fasolka - 6917 przepisów (strona:322/462)

Omlet z warzywami HORTEX. 196

polecam na bardzo sycące śniadanie lub nawet kolację. Wystarczy pół godzinki żeby go przygotować. Do przygotowania omletu użyłam mrożonych warzyw od HORTEX. W składzie warzyw znajdowały się marchewka, groszek, fasolka szparagowa, brukselka i kalafior. Nie ukrywam, że wyszło pysznie. Zapraszam:)   Składniki: Masa jajeczna: 4 jajka sól do smaku pieprz czarny do smaku 1 łyżeczka masła Warzywa: 20 dag mrożonego

Izabelawkuchni
Ziemniaki z warzywami pieczone w ziołach 385

Aromatyczny i zdrowy obiad składający się z dużej ilości pieczonych warzyw doprawionych ziołami. Wspaniały obiad dla całej rodziny. Możecie także do tego zestawu warzyw dodać marchewkę lub fasolkę. Najczęściej podaję go z kefirem lub maślanką, dobrym domowym zsiadłym mlekiem. Posypuję koperkiem lub natką. Takie warzywa można podawać także w wersji mięsnej z dodatkiem kawałków kurczaka lub nóżek kaczki i domową

Zasmakuj Kuchni
Polędwiczka w sosie żurawinowym 145

siemieniem lnianym (zdrowiej niż mąką;)). Podawać z duszonymi ziemniakami i groszkiem z marchewką. Przepis na zasmażany groszek z marchewką znajdziecie tutaj: Groszek z marchewką (Ja dodałam jeszcze 1/2 słoiczka fasolki szparagowej konserwowej, odcedzonej, reszta wg przepisu). Ziemniaki udusiłam z odrobiną masła i jogurtu greckiego. Smacznego

Trufelkowo
Kurczak w towarzystwie fajity 146

ciągu tych dwóch dni. Tym czasem zapraszam Was na pyszny obiad! Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 1 cebula 1 papryka żółta 1 papryka czerwona 1/2 słoiczka fasolki szparagowej konserwowej przyprawa do fajity (u mnie SKWORCU ) 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego opcjonalnie garść startego sera żółtego ryż lub tortille (np. Develey) Wykonanie: Pierś pokroić w kostkę. Wymieszać z przyprawą do fajity

Trufelkowo
Chłodnik z botwinką 152

chce się siedzieć w domu, nawet po pracy człowiek dostaje energii. Na spacer, na wycieczkę rowerową, na bieganie, na opalanie... W taką pogodę uwielbiam lekkie obiady, typu fasolka szparagowa, jajko, mizeria, młode ziemniaczki, a najbardziej lubię chłodniki. Dzisiaj mam dla Was litewski, z koperkiem, szczypiorkiem i rzodkiewką prosto z ogródka, z jajkami od szczęśliwych kurek. Wyszło pysznie :) Zapraszam! Składniki

Trufelkowo
DELIKATNA ZAPIEKANKA RYŻOWA Z JOGURTEM 370

specjalnych umiejętności. 😊 Składniki na 2 porcje: -120 g ryżu (u mnie brązowy) -160 g mięsa -180 g jogurtu naturalnego -50 g sera żółtego startego -100 g brokuła -50 g fasolki szparagowej zielonej -100 g marchewki (u mnie młoda ) -1 łyżka oliwy/masła Przygotowanie: 1. Ryż gotujemy najlepiej parę godzin wcześniej aby dobrze napęczniał. 2. Mięso kroimy w kostkę, doprawiamy wedle

Zdrowie i pysznie na talerzu
Zupa jarzynowa z klopsikami 210

zupkę, ta co prawda była robiona jakiś czas temu..Pyszna zupka jarzynowa z dodatkiem pulpecików. bulion  2 marchewki 1 pietruszka 1/4 selera 1 por  10 -20 dkg fasolki szparagowej sól , pieprz listek, ziele domowa vegeta 3 kopiaste łyżki kaszy manny + 1/2 szkl.zimnej wody 25 dkg mięsa mielonego 1 jajko 1 cebulka majeranek Wszystkie warzywa pokroić w kostkę

Moje domowe kucharzenie
Sałatka z kaszą bulgur i wędzonym kurczakiem 577

ogórków konserwowych 1 cebula 1/2 pęczka koperku 3-4 łyżki majonezu sól pieprz Kaszę ugotować według przepisu na opakowaniu. Kurczaka pokroić w drobne kawałki. Kukurydzę oraz fasolkę odcedzić na sicie. Ogórki, cebulę pokroić w drobną kostkę.Paprykę pokroić w paski. Koperek drobno posiekać. Wszystkie składniki wymieszać, doprawić solą, pieprzem i majonezem. Ponownie wymieszać i schłodzić. sałatka z kaszą bulgur

