fasolka - 6917 przepisów (strona:347/462)

Golonka indycza z estragonem 205

godzina + marynowanie na noc Składniki: 5 golonek indyczych Estragon suszony Łyżka miodu Sól himalajska Pieprz świeżo mielony 5 obranych cebul Papryka słodka mielona Cukier Dodatki: ziemniaki z wody, fasolka szparagowa, surówka z czerwonej kapusty. Przygotowanie: 1/ Umyte golonka nacieramy solą, pieprzem, miodem i estragonem. Mieszamy z posiekaną w piórka cebulą i odstawiamy na noc do lodówki pod przykryciem

Kuchnia PROzdrowotna
Alfa-odżywiania - sposób na pełnie zdrowa i smukłą sylwetkę :) 173

tolerujesz selera - i produkty, które go zwierają znikają z Twojej prezentacji sklepu!  W ramach współpracy ze sklepem alfa-koszyk otrzymałam mnóstwo fantastycznych, mega zdrowych, naturalnych produktów.  fasolka mung ,  ciecierzyca ,  soczewica zielona ,  wiórki kokosowe ,  pestki dyni ,  woda kokosowa ,  olej z orzechów włoskich ,  figi suszone ,  morele suszone ,  rodzynki ,  praliny daktylowo

Zdrowie na języku :P
50 przepisów z zielonymi warzywami 160

botwinki Zgrzewane kanapki z ricotta, rukolą i szynką Zielone babeczki z pecorino Zielona soczewica w pomidorach pelati Zielony koktajl z młodym jęczmieniem, jarmużem i szpinakiem Ziołowe spaghetti z zieloną fasolką szparagową Zupa jarzynowa

Moja smaczna kuchnia
Niejeden makaron z tuńczykiem, serem korycińskim swojskim, parmezanem i natką pietruszki. 152

makaron. Międzyczasie pokrój ser koryciński w kosteczkę, przygotuj tuńczyka i resztę. Odcedź makaron. Do tego samego garnka wlej trochę oliwy z oliwek, wsyp makaron, zamieszaj. Wrzuć rozdrobnionego tuńczyka, dodaj fasolkę, ser koryciński swojski i trochę natki pietruszki, dosmacz pieprzem. Wymieszaj. Wsyp parmezan. Wymieszaj. Podawaj z natką pietruszki. Smacznego ! Gwarantuję, że pycha

Z Kuchni Do Kuchni
Jakie jedzenie pasuje do piwa? 169

smalcem, Pszeniczne: Grillowany boczek, smażone jajko, białe kiełbaski, Belgijskie: Dania rybne, warzywa z woka lub blanszowane, lody waniliowe, krewetki tygrysie Barley Wine: Polędwica wołowa, orzechy nerkowca, gofry, fistaszki Bitter: Fasolka po bretońsku, gołąbki w sosie pomidorowym, jagnięcina, smażone jajka, kiełbaski Jeśli nie macie dostępu do dobrze zaopatrzonych sklepów piwnych, istnieją w internecie sklepy wysyłkowe. Jeżeli interesujecie się kuchnią lub lubicie

Kuchnia PROzdrowotna
Sezonowość w kuchni, czyli co i kiedy najlepiej smakuje 154

czerwca do września Botwinka - od maja do września Bób - od maja do lipca Cebula dymka - od marca do września Cukinia - od lipca do października Dynia - od sierpnia do listopada Fasolka szparagowa - od lipca do października Kalarepa - od maja do września Kukurydza - od lipca do października Ogórek - od maja do października Papryka - od lipca do września Pomidor - od kwietnia do października

Zasmakuj Kuchni
ZUPA MEKSYKAŃSKA 97

mięso. Mięso niech się  przysmaży. Pomidory i paprykę pokrój w kostkę dodaj do mięsa. Wszystko zalej bulionem i gotuj ok 10 minut. Następnie dodaj pulpę pomidorową, kukurydzę oraz fasolkę. Dopraw do smaku. Zupę meksykańską podaj z nachosami lub grzankami

Kukuleczki
Makaron z warzywami (na szybko) 217

danie, które świetnie smakuje w wersji solo oraz jako dodatek obiadowy - razem z mięsem.   100g makaronu chińskiego (nie z zupek, użyłam "Mie") 450g mieszanki warzywnej (brokuł, marchew, zielona fasolka szparagowa, kukurydza, czerwona papryka, kiełki fasoli mung) imbir papryka słodka i ostra czosnek granulowany suszona cebulka kolendra bazylia, natka pietruszki sól, pieprz olej Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju

Di gotuje
Domowy gyros z frytkami i surówką. Pomysł na obiad. 441

szybko i prosto. Smakuje wspaniale z frytkami i ulubioną surówką. Ja swój podałam w towarzystwie surówki z kapusty pekińskiej w jogurtowo-czosnkowym sosie (przepis już niedługo na blogu) oraz fasolki w bułce (tej surówki brakło na zdjęciu, bo zdecydowałam się na nią w ostatniej chwili). Polecam Wam taki obiad. Spróbujcie. Tak przygotowane mięso doskonale smakuje również w towarzystwie domowego sosu

Słodkie okruszki
DIETA ZIEMNIACZANA - Rezultaty, porady + przykładowe posiłki 1533

najlepiej jest pić wodę lub herbatę.  Zasady diety ziemniaczanej Lista nieskrobiowych warzyw: marchewka,  pietruszka,  sałata, wszystkie rodzaje kapusty, kapusta chińska, kapusta pekińska, rzodkiewka, rzodkiew biała, fasolka szparagowa, seler, seler naciowy, koper włoski, grzyby, szparagi, bakłażan, cukinia, wszystkie rodzaje dyni, jarmuż, ogórek, pomidor, cebula, czosnek, por, szpinak, kiełki, brukselki, brokuły, kalafior, burak, rzepa, karczoch zwyczajny, cykoria, rukola

wegujemy
szybkowar-kacze piersi w sosie cebulowo-jabłkowo-śliwkowym... 164

minut, spuścić ciśnienie, wyjąć piersi i blenderem zmiksować wywar z cebulą, owocami na gęsty sos podać z ziemniakami ugotowanymi w mundurkach pokrojonymi w talarki, ugotowaną w osolonej wodzie fasolką, buraczkami zasmażanymi - kacze piersi są z sosem obłędnie smaczne a sam sos naturalny bez mąki...pycha...polecam...................SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Kilka najlepszych sałatek 185

widzę - takich zestawień szukacie. Dzisiaj, jako pierwsze, polecę Wam niektóre moje ulubione sałatki. Na pewno przydadzą się nie tylko przy okazji imprez domowych. Sałatka z ryżem, kukurydzą i fasolką flażoletką, z dodatkiem pieczonego kurczaka Sałatka śledziowa z czerwoną fasolą, ogórkiem kiszonym i porem Letnia sałatka "zielony dobieraniec" Ziemniaczana sałatka z czosnkiem i szczypiorkiem Sałatki błyskawiczne ze szklanki Brokułowa sałatka

Codzienna kuchnia niecodzienna
Fasolka po bretońsku 198

miękkości grochu- jeszcze ok jedną godzinę.  3. Na wytopionym z boczku i kiełbasy tłuszczu przygotowujemy zasmażkę. Do rozgrzanego dodajemy odmierzoną ilość mąki i energicznie mieszamy, przekładamy do fasolki dobrze roztrzepując, doprowadzamy do zagotowania, dodajemy suszony majeranek przetarty w moździerzu lub w dłoniach.  Do wydobycia aromatu z suszonego majeranku wykorzystałam moździerz, który ręcznie wystrugała dla mnie Pracownia rzeźbiarska " Graciarnia

Kuchnia w czekoladzie
Tartaletki z kremem wiśniowym 149

podzielić na 12 części i każdą wylepić przygotowane formy na mini tarty. Spody nakłuć widelcem, przykryć kawałkiem papieru do pieczenia i obciążyć ceramicznymi kulkami lub tak jak ja- drobną fasolką. Piec ok 10 minut w nagrzanym do 180st C piekarniku, a następnie ściągnąć papier z obciążeniem i piec kolejne 10 minut (do zrumienienia). Wyciągamy z foremek i studzimy

Kuchnia w czekoladzie
Grillowane szparagi z sosem holenderskim, czyli wersja prawie clasico 174

zawsze jadłam szparagi po prostu ugotowane. Bez żadnych dodatków. I takie smakują mi najbardziej. Tak samo jak fasolka szparagowa prosto z wody, bez żadnych bułek i omast, ale człowiekowi zawsze mało i chce spróbować coś innego. Sezon grillowy sprzyja eksperymentom. Jeśli za oknem buro i ponuro, śmiało ugrillujmy coś w piekarniku.  Składniki: Szparagi zielone Sól morska Olej rzepakowy Pieczone

Karczma Honorietty