fasolka - 6917 przepisów (strona:346/462)

Tortellini zapiekane z warzywami pod beszamelowa pierzynką 202

28x20 cm: ZAPIEKANKA:   1 opakowanie tortellini z mięsem [250g] - u mnie Henglein; świeże, nie mrożone 1 opakowanie mrożonej mieszanki warzywnej bukiet jarzyn - w mrożonce były: kalafior, brukselka, marchewka, fasolka szparagowa, groszek zielony 50g żółtego sera - do posypania zapiekanki po wierzchu; będą to raptem 2-3 łyżki po starciu masło - do wysmarowania formy sól i Vegeta - do gotowania makaronu

Grunt to przepis!
Spring rolls 153

rozciąć na pół) oraz warzywa pokrojone w paski. Całość układamy w taki sposób, aby paluszek i warzywa były bliżej jednego brzegu.  Można dodać również rzodkiewkę, groszek cukrowy, podgotowaną fasolkę szparagową. Zawijamy papier ryżowy na warzywa, do środka zakładamy górę i dół, a następnie zawijamy do środka.Można obwiązać szczypiorkiem (u mnie w tej roli kolendra).  Podajemy z sosem

bistro mama
Czerwcowy zestaw, czyli najprostszy obiad świata 156

Czekamy na młode warzywa i owoce każdego roku. Najpierw na rzodkiewkę, sałatę, kapustę, kalafiora, fasolkę szparagową, młode ziemniaki. Truskawki, czereśnie, porzeczki. Jednocześnie mamy to wszystko na wyciągnięcie ręki przez okrągły rok w pierwszym lepszym supermarkecie. Pomidory z Hiszpanii, ziemniaki z Grecji, pierwsze truskawki pod koniec kwietnia z Węgier, a  nie z polskich szklarni.  Coraz częściej mówimy

bistro mama
Chleb Drwala z białą fasolką 184

piekłam go już nie raz, zawsze jest pyszny z chrupiącą skórką. Polecam serdecznie upieczcie sobie taki chlebuś, jest pyszny. Z masłem albo z miodem idealny. Do chleba dodałam białą fasolkę z puszki zamiast tradycyjnej soi która w drwalu jest zawsze, zamiana wypadła na plus. Chleb Drwala z białą fasolą. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Łosoś z sosem jajecznym i szparagami 188

Zamiast szparagów możesz użyć innych warzyw np. brokułów czy fasolki szparagowej. Dla 2 osób - 2 filety z łososia 150 g - pół łyżeczki soli i pieprzu - łyżka masła klarowanego - 1 pęczek szparagów białych - 1 pęczek szparagów zielonych - pół cytryny - łyżeczka soli - łyżeczka masła - łyżeczka cukru - 2 litry wody - 5 jaj - łyżeczka musztardy - łyżka majonezu - 2 łyżki jogurtu naturalnego - łyżka octu jabłkowego

Pasje Jolki
Fasolka po bretońsku 130

Fasolka po bretońsku to bardzo sycąca, typowa potrawa jednogarnkowa. Przepisów na nią jest mnustwo, ale ja i moja rodzina lubimy ją własnie w takiej wersji. Niestety jest to danie dość kaloryczne, ale raz na jakiś czas można sobie pozwolić na odrobinę szaleństwa :) Składniki: 1,5-2 szklanki fasoli Jaś 200g kiełbasy 100g boczku wędzonego 1-2 cebule 2-3 łyżki

kuchnia doski
Meksykańskie leczo 143

lubicie połączenie słodyczy ananasa i kukurydzy z kurczakiem i pikantnością ketchupu to będzie Wam smakowało. Dla mnie pycha. 1 podwójna pierś z kurczaka 1/2 puszki kukurydzy 1 puszka czerwonej fasolki 1 puszka ananasa 3/4 szklanki mrożonego groszku 1 czerwona papryka 1 szklanka rosołu (może być z kostki) 3/4 szklanki pikantnego ketchupu 2 ząbki czosnku 1 cebula olej do smażenia

Jadło i czytadło
Gulasz wieprzowy z pomidorami, fasolką i kukurydzą 138

wymieszać i dusić do miękkości (około 40-45 minut - w zależności od rodzaju mięsa) na małym ogniu - pod przykryciem. (Woda jest zbędna). Pod koniec gotowania dodać odcedzoną kukurydzę i fasolkę. Gulasz podgotować z 2-3 minuty i w razie potrzeby doprawić do smaku

