Fasolka po bretońsku

Fasolka po bretońsku

Fasolka po bretońsku

Przepis na : obiad

Wszystkim znana ale zawsze na czasie   Składniki fasola "Jaś",  500g boczek wędzony, 500g cebula, 1 duża sztuka pomidory krojone, 2 puszki majeranek, 1-2 łyżki liść laurowy, 3-4 sztuki ziele angielskie, 5 sztuk czosnek, 4-5 ząbków sól, pieprz mąka pszenna, 3 kopiaste łyżki Przygotowanie Fasolę zalewamy wodą i odstawiamy na 12 godzin. Po tym czasie zalewamy świeżą wodą, dodajemy czosnek pokrojony w plasterki, liście laurowe, majeranek i ziele angielskie. Gotujemy około 45-50 minut. W tym czasie boczek k... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotowanie moimi oczami

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.