Polędwiczki faszerowane mięsem mielonym i grzybami leśnymi
Polędwiczki faszerowane mięsem mielonym i grzybami leśnymi
Przepis na : obiad
Polędwice wieprzowe to wdzięczne mięso, które można przygotować na wiele sposobów! Dzisiejsze będą z farszem mięsno-grzybowym. Myślę, że dobrym dodatkiem będzie marchewka kandyzowana z prażonymi migdałami czy po prostu młoda fasolka z masełkiem i bułką. SKŁADNIKI: 2 polędwiczki wieprzowe(około 600-800g) 500g chudej karkówki 200g świeżych lub mrożonych grzybów leśnych 3 g grzybów suszonych przyprawy: sól, pieprz, lubczyk, majeranek,czosnek, cebula 2 łyżki masła klarowanego 1 jajko 1 łyżka oleju winogronowego... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kuchnia Beaty
Autor
Beata
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
grzyby, polędwiczka, polędwiczki, mielone, karkówka, polędwiczki wieprzowe, mięso, bułki, sosy, fasolka, marchewka, jajka z farszem, wieprzowina, obiad, karkówka w cebuli, mięso na obiad, polędwiczki w sosie, sos mięsny, karkówka na obiad, pieczona karkówka, karkówka pieczona, mięso mielone, polędwiczki wieprzowe w sosie, pieczeń z mięsa mielonego, mięsa pieczone
Inne przepisy z Kuchnia Beaty
Dodaj komentarz