O kuchni z uczuciem
Kurczak w rozgrzewającym warzywnym sosie 179

słodkiej czerwonej papryki pieprz do smaku 200 ml wody 50 ml koncentrat bulionu warzywnego Krakus 2 łyżki oleju 1 czubata łyżeczka mąki ziemniaczanej świeżo posiekana zielona pietruszka *u mnie fasolka, brokuły, marchewka i kukurydza w różnych proporcjach Przygotowanie: Mięso kroimy i chwilę podsmażamy na oleju doprawiając bazylią, pieprzem i słodką czerwoną papryką. Następnie dodajemy mrożone warzywa i całość zalewamy bulionem

Słodkie okruszki
Sałatka z grillowanym antrykotem wołowym w sosie jogurtowym 177

tłuszczykiem. To też zwiększa szansę na dobre mięso. Składniki: na dwie porcje 160 g sałata rzymska 100 g grillowany antrykot wołowy 190 g mrożona mieszanka warzyw ( małe marchewki, kalafior, fasolka szparagowa ) 1 mały świeży ogórek 100 ml naturalnego jogurtu Przyprawa tzatziki Łyżeczka oleju Sól Pieprz Wykonanie: Do jogurtu dodajemy przyprawę tzatziki. Mieszamy. Ogórka ścieramy na tarce warzywnej , lekko solimy

Smaki Ewy
Kanapki na ciepło i na zimno 185

serkiem, rukolą i czarnymi oliwkami Chrupiące tosty z wędzonym serem Ciabatta z rukola, kiełbasą krakowską i zielonym ogórkiem Grillowane kanapki razowe w dwóch wersjach Grillowane kanapki z cukinią i fasolką szparagową Kanapka z ciabatty z pestkami z dyni Kanapka z ciabatty z ricotta i rzodkiewką Kanapka z omletem z cukinią i suszonymi pomidorami Kanapka z serkiem wiejskim i burakiem Zgrzewane

Moja smaczna kuchnia
ALZACKA TARTA Z DYNIĄ I FETĄ 167

ponad brzeg formy. Na papier wysyp fasolę lub szklane kulki, żeby ciasto nie wyrosło. Wstaw do nagrzanego piekarnika na ok. 15 min, po czym zdejmij papier z fasolka i piecz jeszcze przez około 10 min. Przyznaję, że na ogół tego nie robię, i ciasto mimo to nie wyrasta. **Jeśli wolisz, zamiast dużej tarty, możesz przygotować małe tarteletki. Kayserberg, urocze miasteczko

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Detoks owocowo-warzywny 176

DNIOWEGO DETOKSU OWOCOWO-WARZYWNEGO DZIEŃ 1:  7.00 - woda z cytryną  8.00 - śniadanie: koktajl z banana, truskawek i mleka migdałowego * 11.00 - II śniadanie: banan 14.00 - obiad:gotowana zielona fasolka szparagowa z sosem pomidorowym ( można zjeść bez sosu ) 16.00 - podwieczorek: koktajl z jabłka, kiwi, selera naciowego i wody * 19.00 - kolacja: sałatka z mixu sałat z pomidorem, ogórkiem, oliwkami, czerwoną cebulą

kolorowotorcikowo
Zupa słoneczna 169

rozgotowaniu delikatnie zagęściła konsystencję. Nie użyłam żadnych dominujących przypraw. Odrobina soli wystarczyła. Cały smak i aromat zupy pochodzi tylko z warzyw, które użyłam. Gdybym miała dorzuciłabym też żółtej fasolki i żółtej marchewki. Nie miałam, więc zostawiam ten pomysł innym, i sobie, na następny raz. Smacznego

Kucharzyca
Bezglutenowy makaron z warzywami i jogurtem. Lżejszy obiad. 325

naprawdę ciekawa. Osobiście mam przyjemność przetestować kilka produktów. Składniki: 3 garście bezglutenowego makaronu penne Sotelli 1/2 czerwonej cebuli 3 garście dowolnych warzyw na patelnię (użyłam miksu różnych – zielona fasolka, brokuły, kukurydza, marchew) około 2 łyżki oleju kokosowego sól i pieprz do smaku posiekana natka pietruszki opcjonalnie ulubione przyprawy – u mnie najczęściej Zioła Małgorzaty 3 pełne łyżki jogurtu naturalnego

Słodkie okruszki