fasolka - 6917 przepisów (strona:352/462)

Fasolka po bretońsku 264

wymieszać, by nie było grudek. Mączną zawiesinę dodać do zawartości w garnku i wymieszać. Gotować na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając, aż całość lekko zgęstnieje. Ja uwielbiam fasolkę z chlebem. A Wy ? * Namoczona fasola gotuje się szybciej

Niebieski kubek z kawa
Krajanka Winiary 207

poprzednich zupach to od was zależy jakich użyjecie składników i możecie krajankę wykorzystać nie do zupy kapuścianej a np. warzywnej do której dodamy np. ziemniaki, fasolkę szparagową itp. Ja wypróbowałam już Krajankę buraczkową i zrobiłam szybką zupę buraczkową z przepisu z opakowania. Składniki: - Krajanka buraczkowa - 2 l bulionu - 500 g ziemniaków - 50 ml śmietany 18% Przygotowanie: Ziemniaki kroimy w kostkę

Kulinarne życie
Fasolka w sosie pomidorowym 153

cebuli dodajemy plastry pora i paprykę pokrojoną w kosteczkę. 3. Warzywa dusimy ok. 10 min. 4. Do warzyw dodajemy passatę i fasolę. 5. Całość doprawiamy do smaku. Fasolka po bretońsku wegetariańska jest bogata w: - błonnik pokarmowy, który obniża poziom cholesterolu i daje uczucie sytości. - witaminę C (pochodzącą z papryki), która jest antyoksydantem, działa przeciwnowotworowo, - witaminę B1 (pochodzącą z fasoli), która

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Warzywa w curry. 158

połowy limonki ewentualnie łyżka mleka kokosowego Główne składniki: 300 g różyczek brokułów 1 mała czerwona cebula, pokrojona w krążki 1 czerwona papryka, pokrojona w drobne paski 200 g fasolki szparagowej 1 łyżeczka oleju kokosowego 400 ml mleczka kokosowego 3/4 szklanki wody opcjonalnie 200 g krewetek (może być też pierś z kurczaka) 1. Zrób pastę curry - wrzuć wszystkie składniki do blendera

Powiedz dietom nie
Barszcz ukraiński 200

tarce. Ziemniaki kroimy w kosteczkę. Kiedy mięso będzie miękkie dorzucamy cebulę (można ją opalić przed wrzuceniem), warzywa (bez buraków) i doprawiamy solą, pieprzem oraz dorzucamy liść laurowy. Dorzucamy również fasolkę wraz z zalewą. Po koło 10 minutach dodajemy buraki i przecier pomidorowy. Doprowadzamy do wrzenia i wyłączamy. Dodajemy cytrynę. Odlewamy nieco zupy do szklanki i dodajemy mąkę. Rozrabiamy widelcem

Kolizje Smaków
Zupa jarzynowa z jaglanką 189

Składniki: 1 skrzydełko z kurczaka 20 dag mostka wołowego ½ szklanki kaszy jaglanej 7 dużych  ziemniaków 3 marchewki 2 pietruszka 20 dag mrożonej brukselki ½ pora Kilka różyczek kalafiora Garść fasolki szparagowej zielonej ½ szklanki słodkiej śmietanki 18% Jarzynka lub sól do smaku 1 łyżeczka suszonego cząbru 3 ziarenka ziela angielskiego 2 liście laurowe Sposób wykonania: Kaszę jaglaną wsypujemy do rondla

Wanilia i Kardamon
karp z pietruszką 186

poświąteczny. nie/okazjonalny. przepis na dwie porcje. 300 gram dzwonków z karpia  3 korzenie pietruszki fasolka szparagowa listki boćwiny 2 łyżki miodu czerwony i zielony młotkowany pieprz kiełki sałaty oliwa chili oliwa  1 łyżka gęstej tłustej śmietany sól Pietruszkę skrapiamy oliwą i  pieczemy w piekarniku w temp.170 stopni do miękkości ( zdejmujemy wysuszoną skórę) a następnie blendujmy razem

