fasolka - 6917 przepisów (strona:364/462)

Leczo. 193

Dzisiaj zapraszam Was na leczo. Istnieje wiele przepisów, bardziej lub mniej urozmaiconych (ja sama dodaję czasem do niego fasolkę szparagową, kawałek kapusty, bakłażana, czy też brokuły), lecz dziś zapraszam na jego klasyczną wersję. Jest pyszne, sycące i jak dla mnie to kwintesencja lata. Polecam!       Składniki na leczo 600 g cebuli 600 g kiełbasy cienkiej (dobrej) 2 papryki

Rozpustne gotowanie
Ciasto francuskie (ekspresowe). 191

szybko. Robienie ciasta francuskiego według tego przepisu jest przyjemne i proste, jedyny minus to 30 minutowe (ewentualnie godzinne) chłodzenie, ale w tym czasie przygotowywałam farsz do mojej tarty z fasolką szparagową :) Wszystko szło mi pięknie i gładko, do czasu gdy nie włożyłam ciasta do piekarnika, wtedy to zaczęłam się obawiać, że pewnie nic z tego nie wyjdzie. Nawet odkroiłam kawałek

Rozpustne gotowanie
Roladki drobiowe z jarmużem, botwinką i twarożkiem. 180

stole ląduje zupa botwinkowa, pierogi z botwinką ,  botwinka w śmietanie ,  tarta z botwinką  lub inne podobne dania, które znajdziecie  tu . Podobnie jest z marchewką, groszkiem, fasolką itp. Nie ukrywam, że w sezonie jest to duże wyzwanie, bo niby ogródek mały, ale plenny :) I tak tym razem zerwałam tylko kilka łodyg botwinki, kilka listków młodego jarmużu, dwie

Rozpustne gotowanie
RISOTTO Z WARZYWAMI 191

Danie szybkie do przygotowania, z łatwo dostępnych składników.. Obiad szybki dzięki czemu nie marnujemy letniej pogody na stanie w kuchni   Składniki: 6 pieczarek garść fasolki szparagowej 1 czerwona mała cebula pół białej cebuli pół szklanki kukurydzy pól brokuła olej do przesmażenia 1 szkl ryżu do risotto 1 szkl bulionu warzywnego sól,pieprz Wykonanie: Na oleju szklimy posiekane cebule

Z Majeczką w kuchni
Letni obiad wegetariański II, wzdłuż Wisłoka 211

Kolejny obiad z cyklu: smacznie, sezonowo i niedrogo. Na zdjęciu: duszony szpinak z cieciorką, cukinia i seler w pomidorach, fasolka z sezamem, kasza gryczana i jajko od „szczęśliwej kury”. A może by na spacer wzdłuż Wisłoka? Kolorowy most Most Zamkowy, a wcześniej park linowy, ale o tym w oddzielnym poście Dziwne murale W tle skatepark dirtpark scena muzyczna pomnik rzeszowskiego

Qlinarnie i Qlinarnie
Ketchup Międzychód - polecam 256

ponad 110 lat. Wspieranie rodzimego przemysłu to już jest istotny argument, by kupować produkty tej firmy W swojej ofercie mają dania gotowe w słoikach (m.in. gołąbki, klopsiki, czy fasolkę po bretońsku), sosy, przetwory z pomidorów, ogórki oraz dżemy, ja osobiście jako, że korzystam z przetworów od mamusi nie próbowałam jeszcze niczego więcej z ich oferty, ale chętnie sięgnę po dania

Cynamonowe szczęście
Sałatka warzywna do słoików na zimę- fasolka szparagowa, cukinia 289

Idealny dodatek do każdego obiadu. Okres gromadzenia zimowych zapasów czas zacząć ! Składniki: 1 kg fasolki szparagowej, 1 kg cebuli, 1 kg cukinii młodej, 1 kg kiszonych ogórków, 1 kg pomidorów, 1 kg papryki. Składniki na zalewę: 1 litr wody, 1 łyżeczka soli, 1 łyżeczka kwasku cytrynowego, ziele angielski, pieprz ziarnisty, czosnek. Wykonanie: Fasolę, paprykę i cukinię wypłukać z papryki wyjąć

