fasolka - 6917 przepisów (strona:337/462)

Smalec wegetariański 152

miękkości. Pod koniec gotowania wodę posól i dodaj zioła. Wyjmij fasolę i przełóż do miski blendera. Dodaj łyżkę masła i podlej wodą z gotowania do połowy objetości fasoli. Pomieszaj fasolkę by masło się roztopiło. Blenduj wszystko na gładką masę. Dopraw do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. Odstaw do ostudzenia. Możesz użyć innych ulubionych ziół

Gotuj Sam!
Tajlandia od kuchni 200

oraz niektóre hotele oferują turystom „europejskie” śniadania, w skład których wchodzą jajka (sadzone lub jajecznica), kiełbaski, tosty, dżem i owoce. W bardziej wypasionej wersji znajdziemy również smażony bekon i fasolkę po bretońsku. Popularne są tu również omlety z warzywami lub z żółtym serem. Czasem znajdzie się też musli z jogurtem.   Śniadanie w restauracji na plaży  Hotelowe śniadanie

Zawsze głodna!
RYŻ SMAŻONY W JAJKU Z FASOLKĄ SZPARAGOWĄ, ZIELONYM GROSZKIEM I KURCZAKIEM 146

dlatego próbowałam odtworzyć smak.  Jednak dodatki są mojego pomysłu. Każdy może dodać co lubi.  Składniki: ryż ugotowany 1 torebka jaja 3 szt. filet z kurczaka 1 szt. fasolka szparagowa 1 kubek zielony groszek 1/2 kubka sól, pieprz do smaku posiekana dymka ze szczypiorkiem 4 łyżki sos sojowy 1 łyżeczka masło 1 łyżka olej 1 łyżka Do fileta: papryka

Kuchnia Paulettes
Makaron z pesto pistacjowym i łososiem 183

lyżek oliwy ponadto potrzebujesz: oliwa 250 g filetu z łososia świeżego lub mrożonego opakowanie makaronu muszelki lub innego drobnego makaronu 250 g mrożonego zielonego groszku (możesz zamienić na zieloną fasolkę szparagową) Przygotowanie makaronu z pesto pistacjowym i łososiem: Zacznij od przygotowania pesto pistacjowego . W pojemniku malaksera umieść pistacje, zioła oraz czosnek i rozdrobnij pulsacyjnie na drobne kawałeczki. Teraz dodaj

Chilli Czosnek i Oliwa
Barszcz na bogato z suszonymi grzybami 171

Żeby nie było nudno to namieszałam dzisiaj w garnku dobrego wypasionego barszczu. Składniki kompletowałam już od dwóch dni, wczoraj namoczyłam fasolkę i dzisiaj uraczyłam domowników wspaniałą aromatyczną zupą. Na naszą pogodę za oknem to idealne sycące i gorące danie. Smacznego życzę Kochani!. Składniki:    - 1/4 małej główki białej kapusty    - garść suszonych grzybów    - 2 opakowania tartych

Apetyczna babeczka
Sałatka z tuńczykiem, ananasem, ryżem i fasolą + film 228

sosie własnym (180 g ) 1 cebula 4 łyżki majonezu czarny pieprz sól przepis Ugotowany i wystudzony ryż przekładamy do miski, dodajemy do niego odsączoną z zalewy i opłukaną fasolkę, odsączonego z soku ananasa pokrojonego w kostkę oraz odsączonego z sosu i rozdrobnionego tuńczyka. Obraną cebulę kroimy w drobną kostkę a następnie wrzucamy do sałatki, na końcu dodajemy majonez, całość doprawiamy

Smakowite Dania
Błyskawiczna fasolka po bretońsku 168

Błyskawiczna fasolka po bretońsku Witajcie ponownie. Ostatnio tak się złożyło, że mało tu zaglądałam, ale tym razem mam planuję już wrócić na dobre. Na rozgrzewkę krótki, szybki i bardzo prosty przepis. :) Składniki dla 4 osób: 150 g kiełbasy 1 cebula 1 łyżeczka suszonego lub 1 łyżka świeżego tymianku 1 łyżeczka suszonego lub majeranku 1 puszka (400g) pomidorów 1 szklanka przecieru