Di gotuje
Kurczak w wiosennym sosie 195

podałam z kaszą jęczmienną i surówką z kapusty. Składniki: 2 filety z kurczaka 2/3 szklanki mrożonego groszku 1 kalarepa 1 szklanka marchewki mini lub pokrojonej w kostkę szklanka mrożonej fasolki szparagowej 1 łyżka mąki 2/3 szklanki słodkiej śmietanki sól, pieprz, zioła do pizzy olej do smażenia posiekana natka pietruszki Kalarepę obrać i pokroić w kostkę. Filety z kurczaka umyć, pokroić

Czerwień i błękit
Tortilla z grilla 283

suszonych pomidorów z serem corregio od Ole! (szczerze ją polecam - jest genialna!)  Nadzienie: 1 op. ulubionego mixu sałat 2/3 słoiczka marynowanej mini kukurydzy od Ole! 1/2 puszki fasolki czerwonej 1 małe op. pomidorków koktajlowych 1 mozzarella opcjonalnie: garść czosnku marynowanego 2 łyżki keczupu 1 łyżka oleju sól, pieprz do smaku 1. Kukurydzę i mozzarellę pokroić. Pomidorki przekroić na pół

Kto ugości moich gości?
"Szczęśliwe garnki" Beata Pawlikowska 187

warzyw, pasta z bobu do kanapek, brokuły pod migdałowymi płatkami, wiosenne ziemniaki z fasolą i inne. 4. Lato - również 34 przepisy na lekkie i smaczne potrawy takie jak : zielona fasolka z dzikim ryżem, lemoniada arbuzowa, orzeźwiający koktajl na lipcowy upał, chleb gryczano-jaglany z orzechami i śliwkami, ziołowy gulasz z soczewicy i  warzyw  itd. 5. Jesień - tutaj mamy

kruche babeczki
Pierożki z ciasta francuskiego 133

smarujemy jajkiem. Wstawiamy do nagrzanego na 180 stop. C (termoobieg) piekarnika na 25 minut lub na 190 stop. C (grzanie góra/dół). Wybrane warzywa (u nas marchewka, żółta fasolka, brokuł, kalafior) gotujemy w osolonej wodzie, aby były al dente (no chyba, ze wolicie bardziej miękkie, więc pełna dowolność). Jeśli chcecie wszystkie warzywa gotować w jednym garnku, pamiętajcie, że jako

gutfut
Bezglutenowe świderki z kurkami i talarkami kiełbasy w sosie pomidorowym z fetą 176

smacznej dekoracji przyprawy: sól, pieprz, lubczyk, majeranek, papryka ostra i słodka Wykonanie: Makaron ugotujcie według przepisu na opakowaniu. Na patelni rozgrzejcie masło, wrzućcie pokrojonego w kostkę suszonego pomidora, fasolkę, pokrojoną w cienkie paski paprykę marynowaną, cebulkę w piórka i kurki przekrojone na pół. Duście kilka minut do połączenia składników. Kiełbasę pokrójcie w talarki, przesmażcie na maśle, doprawcie: Do patelni

Zasmakuj Kuchni
What Katie Ate. Prosta kuchnia w dobrym stylu - Katie Quinn Davis 222

książki kucharskiej? Korzystając z jasnych instrukcji zawartych w książce możemy spróbować swoich sił w kuchni i sporządzić wybrane dania. Wybór przepisów jest naprawdę ogromny. Począwszy od smoothie, duszonej fasolki, poprzez uszka z pieczonymi pomidorami, wietnamską sałatkę z chrupiącym boczkiem, minibabeczki z wołowiną i bekonem i paszteciki z wieprzowiną, jabłkiem i pistacjami aż po francuskie babeczki z malinami, bezowe całuski

Tetiisheri
Łosoś zapiekany z mozzarellą i szpinakiem 243

tego przepisu mozzarelli w kostce, ta w zalewie puści zbyt dużo wody. Smacznego!   Przepisy na łososia: Łosoś w papilotach Łosoś z multicookera Łosoś na parze z zieloną fasolką Post Łosoś zapiekany z mozzarellą i szpinakiem pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!