koktajlowe, jajka, cebula marynowana, papryka konserwowa lub świeża, kukurydza, ser feta w kostce; - tuńczyk, pomidory, jajka, cebula, czosnek, zielony groszek, zielone oliwki, kawałki żółtego sera; - tuńczyk, jajka, cebula, fasolka szparagowa, kukurydza, pomidory, ogórki kiszone lub świeże zielone, mogą być gruntowe. Bagietka, pełnoziarnista kromka chleba, chrupiące złociste gorące tosty, wszystko to muśnięte wysokoprocentowym masłem najlepiej sprawdzają się
Zasmakuj Kuchnirecepturę i próbuję aż do skutku. Jednak to mięsko wyszło świetne i już. Część oszamaliśmy jako wędlinę na kanapki, a część została podana z pieczeniowym sosem. Do tego świeża fasolka szparagowa i pyszny obiad gotowy. Czytaj więcej
PichceniomaniaDzisiaj pomysł na najprostszy i bardzo smaczny gulasz z indyka w sosie własnym podany z kluskami twarogowymi i fasolką szparagową wraz z dodatkiem podrumienionej bułki tartej. Poniższy gulasz przygotowałam w szybkowarze, dzięki któremu danie było gotowe w ciągu 30-35 minut! Poniższy gulasz jest świetny w smaku, a mięso rozpada się pod wpływem nacisku widelca. Taki gulasz możecie przygotować
UgotowaćPyszna, zdrowa wczesna kolacja.Brakuje Ci sił,energii, znudzony kotletem, makaronem, pizzą? Sięgnijcie po fasolę mung! Choć ma maleńkie, zwykle ciemnozielone nasionka, bywa nazywana „złotą fasolką”. Nic dziwnego – potrafi odtruć i odnowić organizm człowieka. Jest nieocenionym źródłem łatwo przyswajalnego białka. Oczyszcza organizm, niweluje skutki stresu, wspomaga serce i działa antyrakowo. Fasola mung to super pokarm, marchewkę kochają moje dzieci, dorsz
Z Kuchni Do Kuchniniewielką ilością oleju. Czasem podaję pieczonego dorsza z warzywami przygotowanymi na parze lub z patelni z dodatkiem chili i czosnku. Najczęściej są to warzywa takie jak: brokuły, kalafior, fasolki szparagowe, groszek zielony. Wszystko razem nie może nie smakować. Przekonajcie się sami! Składniki: kilka porcji/kawałków polędwicy z dorsza szczypta mielonego ziela angielskiego szczypta kardamonu świeżo zmielony pieprz kilka plasterków
Zasmakuj Kuchniuwierzyć, że naprawdę to są trzy główne składniki: ziemniaki, szpinak i mąka. Naprawdę w jednym obiedzie przemyciłam dzieciakowi 5 warzyw, bo podałam te kotleciki z młodą marchewką i fasolką szparagową, oczywiście wszystko ugotowałam na parze, no bardziej fit to się chyba nie da Taki obiad to jest dobre rozwiązanie, gdy mamy mało czasu, bo ziemniaki można spokojnie ugotować dzień wcześniej
greenscarfkurczaka zapiekanego z fasolką szparagową i mozzarellą podałam surówkę z młodej kapusty z dodatkiem kopru włoskiego. Do tego młode ziemniaki z koperkiem. Całość komponowała się smakowicie. Składniki: 1/2 główki młodej kapusty 1 bulwa kopru włoskiego 3 łyżki posiekanego koperku 1 posiekana dymka ze szczypiorem Sos: 1/3 szklanki wody 4 łyżki białego octu winnego bądź jabłkowego 3 łyżki dowolnego oleju
Czerwień i błękitFasolka po bretońsku to jedno z moich ulubionych dań. Przy takim daniu nie ma dużo roboty i bardzo szybko się ją robi, pod warunkiem że dzień prędzej nie zapomnimy namoczyć fasoli. Do tego obowiązkowo świeże pieczywo i mamy szybki, sycący i bardzo pyszny obiad. Składniki: 500 g fasoli Jaś 200 g boczku wędzonego