Pełny talerz
ZUPA CYGAŃSKA 177

garnka z wodą i gotować 10 minut.Dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i posiekany czosnek.Zupę gotować do momentu aż ziemniaki prawie będą miękkie.Następnie dodać groszek i fasolkę z puszki oraz przecież pomidorowy.Posolić i popieprzyć.Gotować jeszcze 8 minut.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Ekspresowa ciecierzyca po bretońsku 168

Bardzo lubię fasolkę po bretońsku. Pomyślałam więc, dlaczego nie zrobić ciecierzycy po bretońsku ? Jeśli macie ugotowaną ciecierzycę to reszta to już jak to mówią pikuś. Kilka chwil i mamy syte rozgrzewające danie. A przygotowałam je w rewelacyjnym garnku FISSLER - Original-Profi Collection , o którym pisałam już we wcześniejszych postach. Przypomnę tylko, że wart jest swojej ceny. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Pstrąg gotowany podany z plackiem z cukinii, karmelizowanym porem i sosem maślanym 177

oczyszczonych porów. Smażyć przez 2 minuty mieszając. Pstrągi podawać z plackami z cukinii, karmelizowanymi porami i polane sosem maślanym. Danie udekorować plastrami buraka i kalarepy. Zamiast porów można wykorzystać fasolkę szparagową

Kuchnia Bon Appetit
Cieciorka z chorizo w sosie pomidorowym 142

Pyszne danie jednogarnkowe z cieciorką w roli głównej. Danie nieco podobne do znanej fasolki po bretońsku ale z innymi dodatkami. składniki: 400 g cieciorki 1,5 l bulionu 2 czerwone papryki 1 duża cebula 500 ml przecieru pomidorowego 300 g chorizo sól,pieprz 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka słodkiej papryki ewentualnie odrobina cukru Cieciorkę namoczyć wcześniej we wodzie, u mnie

Monia miesza i gotuje
Zupa fasolowa z ziemniakami + film 259

Klasyczna, pożywna i sycąca zupa na wędzonce z drobną fasolką i ziemniakami to wielokrotnie sprawdzony i prosty przepis idealny na chłodne jesienne dni. Zupa fasolowa to prosta w przygotowaniu potrawa, pełnowartościowy posiłek, który może stanowić główne danie obiadowe.     składniki około na 2 litry zupy 500 g drobnej fasoli kość wędzona włoszczyzna ( 2 marchewki, pietruszka, kawałek selera ) 2 cebule

Smakowite Dania
Hummus z warzywami w wersji kolorowej (Hummus colorato con verdure) 182

hummus z ciecierzycą  wzbogaciłam kolorowymi warzywami, uzyskując dodatkowy smak, aromat i kolor, cieszący oko.  Przygotowałam trzy wersje hummusu. Pierwsza z dodatkiem buraka, czerwonej fasolki, aromatyzowana kuminem i sokiem z cytryny.  Druga wersja hummusu z awokado i natk ą  pietruszki, aromatyzowana sokiem z cytryny i czosnkiem.  Trzecia wersja hummusu z marchewk

La grande e la piccola cuoca
Zapiekanka z tortellini i kurczakiem gyros 195

przyprawą gyros, dodać 2 łyżki oliwy lub oleju i wymieszać. Podsmażyć na patelni. W między czasie ugotować al-dente tortellini i makaron. Warzywa mrożone (np. mieszanka brokuł, marchewka, kukurydza, fasolka itp.) rozmrozić i lekko podsmażyć na oleju z dodatkiem soli. Sos śmietanowo- serowy: Do śmietany wbić jajko, dodać zmiażdżony czosnek, sól i pieprz. Wymieszać dokładnie i dodać startą mozzarellę. Łączymy

Tradycyjna Kuchnia
ROLADKI Z FIGĄ, ŻURAWINĄ I SKARMELIZOWANĄ CEBULKĄ 175

rulon,spiąć lub zawiązać nitką,oprószyć mąką.Na patelni rozgrzać tłuszcz,smażyć rulony ze wszystkich stron na złoty kolor.Dodać masło,przykryć i dusić 10 min.Podawać z fasolką szparagową,karmelizowana cebulką i ziemniakami.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki