fasolka - 6917 przepisów (strona:338/462)

Kurczak z fasolą Jaś i papryką 230

odchodzi od kostek. W towarzystwie fasoli, dyni, papryki i wędzonego boczku jest pożywne i aromatyczne. W tym daniu nie może zabraknąć sporej ilości majeranku, dzięki któremu bardzo przypomina mi fasolkę po bretońsku :) 4 udka z kurczaka 300 g suszonej fasoli Jaś 150 g boczku wędzonego 150 g dyni surowej 1 papryka czerwona 1 papryka zielona 1 papryka żółta 2 szklanki

https:KKuchniaMniam
Zupa parobka – kuchnia podkarpacka 149

tymczasem w naszej podkarpackiej kuchni również nie brakuje sytych zup, bogatych w składniki dostępne w każdym domu i o każdej porze roku. Zupa parobka jest doskonałym tego przykładem. Fasolka, suszone grzyby, ziemniaki, marchewka, cebula, boczek i czerstwy chleb to składniki, które tworzą niezwykle pożywną i bogatą w smaki zupę parobka, podawaną przez bieszczadzkie gospodynie od Leska, przez Solinę, Uherce Mineralne

Trzeci talerz
Chili con carne 95

około 100 ml wody. Dusić na małym ogniu przez 15 minut. Dodać oczyszczoną i pokrojoną w małą kostkę paprykę. Wrzucić na patelnię i gotować około 5 minut. Odsączyć czerwoną fasolkę i wrzucić na patelnię. Dokładnie wymieszać. Smażyć kolejne 5 minut (nadmiar wody częściowo wchłonął się, a częściowo odparował). Doprawić po raz kolejny, tak aby potrawa otrzymała pożądany przez nas smak

Karola gotuje
Produkty wegańskie Primavika - recenzja 133

Pancakes śniadaniowy w 5 minut Czekoladki pistacjowe Na koniec zostawiliśmy gotowce - czyli dania główne , które wystarczy odgrzać i obiad można podawać na stół. Znajdziemy tam proste dania typu ciecierzyca, fasolka czy soja w sosie pomidorowym. Ale są też takie frykasy jak strogonow, bitki, steki, pulpety czy sznycel - co kto lubi. Jest to bardzo wygodne, kiedy nie mamy czasu na gotowanie

Bananowe Pole
Kuskus warzywny 166

Kuskus marki Kupiec. Wersja jest bardzo tania i szybka w wykonaniu. Wystarczy 10 minut do jej przygotowania. Może być dodatkiem do pieczonego  mięsa lub ryby. Można dodać ugotowaną fasolkę, soczewicę lub groszek i będzie pożywnym daniem wegetariańskim. Kuskus warzywny  (dla 2 osób) 100 g kaszki Kuskus marki Kupiec bulion warzywny lub woda 2 ugotowane marchewki 1 ugotowana pietruszka

Gotuj Sam!
Smalec wegetariański 131

miękkości. Pod koniec gotowania wodę posól i dodaj zioła. Wyjmij fasolę i przełóż do miski blendera. Dodaj łyżkę masła i podlej wodą z gotowania do połowy objetości fasoli. Pomieszaj fasolkę by masło się roztopiło. Blenduj wszystko na gładką masę. Dopraw do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. Odstaw do ostudzenia. Możesz użyć innych ulubionych ziół

Gotuj Sam!
Tajlandia od kuchni 176

oraz niektóre hotele oferują turystom „europejskie” śniadania, w skład których wchodzą jajka (sadzone lub jajecznica), kiełbaski, tosty, dżem i owoce. W bardziej wypasionej wersji znajdziemy również smażony bekon i fasolkę po bretońsku. Popularne są tu również omlety z warzywami lub z żółtym serem. Czasem znajdzie się też musli z jogurtem.   Śniadanie w restauracji na plaży  Hotelowe śniadanie

