fasolka - 6917 przepisów (strona:349/462)

JADŁOSPIS NA DRUGI I TRZECI DZIEŃ DIETY 1500 KCAL. 173

Pieczonym Jabłkiem i Ryżem lll dzień diety PODWIECZOREK : *************************** - Pieczony Banan - ll dzień diety - Koktajl lll dzień diety Kolacja : ********************* - Sałatka kalafiorowa z Szynką ll dzień diety - Sałatka z Czerwonej fasolki i Tuńczyka lll dzień diety

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Pasta z czerwonej fasoli 162

puszka czerwonej fasoli 1 papryczka chili łyżka posiekanej natki pietruszki 1 mały ząbek czosnku (opcjonalnie, pasta jest bardzo smaczna także bez czosnku) 1 łyżeczka łyżka oliwy sól, pieprz Przygotowanie: Fasolkę odcedzić i opłukać. Przełożyć do naczynia i zblendować z oliwą - nie musi być zmiksowana na gładko. Dodajemy posiekaną drobno papryczkę (uwaga - jej ilość zależy od tego jak jest ostra

Kulinarne Inspiracje
ROLADKI Z KURCZAKA FASZEROWANE SUSZONYMI POMIDORAMI I PIECZARKAMI 165

złoty kolor) , 10 dag.sałatki z kapusty białej ( 9dag.poszatkowanej kapusty , 0.5 marchewki startej,0.5 łyżeczki chrzanu,sól ,cukier,1 łyżeczka natki pietruszki,1 łyżka jogurtu naturalnego), 1.5 szkl.ugotowanej fasolki szparagowej z groszkiem i marchewką.Zapraszam!. 4 piersi kurze 1 słoiczek pomidorów suszonych 40 dag.pieczarek 1 cebula przyprawa do kurczaka oregano bazylia sól himalajska lub morska pieprz biały olej ********************************************** Piersi kurze

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Kurczak w jasnym sosie z warzywami 173

talerzu. Dzisiaj na blogu kurczak w delikatnym sosie z warzywami :) Składniki: 2 filety z kurczaka 3 łyżki kukurydzy 3 łyżki mrożonego groszku pół selera pół brokuła garść mrożonej fasolki szparagowej 1 łyżka mąki 2/3 szklanki słodkiej śmietanki skórka z połowy cytryny 2 łyżki soku z cytryny sól, pieprz, zioła do pizzy olej do smażenia Brokuła podzielić na różyczki, selera pokroić

Czerwień i błękit
RYBA PANIEROWANA W PŁATKACH KUKURYDZIANYCH I CZOSNKU NIEDŹWIEDZIM 191

posypujemy czosnkiem niedźwiedzim, panierujemy w pokruszonych płatkach. Układamy w formie wyłożonej pergaminem lub folią aluminiową, zapiekamy ok. 20 min w 180 stopniach.   Rybę podałam z kaszą gryczaną i fasolką szparagową. Dodatki można zmienić według uznania

słodki bratek
Moje wielkie wyspiarskie śniadanie. 164

śniadanie polubiłem dzięki mojej córce, która teraz jest weganką, ale jakiś sentyment do tego zestawu chyba jej został, co? ;) Może weganie mają swoją wersję - kto wie? Możliwe składniki zestawu: fasolka w pomidorach tosty smażone kiełbaski smażony bekon smażona kaszanka jajko sadzone  smażone pomidory smażone pieczarki jajecznica placki hash browns white pudding boxty wątróbka chleb sodowy chleb ziemniaczany

zadanie-gotowanie
Sałatka z kaszy jaglanej z tuńczykiem i wiosennym dressingiem. Idealna na wynos. 233

gdyż niektórzy dołożą więcej tuńczyka, inni groszku czy marchewki. Składniki ugotowana na sypko kasza jaglana, najlepsza z dnia poprzedniego u mnie  Skworcu puszka dobrego tuńczyka w kawałkach czerwona fasolka z puszki groszek konserwowy gotowana marchewka pokrojona w kosteczkę kukurydza konserwowa czerwona cebula pieprz i sól do smaku świeża bazylia olej rzepakowy Rapso   sos sałatkowy winegret  Develey Ugotowana

