fasolka - 6917 przepisów (strona:345/462)

Co Lila jadła w środę? 16 155

Pycha! II Danie 16:00 Ziemniaki, mięso z indyka w sosie własnym i mizeria (ogórki i jogurt naturalny). Podwieczorek 17:30 Omlet kakaowy z jabłkiem.  Kolacja 19:00 Fasolka z jajkiem sadzonym. Jeśli podoba Ci się ta seria wpisów, korzystasz z tego - daj znać. Jeśli chcesz być na bieżąco polub stronę na   FB .  Ostatnie wpisy

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Kotlety mielone z cukinią 171

Lekko je spłaszczyć i opanierować w bułce tartej. Smażyć na dobrze rozgrzanym oleju na małym ogniu po obu stronach. 5. Podawać z ulubionymi dodatkami - u nas były ziemniaki i fasolka szparagowa z tartą bułką . Smacznego

Kuchnia domowa Ani
SŁOIKI Z SERCEM- CO MOŻNA WŁOŻYĆ DO SŁOIKÓW NA WAKACJE 144

Gołąbki w sosie pomidorowym *Duszone kawałki kurczaka z warzywami *Pulpeciki wieprzowe w sosie pomidorowym *Pulpeciki drobiowe z sosem koperkowym *Gulasz wieprzowy z warzywami *Karkówka w sosie pomidorowym *Flaczki *Fasolka po bretońsku *Leczo *Żeberka w sosie z warzywami *Równie dobrze możemy też zawekować zupy z wkładką mięsną. Przygotowując słoiki z warzywami, dla pewności nie daję cebuli ( warzywa,które może skwaśnieć

Z Majeczką w kuchni
Lunch u Dyletantów 153

przepadam za bakłażanem, tak ten był przygotowany genialnie. Zjadłam z wielką przyjemnością, chociaż po cichu troszkę się bałam, ze będzie mdły i za bardzo bakłażanowaty ;) Dorsz, fasolka szparagowa, sos tatarski. Wspomnienie dzieciństwa, panierowany filet z dorsza... nic, a nic nie zepsuty... Faszerowany pomidor, kus kus, młode listki. Danie dla tych co lubią bez mięsa, ale i tym mięsnym nic się

królestwo garów
Mazurek kajmakowy 133

wysmarowałam masłem. Ciasto rozwałkowałam i wyłożyłam do foremki tworząc niewielki rant. Wstawiłam do lodówki na 15 minut.   Spód ciasta nakłułam widelcem i wyłożyłam srebrną folią. Na folię wysypałam fasolkę, żeby obciążyć. Wstawiłam do nagrzanego piekarnika na 20 minut. Kiedy ciasto nabrało złocistego koloru wyjęłam z piekarnika. Po wystudzeniu wyjęłam z foremki.     Zrobiłam masę kajmakową: Do rondla przełożyłam

Kuchnia u Krysi
Sałatka z cukinii i papryki na zimę 529

Sezon na robienie słoików rozkręcił się na dobre-co dzień coś jest z ogródka do przetworzenia,więc działam-ogórki,papryka,cukinia,fasolka....... ostatnio gdzieś wpadła mi w oko ta kolorowa sałatka z cukinii i papryki i sporej ilości kurkumy o której sporo czytałam i wiem ,że ma bardzo korzystne działanie.  Pomyślałam czemu nie i zrobiłam ją kilka dni temu

Swojskie jedzonko
lekka warzywna zupa na maśle... 109

mniejsze, papryka zielona 2 sztuki, pomidory 5 sztuk, pieprz czarny mielony 3/4 łyżeczki, natka pietruszki 1 pęczek do garnka wlać wodę, wsypać pokrojoną na kawałki i obraną żółtą fasolkę szparagową, pokrojone w kostkę ziemniaki, liście laurowe, ziele angielskie, kostki rosołowe, gotować z 20 minut w garnku na maśle podsmażyć posypane cukrem pokrojone cebule, czosnek wsypać pokrojone cukinie ze skórką, zielone