Zawsze głodna!
RYŻ SMAŻONY W JAJKU Z FASOLKĄ SZPARAGOWĄ, ZIELONYM GROSZKIEM I KURCZAKIEM 126

dlatego próbowałam odtworzyć smak.  Jednak dodatki są mojego pomysłu. Każdy może dodać co lubi.  Składniki: ryż ugotowany 1 torebka jaja 3 szt. filet z kurczaka 1 szt. fasolka szparagowa 1 kubek zielony groszek 1/2 kubka sól, pieprz do smaku posiekana dymka ze szczypiorkiem 4 łyżki sos sojowy 1 łyżeczka masło 1 łyżka olej 1 łyżka Do fileta: papryka

Kuchnia Paulettes
Makaron z pesto pistacjowym i łososiem 158

lyżek oliwy ponadto potrzebujesz: oliwa 250 g filetu z łososia świeżego lub mrożonego opakowanie makaronu muszelki lub innego drobnego makaronu 250 g mrożonego zielonego groszku (możesz zamienić na zieloną fasolkę szparagową) Przygotowanie makaronu z pesto pistacjowym i łososiem: Zacznij od przygotowania pesto pistacjowego . W pojemniku malaksera umieść pistacje, zioła oraz czosnek i rozdrobnij pulsacyjnie na drobne kawałeczki. Teraz dodaj

Chilli Czosnek i Oliwa
Barszcz na bogato z suszonymi grzybami 139

Żeby nie było nudno to namieszałam dzisiaj w garnku dobrego wypasionego barszczu. Składniki kompletowałam już od dwóch dni, wczoraj namoczyłam fasolkę i dzisiaj uraczyłam domowników wspaniałą aromatyczną zupą. Na naszą pogodę za oknem to idealne sycące i gorące danie. Smacznego życzę Kochani!. Składniki:    - 1/4 małej główki białej kapusty    - garść suszonych grzybów    - 2 opakowania tartych

Apetyczna babeczka
Sałatka z tuńczykiem, ananasem, ryżem i fasolą + film 203

sosie własnym (180 g ) 1 cebula 4 łyżki majonezu czarny pieprz sól przepis Ugotowany i wystudzony ryż przekładamy do miski, dodajemy do niego odsączoną z zalewy i opłukaną fasolkę, odsączonego z soku ananasa pokrojonego w kostkę oraz odsączonego z sosu i rozdrobnionego tuńczyka. Obraną cebulę kroimy w drobną kostkę a następnie wrzucamy do sałatki, na końcu dodajemy majonez, całość doprawiamy

Smakowite Dania
Błyskawiczna fasolka po bretońsku 137

Błyskawiczna fasolka po bretońsku Witajcie ponownie. Ostatnio tak się złożyło, że mało tu zaglądałam, ale tym razem mam planuję już wrócić na dobre. Na rozgrzewkę krótki, szybki i bardzo prosty przepis. :) Składniki dla 4 osób: 150 g kiełbasy 1 cebula 1 łyżeczka suszonego lub 1 łyżka świeżego tymianku 1 łyżeczka suszonego lub majeranku 1 puszka (400g) pomidorów 1 szklanka przecieru

Pełny talerz
ZUPA CYGAŃSKA 142

garnka z wodą i gotować 10 minut.Dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i posiekany czosnek.Zupę gotować do momentu aż ziemniaki prawie będą miękkie.Następnie dodać groszek i fasolkę z puszki oraz przecież pomidorowy.Posolić i popieprzyć.Gotować jeszcze 8 minut.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Ekspresowa ciecierzyca po bretońsku 147

Bardzo lubię fasolkę po bretońsku. Pomyślałam więc, dlaczego nie zrobić ciecierzycy po bretońsku ? Jeśli macie ugotowaną ciecierzycę to reszta to już jak to mówią pikuś. Kilka chwil i mamy syte rozgrzewające danie. A przygotowałam je w rewelacyjnym garnku FISSLER - Original-Profi Collection , o którym pisałam już we wcześniejszych postach. Przypomnę tylko, że wart jest swojej ceny. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Pstrąg gotowany podany z plackiem z cukinii, karmelizowanym porem i sosem maślanym 150

oczyszczonych porów. Smażyć przez 2 minuty mieszając. Pstrągi podawać z plackami z cukinii, karmelizowanymi porami i polane sosem maślanym. Danie udekorować plastrami buraka i kalarepy. Zamiast porów można wykorzystać fasolkę szparagową

Kuchnia Bon Appetit