Z Kuchni Do Kuchni
Sałatka „Krytyków” 160

każdy dodany składnik i to osobno – praktycznie laboratoryjnie , zatwierdzają lub odrzucają . No i poradź sobie człowieku z taką cenzurą ..cebula – NIE, pomidor -NIE , śledzik- NIE! a może fasolka -NIE ..no i to by było na tyle " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Na szczęście zawsze jest

Ogrodnik w podróży
Hiszpańska potrawka z choizo i szpinaku z dynią 193

Hiszpańska kuchnia bardzo mi odpowiada, te smaki i aromaty są mi bliskie. Tym razem przedstawiam potrawkę z chorizo i szpinaku, aromatyczną i przepyszną. Dodatek fasolki sprawia że danie jest pożywne i treściwe. Polecam serdecznie, spróbujcie. Hiszpańska potrawka z chorizo i szpinaku z dynią. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Faszerowane pieczarki portobello + sos serowy z nerkowców 269

stopni przez ok 20-30 minut, do momentu aż pieczarki będą miękkie (może być różny czas w zależności od piekarnika). Ja zjadłam je z ryżem i gotowaną fasolką. Smacznego

Co na wege obiad?
Potrawka z kurczaka w pomarańczowym sosie 241

lekkiego przestudzenia. Obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Wrzuć z powrotem do sosu i duś jeszcze kilka chwil. Do dania świetnie pasuje kasza pęczak i np. zielona fasolka szparagowa. Na 4 porcje wystarczy szklanka (200ml) kaszy pęczak ugotowana w potrójnej ilości posolonej wody - gotuj ją ok 30-40 minut. Na różnych opakowaniach różnie napisali o czasie jej gotowania, jednak

Anioszek w kuchni
Błyskawiczna fasolka po bretońsku 181

podsmażamy na maśle. Dodajemy startą na tarce marchew i smażymy jeszcze chwilę. Podsmażone składniki przekładamy do garnka, zalewamy bulionem, dodajemy zmiksowane pomidory i zagotowujemy. Na koniec dodajemy odcedzoną fasolkę, sos sojowy i przyprawy. Gotujemy na wolnym ogniu jeszcze około

e-PrzepisyKulinarne
Sałatka ze szpinakiem 234

Składniki 100 g świeżego szpinaku 100 g mrożonej fasolki szparagowej 4 jajka 1 puszka tuńczyka w kawałkach 1 pomidor kilka mini kukurydz z zalewy 2 łyżki czosnku z zalewy 10 … Czytaj dalej Sałatka ze szpinakiem

czarrna od kuchni
Kilka pomysłów na... 187

jedną patelnię, czy zalane wrzątkiem i wymieszane z innymi, proste, ale mogłabym tak jeść cały czas :) czy u was też zawitało dzisiaj słońce? :)  kuskus, z groszkiem i fasolką na roszpunce, z sosem z tahini i płatków drożdżowych (vegan)  ziemniaki z karmelizowaną cebulką, ciecierzycą i groszkiem z garam masala (vegan) smażony (tarty) batat, z cebulką i pieczarkami, z tahini

More food, love and dreams
Pełnoziarniste calzone z warzywami i kurczakiem 196

mąki pszennej pełnoziarnistej 10g drożdży łyżeczka cukru 3/4 łyżeczki soli żółtko lub małe jajko 25g masła 150 ml mleka zioła prowansalskie Farsz: opakowanie mrożonych warzyw: cebula,  marchewka, brokuł, fasolka, kukurydza, pieczarki- można użyć świeżych połówka piersi z kurczaka sól, pieprz czosnek granulowany    Zaczyn: Mleko podgrzewamy, powinno być ciepłe ale nie gorące. Drożdże i cukier rozcieramy

Czerwona Porzeczka