fasolka - 6917 przepisów (strona:333/462)

JAJKO SADZONE Z CUKINIĄ I FASOLKĄ ZIELONĄ 117

Ziemniaki tłuczone z masłem z dodatkiem cebuli dymki ze szczypiorkiem. Fasolka zielona. Cukinia smażona z solą, pieprzem cayenne, papryką słodką i czosnkiem niedźwiedzim. Jajko sadzone

JejKuchnia
Zapiekanka serowa z ryżem. 295

niesamowity... Pachnie cały dom i wszyscy chcą od razu skosztować tej potrawy :)  Potrzebujemy ugotowany ryż, ser, przyprawy, trochę oleju/tłuszczu, naczynie żaroodporne,   ...jakieś dodatki :) np. kukurydza, fasolka, groszek, marchewka, cebula... Po kolei układamy warstwami ... ryż, warzywa, ser...i przyprawiamy :) Na ostatnią warstwę ser kroimy w kostkę... Polewamy całość 1/2 szkl. oleju. Jak widać na zdjęciu wyjdzie kilka

chleba naszego
Szybki obiad. Pikantny ryż z warzywami. 262

przede wszystkim pyszny i sycący obiad. Ja uwielbiam takie połączenia smaków. Spróbujcie i Wy. Składniki: 1/2 szklanki ryżu Basmati Skworcu 1/2 opakowania warzyw na patelnię (brokuł, ziemniaki, marchew, fasolka)* 1 płaska łyżeczka słodkiej wędzonej papryki Skworcu 1/2 łyżki sosu sojowego 1-2 łyżeczki przyprawy meksykańskiej Skworcu ** do smaku czarny mielony pieprz Skworcu 2 łyżki słodkiej kukurydzy z puszki 3 łyżki

Słodkie okruszki
Różowa sałatka śledziowa 135

upieczone w piekarniku, pokrojone w małe kawałki 300 g filetów śledziowych w oleju mała czerwona cebula garść suszonej żurawiny majonez kremowy  Folwark musztarda ostra pół szklanki gotowanej zielonej fasolki szparagowej pieprz ziołowy sól morska lub himalajska do smaku Buraki kroimy z małe cząstki. Wsypujemy do miski. Dodajemy pokrojonego w paseczki śledzia. Wsypujemy fasolę szparagową,żurawinę, mieszamy. Dosmaczamy solą

Z Kuchni Do Kuchni
Gulasz po meksykańsku 166

rozmieszany w małej ilości wody koncentrat. Gotować bez przykrycia, aby zredukować płyn około 10 minut, następnie sprawdzić stan mięsa, jeśli jest już miękkie, to dodać do niego odsączoną fasolkę i kukurydzę. Teraz już gotować nie dłużej niż 8 minut, ewentualnie doprawić do smaku pieprzem i solą

Kuchcik gotuje
Kurczak z warzywami 139

Roku. Poszłam za tym trendem (z lekkim opóźnieniem). Uważam, że na prawdę trudno jest zrobić coś smacznego, zdrowego, kiedy brak dobrych sezonowych warzyw. Tęsknię za rzodkiewkami, pachnącymi pomidorami czy fasolką szparagową za którą przepadam. No ale cóż, jakoś trzeba sobie radzić. Póki co wykorzystuję mrożonki i te warzywa, które o tej porze roku mają jakiś smak. Dziś przedstawiam Wam kolejny

Pobite gary Barbary
Fasolka z klopsikami i kabanosem 119

Syty rozgrzewający talerz z fasolką w roli głównej. Potrawę zrobimy szybko tylko musimy pamiętać o namoczeniu fasoli i ugotowaniu jej wcześniej.Moja wersja jest z klopsikami drobiowymi i kabanosami które nadają potrawie fajny  wędzony aromat. Ze świeżym tymiankiem jest bardzo aromatyczna. 20 dkg fasoli jaś 60 g kabanosów 1 cebula czerwona 2 szklanki przecieru pomidorowego sól, pieprz tymianek świeży

