z dyni, kurczakiem i grzankami.  Oczywiście na blogu znajdziecie o wiele więcej przepisów na zupę z dyni, ale wymieniam te, które polubiliście najbardziej

SMYKWKUCHNI
Dal, soczewica z dynią i suszonymi pomidorami 121

też dhal, to nic innego jak „groch”. W kuchni indyjskiej oznacza dania przygotowane na bazie strączków. Fasolka po bretońsku to też dal? :) Za prawdziwą, klasyczną kuchnią indyjską nie przepadam, choć jej łagodne wydanie bardzo mi odpowiada. Powoli przekonuję się do wielości aromatów, jakie dają mieszanki cudownych przypraw. Mój dal to nic innego, jak danie z soczewicy. Użyłam soczewicy

Kucharzyca
Fasolka po bretońsku 178

Chociaż danie tak proste i znane przez wszystkich, a jednak każdemu wychodzi inaczej, każdy ma swoje ulubione dodatki. Osobiście uwielbiam dania jednogarnkowe, a fasolka po bretońsku to świetna sycąca i rozgrzewająca propozycja na jesienne i zimowe popołudnia. Składniki (4 porcje) -400 g białej fasoli -200 g kiełbasy -200 g boczku wędzonego -puszka pomidorów krojonych -100ml passaty pomidorowej -cebula

Zielona Kuchnia
POLĘDWICZKI WIEPRZOWE W BOCZKU 137

Bardzo proste danie - delikatne mięsko doprawione ostrą musztardą i owinięte plastrami boczku,aby nie wyschło. Podałam z gotowaną fasolką szparagową. Smakowało rewelacyjnie. Składniki:   polędwica wieprzowa cienkie plasterki wędzonego surowego boczku musztarda rosyjska  pieprz Polędwiczkę umyć,osuszyć i pokroić na porcje.U mnie z jednej polędwiczki wyszło 6 kawałków. Każdą porcję oprószyć pieprzem oraz posmarować musztardą. Następnie  owinąć plastrami

Niespełnione zdolności kulinarne
Gulasz wieprzowy z marchewką 187

piękną zielenią w tle. Młodej marchewki już nie mam, soczystej zieleni z okna już też nie widzę, dałam więc do gulaszu pokrojoną czerwoną paprykę, ale można też pieczarki, fasolkę, kalafiora czy co tam się w lodówce pałęta.  I rzecz w każdym gulaszu najważniejsza! Mielony kminek. Uzależnienie całkowite ♥ A jeśli już o kminku, to spróbujcie tej domowej przyprawy do gulaszu

bistro mama
DELIKATNA ZAPIEKANKA RYŻOWA Z JOGURTEM 135

specjalnych umiejętności. 😊 Składniki na 2 porcje: -120 g ryżu (u mnie brązowy) -160 g mięsa -180 g jogurtu naturalnego -50 g sera żółtego startego -100 g brokuła -50 g fasolki szparagowej zielonej -100 g marchewki (u mnie młoda ) -1 łyżka oliwy/masła Przygotowanie: 1. Ryż gotujemy najlepiej parę godzin wcześniej aby dobrze napęczniał. 2. Mięso kroimy w kostkę, doprawiamy wedle

Zdrowie i pysznie na talerzu
Fasolka po myśliwsku 274

wody (można użyć wody w której moczyły się grzyby). Dodajemy koncentrat i śmietanę. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, papryką i majerankiem. Chwilę dusimy. Podajemy na ciepło jako samodzielne danie. Fasolka najlepiej smakuje podana ze świeżym pieczywem. Ilość porcji: ok. 5 Czas przygotowania: ok. 1,30 h plus moczenie fasoli i grzybów Koszt przygotowania

Pobite gary Barbary
Omlet z warzywami HORTEX. 178

polecam na bardzo sycące śniadanie lub nawet kolację. Wystarczy pół godzinki żeby go przygotować. Do przygotowania omletu użyłam mrożonych warzyw od HORTEX. W składzie warzyw znajdowały się marchewka, groszek, fasolka szparagowa, brukselka i kalafior. Nie ukrywam, że wyszło pysznie. Zapraszam:)   Składniki: Masa jajeczna: 4 jajka sól do smaku pieprz czarny do smaku 1 łyżeczka masła Warzywa: 20 dag mrożonego

Izabelawkuchni
Ziemniaki z warzywami pieczone w ziołach 369

Aromatyczny i zdrowy obiad składający się z dużej ilości pieczonych warzyw doprawionych ziołami. Wspaniały obiad dla całej rodziny. Możecie także do tego zestawu warzyw dodać marchewkę lub fasolkę. Najczęściej podaję go z kefirem lub maślanką, dobrym domowym zsiadłym mlekiem. Posypuję koperkiem lub natką. Takie warzywa można podawać także w wersji mięsnej z dodatkiem kawałków kurczaka lub nóżek kaczki i domową

Zasmakuj Kuchni
Polędwiczka w sosie żurawinowym 128

siemieniem lnianym (zdrowiej niż mąką;)). Podawać z duszonymi ziemniakami i groszkiem z marchewką. Przepis na zasmażany groszek z marchewką znajdziecie tutaj: Groszek z marchewką (Ja dodałam jeszcze 1/2 słoiczka fasolki szparagowej konserwowej, odcedzonej, reszta wg przepisu). Ziemniaki udusiłam z odrobiną masła i jogurtu greckiego. Smacznego

Trufelkowo
Kurczak w towarzystwie fajity 130

ciągu tych dwóch dni. Tym czasem zapraszam Was na pyszny obiad! Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 1 cebula 1 papryka żółta 1 papryka czerwona 1/2 słoiczka fasolki szparagowej konserwowej przyprawa do fajity (u mnie SKWORCU ) 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego opcjonalnie garść startego sera żółtego ryż lub tortille (np. Develey) Wykonanie: Pierś pokroić w kostkę. Wymieszać z przyprawą do fajity

Trufelkowo
Chłodnik z botwinką 132

chce się siedzieć w domu, nawet po pracy człowiek dostaje energii. Na spacer, na wycieczkę rowerową, na bieganie, na opalanie... W taką pogodę uwielbiam lekkie obiady, typu fasolka szparagowa, jajko, mizeria, młode ziemniaczki, a najbardziej lubię chłodniki. Dzisiaj mam dla Was litewski, z koperkiem, szczypiorkiem i rzodkiewką prosto z ogródka, z jajkami od szczęśliwych kurek. Wyszło pysznie :) Zapraszam! Składniki

Trufelkowo