fasolka - 6917 przepisów (strona:361/462)

40 szybkich obiadów wege na lato, Ostrawa 230

vegetable salads or salads Zamiast kotletów sprawdzą się np.  pieczone szaszłyki  lub cukinia, gotowane lub duszone warzywa, np. bób, cukinia lub seler w pomidorach, smażone pomidory ,  fasolka z sezamem . Kombinacji jest mnóstwo, co wam wasza wyobraźnia podpowie:)./ Instead of cutlets you can prepare e.g. baked shashlicks or zucchini slices, boiled or sauteed vegetables, e.g. wild beans, zucchini

Qlinarnie i Qlinarnie
Halibut smażony z pomarańczą 150

trzymać w cieple, sos przecedzić, zagotować, doprawić solą. Dodać dwie łyżki zimnego masła, dokładnie wymieszać. Zestawić z ognia. Przed podaniem rybę oprószyć solą, nie solić przed smażeniem. Podałam z fasolką szparagową. zastawa

królestwo garów
Grillowany tuńczyk z sałatką po nicejsku 130

przyrządzać tego typu dania. Oprócz klasycznego grillowanego łososia, od czasu do czasu stawiam na tuńczyka. Tym razem za dodatek posłużyła wariacja sałatki nicejskiej - przygotowałam ją na bazie sałaty i fasolki szparagowej a całość podałam z dodatkiem pokruszonej fety i grillowanych kawałków bagietki. Pycha

Milion Smaków
Kilka pomysłów na... 183

herbatników z owocami  Jeden z najlepszych serników jakie zrobiłam, przepraszam, za nieskromność xd  vege kotlety z cukini i kuskusa, sos jogurtowy oraz pestki dyni, fasolka  vege kotlety z kaszy jaglanej i buraków z ziarnami, sos chrzanowy  Łosoś sojowo-miodowy, marchewka pieczona z sosem sojowym i miodem, kasza bulgur  pierogi z ricottą i jagodami

More food, love and dreams
Figowe brownie, zdrowe odżywianie i "Karolina odNOWA" Karoliny i Macieja Szaciłło 177

dyni, można też kupić suplement Cynk Chelat), wyeliminować na jakiś czas nabiał z diety oraz nadmiar białka zwierzęcego, a wprowadzić produkty osuszające   m.in . rośliny strączkowe, świetna jest fasolka adzuki i mung, wyeliminować biały cukier bo zakwasza i zaśluzowuje. Co najlepiej zjeść wieczorem kiedy dopada nas głód? Co zjeść, aby jak najmniej kalorii weszło w biodra i żeby nie przeciążyć

Plate of Joy
Zupa z brukselki "Ratyński" 138

Brukselkę oczyścić, opłukać, większe główeczki przekrajać na pół, zalać wywarem, ugotować. Paprykę oczyścić, opłukać, pokrajać w kostkę, usmażyć. Kiełbasę obrać z osłonki, pokrajać w półplasterki, podsmażyć, połączyć z brukselką, fasolką i śmietaną połączoną z mąką i musztardą, chwilę pogotować i doprawić do smaku

Camilla w kuchni
Warzywne tagine marokańskie + kasza jaglana 176

Warzywne tagine marokańskie + kasza jaglana Warzywne tagine jest tak uniwersalnym daniem, że można do niego zużyć jakiekolwiek zalegające w lodówce warzywa. Świetnie sprawdza się fasolka szparagowa, kalafior, papryka czy groszek z zamrażarki.  Dzięki tej uniwersalnej mieszance przypraw, z każdych warzyw wyjdzie smaczny dodatek do ryżu czy kaszy. Warto dodać ciecierzycę, by zapewnić porcję białka organizmowi. Jest ona delikatna

Wegańska kuchnia orientalna
Dal z czarnej fasolki + kasza jaglana z batatem 148

czarnej fasolki + kasza jaglana z batatem   Składniki: - 100g kaszy jaglanej                            - ¼ łyżeczki kurkumy - mały batat (ok. 100g)                       - ½ łyżeczki garam masali - 80g ugotowanej czarnej fasoli        - ½ łyżeczki kuminu - ¼ puszki pomidorów

Wegańska kuchnia orientalna
Czerwony ryż + surówka z kopru włoskiego i awokado + czerwona fasola 143

grubych oczkach - Awokado posiekać, dodać do surówki - Dodać ocet i sól, wymieszać, spróbować i doprawić w razie potrzeby - Na talerzu wyłożyć odsączony ryż, obok surówkę z kopry i fasolkę

Wegańska kuchnia orientalna
Duszone warzywa po włosku + brązowy ryż 172

się gniazd nasiennych   - Na odrobinę rozgrzanej oliwy wrzucić pora i posiekane chili, smażyć przez 30 sekund - Dodać trochę wody, ziemniaka i pozostałe przyprawy; dusić przez 5 minut - Wrzucić fasolkę, cukinię, marchewkę, brokuła i kukurydzę; dusić przez kolejne 5 minut - Do ryżu dodać trochę oliwy, wymieszać i przełożyć na talerz - Warzywa skropić sokiem z cytryny i posypać kostkami awokado, wymieszać

Wegańska kuchnia orientalna
Dal z kiełków + basmati + brokuł 179

sól himalajska - łyżeczka nasion konopi - łyżeczka oliwy * u mnie dodatkowo 2 łyżki ugotowanej fasolki adzuki- po prostu była w lodówce;) Wykonanie: - Ryż gotować przez 15 minut z dodatkiem soli - Następnie zostawić go na 5 minut pod przykryciem - Brokuła gotować na parze przez 4 minuty - Kiełki wrzucić na patelnię, dolać trochę wody - Dodać garam masalę, sól, świeżo mielony pieprz i kumin

Wegańska kuchnia orientalna
Fasola mung w pomidorach+ ryż naturalny z kuminem+ brokuł 123

minuty - Szpinak umyć, a następnie dokładnie odsączyć na papierze - Ryż skropić odrobiną dobrej oliwy, wymieszać i przełożyć na talerz - Posypać go mielonym kuminem i nasionami konopi - Obok wyłożyć fasolkę mung oraz brokuła - Dodać szpinak, skropić go obficie sokiem z cytryny. Gotowe

Wegańska kuchnia orientalna
Sałatka ryżowa z adzuki, brokułem i rodzynkami 147

rodzynek - sok z cytryny Wykonanie: - Ryż gotować przez 35 minut z dodatkiem soli - Następnie przełożyć go do miski i ostudzić - Brokuł ugotować na parze na półtwardo (ok 3 minuty) - Fasolkę adzuki przełożyć do garnka, dodać garam masalę i zagotować - Marchewkę obrać i posiekać na cienkie plasterki - Do ryżu dodać adzuki, brokuła, marchewkę, pestki dyni, rodzynki, sok z cytryny, chili

Wegańska kuchnia orientalna
Dal z fasolki mung i kukurydzy + brązowy ryż 149

fasolki mung i kukurydzy + brązowy ryż Składniki: - 100g ryżu naturalnego                                - ½ łyżeczki kurkumy - 40g zielonej fasoli mung                            - ½ łyżeczki

Wegańska kuchnia orientalna