W Mojej Kuchni Lubię
Idealne naleśniki 458

zawsze się udają. Nie przywierają, nie są za suche i zbite, tylko cieniutkie i puszyste, po prostu idealne. A jutro zapraszam na bloga na krokiety naleśnikowe z mięsem i fasolką szparagową. Składniki:  3 jajka 1,5 szklanki mąki pszennej 1 szklanka wody 1 szklanka mleka odrobina oleju Sposób przygotowania: Jajka, mąkę, wodę i mleko zmiksować na jednolitą masę. Zamieszać

Cukiernia Pychotki
Makaron z warzywami 162

wymieszany z jogurtem naturalnym. Nic dodać nic ująć. Składniki: niecałe 2 szklanki kolorowego makaronu świderki 2 ząbki czosnku szklanka pokrojonej w kostkę marchewki (może być mrożona) szklanka zielonej mrożonej fasolki szparagowej szklanka zielonego mrożonego groszku kilka kwiatów brokułów 3-4 łyżki jogurtu naturalnego 3 łyżki tartego parmezanu przyprawy: sól, pieprz, 3 ziela angielskie, 2 liście laurowe, lubczyk, zioła prowansalskie

Zasmakuj Kuchni
Smażone ziemniaki z czosnkiem i czarnuszką 148

inne warzywa, ale ziemniaczki teraz smakują najlepiej, z kubkiem kwaśnego mleka, bo tak smakuje lato, cudowny czas! Zachęcam do wypróbowania również mojego przepisu na pieczone ziemniaki z cukinią i fasolką szparagową Smażone ziemniaki z czosnkiem i czarnuszką Składniki: 500 g młodych ziemniaków, podobnej wielkości sól do gotowania ziemniaków 2 ząbki czosnku 1/4 pęczka natki z pietruszki 2 łyżeczki czarnuszki

Moja smaczna kuchnia
Tempura - łosoś w tempurze 151

tłuszczu na papierowym ręczniku. Podawać natychmiast po usmażeniu. Takie kąski łososia będą z wierzchu chrupiące,a  w środku cudownie soczyste. Tego samego dnia smażyłam również pieczarki oraz fasolkę szparagową. W tym przypadku ciasto było znacznie rzadsze. Jak sprawdzić czy olej jest wystarczająco zagrzany?  Wystarczy wlać odrobinę ciasta: przy około 160 stopniach - ciasto spadnie na dno i powoli wypłynie

Codzienna kuchnia niecodzienna
“Lunch w Paryżu” – recenzja 85

gościom pracochłonny deser, skoro można podać sorbet cytrynowy z wódką. Jeśli już coś piec to najlepiej bajecznie proste ciasto jogurtowe. Na pewno wypróbuje też przepis na ratatouille, domowy majonez, fasolkę z olejem orzechowym, soczewicę z białym winem i ciasto czekoladowe. Oczywiście jak je znajdę, bo jedynym minusem tej książki jest aneks potraw, gdzie ciasto czekoladowe jest oczywiście

Ugotowane pozamiatane
Zupa z pesto z arbuzem i melonem 117

obrany za skórki marchewka pokrojona w talarki 3 ziemniaki, obrane i pokrojone na kawałki mała cukinia pokrojona na kawałki garść białej fasoli namoczonej przez noc 500 g  fasolki szparagowej 2 litry wody szczypta soli i tymianku 2 łyżki pesto   na szaszłyki arbuzowe: opakowanie Apetiny z zielonymi oliwkami i czosnkiem mały kawałek arbuza patyczki do szaszłyków sól

Ugotowane pozamiatane
Quinoa + leczo z cukinią i bezglutenowymi parówkami 125

Odkąd pamiętam moja mama, jak na porządną wielkopolską gospodynię przystało :), całe lato i wczesną jesień produkowała oszałamiające ilości najróżniejszych domowych przetworów. Od dżemów i kompotów, przez kiszone ogórki, fasolkę szparagową i buraczki, po leczo i marynowane grzybki. W naszej piwnicy w bloku z wielkiej płyty było dosłownie wszystko. Te pyszności wielokrotnie ratowały mi życie, gdy zaczęłam studia we Wrocławiu

Quinoa Raz!