wesoła kuchnia
Zapiekanka 347

znajdzie. Potrzebujemy naczynie żaroodporne lub dobrą formę do ciasta i warstwowo układamy... ugotowaną i wystudzoną kaszę,ser, cebulę, paprykę, parówki, przyprawy.... ...kolejna warstwa kaszy, ser... cebula, czosnek, parówki, papryka, fasolka.... ...jeszcze raz ser i wszystkie pozostałe .... ja dodałem jeszcze jedna warstwę domowego majonezu do smaku  majonez w 10 s ...dolewamy 5-10 łyżek oleju i możemy zapiekać :) Piekarnik rozgrzewamy

chleba naszego
Gulasz z cytrynową nutą i fasolką szparagową. 211

mnie dziś kolejny gulasz , tym razem z fasolką szparagową i delikatną cytrusową nutką - a to za sprawą aromatycznych liści limonki. Mimo iż użyłam suszonych aromat w daniu był wyczuwalny. Zapraszam! Składniki; 50 dag karkówki lub szynki 2 marchewki 2 łyżki suszonej cebuli w płatkach  Skworcu 20 dag fasoli szparagowej 2 listki limonki Skworcu pieprz biały

Radość kipiąca uśmiechem.
Chrupiąca pieczona ciecierzyca 117

coś miękkiego, co lubię dosypać do zupy albo innych dań jednogarnkowych, da się tak upiec i że będzie to chrupiące. A jednak! Od razu mam chęć upiec podobnie fasolkę, groszek i kukurydzę. Tylko jeszcze nie wiem z jakim efektem ;) Wieczorne przekąski to moja zmora. W pracy trzymam się doskonale, albo prawie doskonale, dopóki żadna z koleżanek nie wyciągnie z torebki

bistro mama
Fasolowa na żołądkach indyczych 131

class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Składniki : 6 żołądków indyczych 3 l wody niepełna szklanka ,suszonej, drobnej, fasolki białej 1 duża marchewka kawałek pora kawałek korzenia pietruszki 1 łyżka koncentratu pomidorowego 50 ml słodkiej śmietanki 1 ząbek czosnku 1/2 łyżeczki mielonego kminku 1/2 łyżeczki suszonego cząbru 1 łyżka

Ogrodnik w podróży
Makaron w pomidorowym sosie z kiełbaską 101

Kiełbaski gotujemy przez 10 min w wodzie z dodatkiem liści laurowych. Przekładamy na talerz i kroimy ukośnie na 2 cm kawałki. Na rozgrzanym oleju szklimy posiekaną szalotkę, dodajemy pokrojoną fasolkę, kiełbaski i razem podsmażamy. Następnie zalewamy bulionem, dodajemy koncentrat i dusimy pod przykryciem kolejne 10 min. Do smaku doprawiamy cukrem, solą, solą czosnkową i pieprzem. Do sosu wsypujemy majeranek, lekko

R'n'G Kitchen
Chili con carne - pyszna papryka z mięsem 172

chrupiącą bagietką. Odgrzewane jest jeszcze smaczniejsze. Zapraszam do przepisu! Składniki: 500 g mielonej wołowiny 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki oleju 1 puszka krojonych pomidorów 2 puszki czerwonej fasolki 1 czerwona papryka 1-2 papryczki chili 1 łyżeczka kuminu 1 łyzeczka oregano 1 łyżeczka tymianku 1 łyżeczka miodu/cukru 2 łyżki koncentratu pomidorowego sól, pieprz 150 ml bulionu/soku pomidorowego - opcjonalnie

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Pomysł na… kaszę bulgur z warzywami 125

wołają o ich szybkie wykorzystanie lub pozostają ich małe ilości, z którymi często nie wiadomo, co zrobić. Tym razem porządków w lodówce nie było. Były warzywa konserwowe – marchewka, fasolka czerwona, kukurydza i groszek. Trochę koncentratu pomidorowego, czosnku. Kaszę ugotowałam w wodzie, w stosunku 1:2. Warzywa dusiłam w rondelku z koncentratem pomidorowym, wyciśniętym przez praskę czosnkiem i przyprawą garam

Kucharzyca
Klopsiki z jajek i kaszy jaglanej 102

mieszamy. Formujemy spłaszczone klopsy. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na gorącym oleju. DO PODANIA: u mnie z czerwonym ryżem (przepis znajdziecie Tu:: https://kopystkapogarach.blogspot.com/2016/03/czerwony-ryz.html  , oraz fasolką szparagową z masłem i bułką tartą

Kopystką po garach