Tradycyjna Kuchnia
Pierś kaczki z czereśniami / Duck breast with sweet cherries 258

obłędne piersi kacze z pysznym sosem ze słodkimi czereśniami i odrobiną brandy. Danie jest bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu, gotowe dosłownie w 30 minut! Podałam je z fasolką gotowaną na parze, która przygotowywała się w trakcie pieczenia kaczki w piekarniku. Polecam wszystkim miłośnikom kaczego mięsa. Scroll down for recipe in English Pierś kaczki z czereśniami (4 porcje) Składniki

karmelowy
Zupa z groszku cukrowego 172

bulionu warzywnego 200 ml słodkiej śmietany łyżka mąki sól ,pieprz Przygotowanie   Jajka gotujemy na twardo ,studzimy i kroimy w kostkę. Groszek płuczemy ,usuwamy łykowate fragmenty fasolki. W garnku rozpuszczamy masło ,dodajemy mąkę ,lekko zasmażamy dolewamy bulion i zagotowujemy całość ciągle mieszając. Dodajemy groszek ,marchewkę pokrojoną w półtalarki ,pokrojone w kostkę ziemniaki ,gotujemy do miękkości warzyw. Zupę zdejmujemy z ognia

R'n'G Kitchen
Zupa Speedy Gonzales 123

czosnek kroimy w kostkę i szklimy na oleju. Zalewamy bulionem ,dodajemy pomidory wraz z zalewą. Doprawiamy solą ,pieprzem ,cukrem i posiekane pepperoni. Zagotowujemy ,dodajemy przepłukaną i osączoną na sicie fasolkę i osączoną kukurydzę. Gotujemy całość jeszcze 5 min. Chipsy rozkładamy na blaszce ,na wierzch każdego kładziemy ser ,zapiekamy

R'n'G Kitchen
Rolada schabowa z cukinią 206

Smażymy z obu stron na oleju. Następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego lub do blachy i pieczemy pod przykryciem 30-40 minut w 180 stopniach. Swoje roladki podałam z ziemniakami, fasolką z dodatkiem masła i bułki tartej oraz z sosem chrzanowo-musztardowym. SMACZNEGO

Czerwona Porzeczka
Zupa warzywna 215

fioletowa) + klika liści kalarepy 1-2 liście kapusty 3 liście laurowe 3 kulki ziela angielskiego nieco natki pietruszki i seleru 1 mieszanka warzywna z selerem, porem, brukselką, pasternakiem, fasolką szparagową (lub świeże warzywa) 3 kopiaste łyżeczki vegety pieprz do smaku, nieco lubczyku WYKONANIE Kalafior umyć i obrać w małe różyczki, marchewkę obrać i pokroić w krążki lub kostkę, kalarepę obrać

Passions hobbies life
Wspaniałe curry z okrą i cukinią. 232

Witajcie :) Wakacyjne klimaty udzielają się nam ostatnio często. Dzisiaj potrawa z klimatów daleko wschodnich. Okra, znacie ją ? To bardzo smaczna i zdrowa roślinka :) Smakiem przypomina mieszankę bakłażana i fasolki szparagowej. Najwięcej potraw z okrą jest w kuchniach azjatyckich i z południa USA. W USA często pojawia się w gumbo, gęstej zupie z warzywami i mięsem. W Polsce najczęściej możecie kupić

vegetanie
Grillowane piersi gęsie z chrupiącymi grzankami i fasolką szparagową 185

stek i zakochałam się w nim. Tak mi już zostało, nie bójcie się próbować i potem powiedzieć że nie dobre albo pycha. Grillowane piersi gęsie z chrupiącymi grzankami i fasolką szparagową. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Kotlety mielone z pesto i pestkami dyni 193

wyjątkowego i dość oryginalnego charakteru. Mięso o posmaku suszonych pomidorów okazało się strzałem w dziesiątkę, na pewno powtórzę taki obiad jeszcze nie raz. :-) Dodatkiem do kotletów mielonych była fasolka szparagowa i ekologiczny kuskus orkiszowy Symbio . 400g mięsa mielonego 1 jajko 2 łyżki bułki tartej 50g ekologicznych pestek dyni Symbio + garść do posypania 15 pomidorów suszonych w oleju  10 listków

Szefowa kuchni