fasolka - 6917 przepisów (strona:347/462)

MEKSYKAŃSKA ZUPA WARZYWNA Z PASKAMI TORTILLI 158

Moc letnich warzyw, chrupkie paski tortilli, kremowe awokado i szczypta... Artykuł MEKSYKAŃSKA ZUPA WARZYWNA Z PASKAMI TORTILLI pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Curry z fasolki szparagowej i ziemniaków 88

sobą na lunch do pracy, jak również na kolację w domu. Urozmaicać możemy też dodatki podając różne rodzaje ryżu lub chlebki naan. Dzisiaj proponuję wersję sezonową - z żółtą fasolką szparagową, młodymi ziemniaczkami i pomidorami. Mleko kokosowe i orientalne przyprawy, jak garam masala, nadają daniu aromatu i azjatyckiego posmaku

Milion Smaków
Co Lila jadła w środę? 11 145

truskawkami i kruszonką. Zostało kilka sztuk i były bardzo pożądane na drugie śniadanie w środę. Zupa 13:00 Miseczka warzyw, a w niej ulubiona brukselka. Oprócz tego zielona fasolka, marchewka, por, pietruszka, seler i  koperek. II Danie 16:00 Kto tego nie zna? - delikatne kluski gotowane na parze. Raz do roku w sezonie truskawkowym skuszę się na taki obiad

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
#Porady - co zawsze warto mieć w lodówce 319

patelnię W sezonie najlepiej używać świeżych warzyw, ale gdy akurat nie macie ich pod ręką, to warto mieć w zamrażalniku kilka opakowań warzywnych mieszanek - brokułów, kalafiora, marchewek, papryki, fasolki - wrzucacie na patelnię, dusicie kilka minut i kolejna porcja warzyw zaliczona :) ryby Jeśli możecie wybierajcie te świeże, ale miejcie też w zapasie jakiś mrożony filet, dodajcie troszkę masła, plaster cytryny, zawińcie

Cooking Monster
#Inspiracje - Moja Mama 169

ufała i pozwalała cieszyć się moim ulubionym widokiem. To do Mamy dzwonię zapytać jak trzeba ugotować rosół, jak sprawić, by barszcz zachował swój kolor i jak przyrządzić fasolkę po bretońsku. Moja Mama to skarbnica wiedzy, mój mentor, moja inspiracja i największa fanka zarazem. Kocham Cię Mamo

Cooking Monster
KOMOSA RYŻOWA Z KUKURYDZĄ I SZPARAGAMI 171

Pyszna, lekka i kolorowa sałatka o wyrazistym smaku. Obowiązkowo do wypróbowania w sezonie letnim, kiedy to nietrudno o świeże, dojrzałe warzywa. Poza sezonem szparagi z  powodzeniem możecie zastąpić fasolką szparagową, kukurydzą z kolby odsączoną kukurydzą z puszki, a świeże pomidory suszonymi. W każdej z wersji - zimowej czy letniej - sałatka z pewnością przypadnie Wam do gustu. Idealnie sprawdzi się jako

cool and minty
SMAŻONY "RYŻ" Z KALAFIORA ZE SZPARAGAMI I JAJKIEM 170

ziarnista strukturę przypominającą ryż właśnie. Usmażyłam go na patelni z dodatkiem startego czosnku i posiekanej cebulki. W wersji sezonowej także z pokrojonymi na kawałki szparagami (poza sezonem można użyć fasolki szparagowej - również mrożonej). Na koniec podałam z jajkiem sadzonym, posiekaną papryczką chili i odrobiną sosu winegret.  SKŁADNIKI / 2 porcje 500 g świeżego kalafiora 1 mała cebula 2 ząbki czosnku

cool and minty
Ryż czarny z warzywami i parmezanem 114

szparagówki czerwona cebula liście bazylii cukinia baby sól do smaku oliwa oliwek extravergine parmezan Najpierw wypłukałam ryż. Ugotowałam go na sypko. Odstawiłam. Rozgrzałam patelnię. Do miski wsypałam mrożonki, dodałam fasolkę szparagową uprzednio lekko podgotowaną na osobności w osolonej wodzie. Pokroiłam cebulę w pióra i cukinię w dyski. Posoliłam, dodałam oliwy z oliwek. Wymieszałam i wrzuciłam na patelnię.Dusiłam pod przykryciem

Z Kuchni Do Kuchni
Odchudzony barszcz ukraiński z botwinką (148 kcal) 143

tarce burakami i posiatkowaną kapustą. Gotujemy ok 15 minut i dodajemy posiekane liście botwinki. Gotujemy do miękkości wszystkich warzyw, dodajemy sól i pieprz. Na końcu do zupy dorzucamy odsączoną fasolkę i sok z cytryny, posiekany koperek, ewentualnie przyprawiamy jeszcze do smaku

e-PrzepisyKulinarne
KASZA BULGUR Z WARZYWAMI 86

dzisiaj, to proponuje szybkie i pyszne danie w roli głównej z kaszą bulgur.  Składniki: 1 filiżanka suchej kaszy bulgur puszka zielonego groszku  puszka kukurydzy  puszka czerwonej fasolki  mała czerwona cebula 1/2 czerwonej papryki  sól, pieprz  papryka chili w proszku  natka pietruszki lub szczypiorek do posypania oliwa z oliwek  Przygotowanie: Kasze przygotuj według

Kukuleczki
BARSZCZ UKRAIŃSKI 109

razie konieczności dolewamy wody.  Na koniec dodajemy śmietanę wymieszaną z mąką i barszcz zagotowujemy. Zupę zdejmujemy z ognia.  Teraz wlewamy sok z cytryny, wsypujemy odcedzoną fasolkę i dodajemy natkę pietruszki, można jeszcze doprawić ją do smaku. Barszcz ukraiński podajemy z pieczywem, pierożkami lub krokietami. Smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli
ZUPA CHORIZO Z PIECZONYMI KREWETKAMI 95

SKŁADNIKI : 150 g kiełbasy chorizo 300 g chudej wieprzowiny 1 puszka pomidorów 1/2 puszki białej fasolki 2 łyżeczki przecieru pomidorowego 2 litry bulionu 4 ziemniaki  włoszczyzna ( marchew, pietruszka, kawałek selera ) 1 czerwona papryka 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki oleju liść laurowy, ziele angielskie, pieprz w ziarnkach sól, pieprz słodka i ostra papryka w proszku do smaku kilka

Kulinarne Fantazje Marioli
Letnia sałatka 148

składników wychodzi dość spora porcja u mnie duża miska. Polecam :)) Składniki: makaron kokardki 2 świeże ogórki szklarniowe jak gruntowe to 4 sztuki ser feta 3 większe pomidory puszka czerwonej fasolki puszka kukurydzy 5 jajek pęczek szczypiorku sól pieprz 2 łyżki majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego Makaron gotujemy al'dente. Jajka gotujemy na twardo. Ogórki i pomidory kroimy w kosteczkę

kruche babeczki
Steki z tuńczyka 143

Rozgrzej patelnię grillową i ułóż steki, smaż po 1 minucie z każdej strony, pamiętając żeby w trakcie smażenia steków nie sprawdzać.  Steki świetnie komponują się ze szparagami oraz fasolką szparagową, przygotowaną na parze i zasmażką z bułki tartej.  Idealny obiad na upalne dni :)  Smacznego

Niezły Młynek