na gazie
Wegańska zupa farmerska 263

oleju roślinnego 3 l wody Przygotowanie: Cebulę posiekaj i wrzuć do garnka na rozgrzany olej. Po chwili, gdy się zeszkli dodaj suszony czosnek i pieprz ziołowy. Wrzuć soczewice i fasolkę, jeżeli używasz suchej oraz pęczak. Dolej 1 litr wody i gotuj około 10 minut. W tym czasie możesz obrać i pokroić w kostkę marchew i ziemniaki. Dodaj czerwoną soczewicę, marchew

greenscarf
Najłatwiejsze danie z fasoli 164

dodać do fasoli. Wsypać do garnka łyżkę suszonego cząbru. Całość doprowadzić do lekkiego bulgotania. Zupę doprawić do smaku solą i pieprzem. Zagotować. Po wyłączeniu palnika można rozgnieść kilka fasolek. I podawać np. z pieczywem :) ----- Podobne: Gęsta zupa z fasoli Jaś Fasolowa na buraku Kapusta z grochem

Weekendy w domu i ogrodzie
szybkowar-fasolka Jasiek na goloneczkach przednich... 145

dać golonki i wlać wodę szybkowar zamknąć i od chwili zasyczenia pary gotować 45 minut na małym ogniu tak, aby cisnienie nie opadło, szybkowar otworzyć jak sam spuści ciśnienie fasolka najlepiej smakuję na drugi dzień, przejdzie smakami przypraw, wciągnie jeszcze wywar i jest bardzo miękka - można podać z pieczywem lub ziemniakami na obiad i z goloneczką...............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Fasolka po bretońsku 176

Fasolka po bretońsku jest smaczna i sycąca, często przyrządzam ją zimową porą. Jedno z najpopularniejszych dań kuchni polskiej. Składniki: 0,5 kilograma fasoli Jaś 250 gram wędzonych żeberek 250 gram wędzonego boczku 250 gram kiełbasy podwawelskiej 1 cebula 2 ząbki czosnku Sól, pieprz cukier Majeranek Ostra i słodka papryka 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego 2-3 łyżki mąki pszennej

Bajeczna Kuchnia
Szybka zupa warzywna na winie 176

Naszła mnie ochota na jakąś ciepłą szybką zupę, która w takie pogody jak ostatnio trochę by mnie rozgrzała. Składniki 2 garści mrożonej marchewki z groszkiem 2 garści zielonej fasolki ciętej 2 średnie ziemniaki 1 średnia cebula 1 duży ząbek czosnku 3/4 szklanki białego wina 1 kostka rosołowa 1,5 szklanki wody ok 375- 400 ml świeżo mielony pieprz sól

Piekielna Kuchnia Pati
Czekolada, że Yapa opada... Pan Yapa oczywiście! 172

niejaki Twardowski z podejrzanymi typami wchodził w konszachty. Zaraz, zaraz, ale chyba nie o tym miała być ta historia... Na małym ekraniku Pat nie mógł dogadać się z Matem. Fasolki śpiewały z Zającem Poziomką. Co jakiś czas w odwiedziny wpadała Ciotka Klotka. A łysy facet w czarnym podartym wdzianku, stojący przy bulgoczącym kotle, powtarzał na okrągło, że nie cierpli pewnych

Grunt to przepis!
Bezglutenowa wegańska potrawka z soczewicy 241

Tym razem mamy dla Was przepis z książki Anny Starmach i Marii Kruczek „Lekkość” - potrawka z soczewicy :) To bezglutenowe, a do

Kuchenne Wariacje
Pasta jajeczna – nie tylko na śniadanie. Patent na obieranie jajek w kilka sekund 188

kwaskowych korniszonów idealnie podkreśla w niej smak jajek. Ubóstwiam jajka. Najbardziej te z jeszcze płynnym żółtkiem, czyli jajka na miękko i poszetowe, takie gdzie w żółtku mogę maczać grzankę, fasolkę, szparagi… Sałatka jajeczna którą robię jest zawsze bardzo mocno doprawiona – pieprzna, lekko kwaśna, kremowa od rozkruszonych żółtek i majonezu. Prosta i smaczna. JAJKA NA TWARDO Niby prościzna, prawda? A jednak

Karo in the Kitchen