przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. Jajka gotujemy, studzimy i siekamy na cząstki. Cebulę kroimy w kostkę, szczypiorek siekamy Wszystko mieszamy, dodajemy serek wiejski, odsączonego tuńczyka i fasolkę. Wszystko mieszamy i przyprawiamy solą i pieprzem. Bardzo mi będzie miło jeżeli polubisz, skomentujesz lub udostępnisz mój post. Zapraszam też na mój profil fb Cukiernia Pychotki A może
Cukiernia Pychotkinajbardziej zainteresować osoby, które są na diecie redukcyjnej, szczególnie dlatego, że umożliwia to ograniczenie napadów głodu oraz niekontrolowanego apetytu. źródło: pixabay.com Produkty o niskim IG Cebula – 15 Cukinia – 15 Fasolka szparagowa – 15 Ogórek – 15 Papryka – 15 Soja – 15 Tofu – 15 Bakłażan – 20 Czereśnie – 20 Czekolada gorzka – 25 Pestki dyni – 25 Wiśnie – 25 Gruszka – 30 Mleko sojowe – 30 Morele świeże
DajetDanie, które znam od dziecka. Danie bardzo proste i treściwe. A wreszcie danie, którego nie da się nie lubić! Jeżeli nigdy nie robiliście fasolki po bretońsku, bo uważacie, że nie potraficie, albo że jest zbyt trudna do przygotowania, podążajcie za moimi wskazówkami. Potrzebujemy: 500 g suchej białej fasoli 2 cebule 3 łyżki oliwy z oliwek LaSelva 500 g wędzonej szynki
MamaOskarkaSkładniki 1 duża główka młodej kapusty 70 dag karkówki 20 dag wędzonego boczku 30 dag fasolki szparagowej (może być mrożona) 3 marchewki 3 cebule 3 pomidory (bądź pomidory z puszki) 1 pęczek koperku 2 szklanki bulionu warzywnego 3 łyżki oleju 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki posiekanego estragonu 1 łyżka przyprawy jarzynowej 1 łyżeczka ostrej papryki sól, pieprz Sposób
Kuchenne aromatyObowiązkowa pozycja na jesień:). Choć ja sama średnio przepadam za fasolką po bretońsku, zajada się nią cała rodzina. To bardzo ciężkie danie a mała miseczka wystarczy by nasycić się na długie godziny. 1 kg fasoli jaś 1/2 kg kiełbasy 300g boczku wędzonego 3 duże cebule 3 ząbki czosnku 1 słoiczek koncentratu pomidorowego 2 łyżeczki papryki słodkiej 1 łyżeczka
Szefowa kuchnimarchewka, kalafior, brokuł, fasolka szparagowa (użyłam mrożonki) 4 szalotki 2 ząbki czosnku koperek cytryna masło sól, świeżo mielony pieprz Wykonanie: Warzywa przełożyć na durszlak i rozmrozić. Cytrynę pokroić w plasterki, szalotkę na ćwiartki
magiczna kuchnia Kasiszybki włoski sos. Okrutnie mocny, ożywczy, bardzo charakterny i tak smaczny, że można go używać nie tylko do makaronu – wypróbujcie go też do pieczonego lub duszonego kurczaka i do fasolki szparagowej. W tym wypadku brzydkie słowa cisnące się na usta, czyli klasyczne staropolskie „o kurwa” będą Wam całkowicie odpuszczone i wybaczone! Pierwsza z plotek głosi, że tak swój makaron przygotowywały
Karo in the Kitchenpoście dr. Dąbrowskiej mam kilka sprawdzonych przepisów którymi chciałbym się z wami podzielić. Kotleciki możecie zrobić również jak nie jesteście na poście, wówczas można dodać ugotowanej rozgniecionej widelcem fasolki lub kaszy jaglanej. Kotleciki są pieczone w piekarniku, są bez tłuszczu. Składniki na 24 kotleciki : 700-1000 g odpadów po soku (sok pozyskany z 1,5 kg – 2 kg warzyw
moj przepis napudełko i zabrać ze sobą do pracy. Składniki: * 100 g ryżu (użyłam ryżu basmati Skworcu) * 400 g piersi z kurczaka * 1 paczka mrożonki warzywnej (u mnie z marchewką, fasolką szparagową, groszkiem i kukurydzą) * sól do posolenia mięsa i wody do ryżu * 1 płaska łyżeczka przyprawy do kurczaka (użyłam Skworcu) * pół łyżeczki przyprawy do ryżu (użyłam Skworcu) * odrobina
Zrób to smacznieZastanawialiście się kiedyś ile składników wystarczy aby przygotować szybki i smaczny obiad? Już odpowiadam… Potrzebujemy dosłownie kilku składników aby przygotować niezwykle aromatyczne i rodem wywodzące
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!przygotowana fasolka może być doskonałym dodatkiem do jajka sadzonego lub możemy ja podać jako samodzielne danie np. na kolację. Jest smaczna, aromatyczna i sycąca, polecam. Składniki: 2 puszki fasoli czerwonej 1 cebula 500 ml. przecieru pomidorowego Sól Papryka chili 1 łyżeczka oleju kokosowego Kilka gałązek natki pietruszki Sposób przygotowania: Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę, podsmażamy na rozgrzanym oleju kokosowym
Bajeczna Kuchniawykorzystaniem zapasów z lodówki i zamrażarki :D Makaron świderki z miksem chrupiących warzyw i plasterkami pepperoni ! SKŁADNIKI : 300 g makaronu świderki Opakowanie warzyw na patelnię (mix marchewka, groszek, brokuł, fasolka) Kiełbasa pepperoni 1 łyżeczka masła Przyprawy, pieprz, sól PRZYGOTOWANIE: Makaron gotujemy al dente w osolonym wrzątku. Na patelni rozgrzewamy łyżeczkę masła, dodajemy mrożone warzywa. Gdy warzywa zmiękną (będą
Marcepanowa kuchniadanie było wegetariańskie, pomijacie mięso lub zastępujecie je tofu . Możecie też zamiast wieprzowiny użyć kurczaka lub wołowinę. Nie macie lub nie lubicie cukinii? Żaden problem, dodajcie brokuł lub fasolkę szparagową i też będzie super. Sama jeśli korzystam z przepisów, traktuję je dość luźno. Takie gotowanie, na luzie, to sama przyjemność. Składniki: 500 g mięsa wieprzowego (łopatka lub karkówka
Smakowity Blog Kulinarnynagrzanego do 220C piekarnika i piec ok.20 minut - u mnie środkowy poziom; grzałka góra-dół; be termoobiegu . Wyjmować, gdy skórka będzie na złoto zrumieniona i chrupiąca. Podawałam z zieloną fasolką szparagową z wody
Grunt to przepis!prawdziwa kopalnia zdrowia. Papryka czerwona to witaminowa rekordzistka, zatroszczy się o dobry wzrok, skórę i naczyńka krwionośne. Najczęściej występuje jako dodatek, dzisiaj jest składnikiem nr I. Z dodatkiem białej fasolki i kiełbasy stanowi syte, rozgrzewające danie jednogarnowe. Pominiesz mięsny dodatek, a otrzymasz super smaczne danie wegeteriańskie. Składniki: 4 duże czerwone papryki 400 g fasoli perłowej z puszki 100 g boczku
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!