magiczna kuchnia KasiPOTRAWY: 14 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 7-10 Składniki: opakowanie fasoli czerwonej, opakowanie kukurydzy, 250 g sera żółtego w kawałku, pojedyncza pierś kurczaka, przyprawa do kurczaka, sól, pieprz, majonez. Przygotowanie: Fasolkę i kukurydzę osączam z zalewy. Ser kroję w małą kostkę. Pierś kurczaka kroję w drobne kawałki, podsmażam na oleju z dodatkiem przyprawy do uzyskania złotego koloru. Osączam na papierowym ręczniku
JejKuchniastron - trzeba pilnować ognia i stopnia zesmażenia, bo dodatek cebulki prażonej sprawia, że panierka łatwiej się rumieni . Kotlety z mortadeli serwowałam jako obiad wraz z ziemniakami z wody i fasolką szparagową gotowaną. Gdy zostanie nadmiarowy kotlet z obiadu, można następnego dnia włożyć go w bułkę posmarowaną masłem i zajadać jako sentymentalna kanapkę - powrót smakiem do czasów dzieciństwa, kiedy
Grunt to przepis!żeby wspólnie celebrować rodzinne posiłki. Jajko w koszulce z bobem, który został lekko przesmażony z czosnkiem i szalotką na pewno przypadnie do gustu wszystkim wielbicielom tych pysznych zielonych fasolek. Zapraszam i mam nadzieję, że wspólne letnie śniadanie będzie udane ! Jajko w koszulce z bobem Czas przygotowania: 20 minut Składniki: 2 duże wiejskie jajka 2 kromki białego chleba 1/2 szklani
Kulinarne przygody GatityLubicie bób ? Zjadacie go prawdopodobnie po prostu po ugotowaniu. Ja lubię dodawać bób do sałatek, a Żarłoczek uwielbia podany tak jak fasolkę szparagową czyli z masłem i bułką tartą. A gdyby tak bób zakisić? Kiszony bób ma ciekawy smak. Lekko kwaskowy i naprawdę fajny. Ale zdaję sobie sprawę z tego, że nie wszystkim może smakować. Jednak żeby go pokochać albo
Smaczna Pyzapapier wystawał 1 cm ponad brzeg formy. Na papier wysyp fasolę lub szklane kulki, żeby ciasto nie wyrosło. Wstaw do nagrzanego piekarnika na 15 min. Zdejmij papier z fasolka i piecz jeszcze przez około 10 min, aż ciasto nabierze złotego koloru. Przygotuj krem: listki żelatyny umieść w miseczce i zalej zimną wodą, odstaw na 10 minut. Po tym czasie napęczniałe
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskakawałki, zalewamy wrzątkiem, tak by woda je całkowicie zakryła, i odstawiamy na 10 minut. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 175 stopni C. Siemię lniane zalewamy wodą, dokładnie mieszamy i odstawiamy. Fasolkę odcedzamy i kilkakrotnie przepłukujemy wodą. Odcedzoną fasolę wrzucamy do blendera, dodajemy zamiennik jajka, wanilię, kakao, olej kokosowy i syrop z agawy lub odcedzone daktyle. Całość miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji
Lamarida.pldużo fantastycznych warzyw i owoców najdę na ukochanym, krakowskim kleparzu. Soczyste truskawki, morele, maliny, borówki, winogrono, arbuzy i agrest. Do tego ukochana cukinia, bakłażany, bób , młode ziemniaczki, fasolka szparagowa i kalarepa. Czy do stworzenia pysznego obiadu albo deseru potrzeba nam wtedy czegoś więcej? Mi nie! Makaron z cukinią, risotto z warzywami, zapiekane bakłażany, młode ziemniaczki z pieca, pyszne sałatki, smoothie
Ostra na Słodko