fasolka - 6917 przepisów (strona:330/462)

TARTA Z KARMELEM CZEKOLADOWYM I ORZECHAMI WŁOSKIMI 141

szklane kulki, żeby ciasto nie wyrosło i się nie zniekształciło. Nagrzej piekarnik do temperatury 180°C. Piecz 10-15 min, aż brzegi ciasta się zetną. Zdejmij papier z fasolkami i piecz jeszcze ok. 20 min, aż ciasto będzie miało ładny złoty kolor. Wyjmij z piekarnika. Ostudź. Zrób masę karmelową: do garnka wlej mleko, dodaj cukier i miód. Delikatnie podgrzej

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Łosoś smażony z patelni, z sosem maślano-cytrynowym 377

stronie.   Na półmisek wylewamy połowę sosu, rozkładamy na nim świeżo usmażoną rybę, polewamy pozostałym sosem. Podajemy od razu, gorącą. My zjedliśmy ją z wiosenną sałatką z ziemniaków i fasolką z pesto – perfekcyjny, lekki zestaw! SKŁADNIKI filet z łososia (na zdjęciach 550g) sól pieprz olej ryżowy lub inny o neutralnym smaku do smażenia SOS MAŚLANY Z CYTRYNĄ I CZOSNKIEM

Karo in the Kitchen
Sałatka tęczowa z kiełkami kaszy gryczanej i fasolą azuki 188

lodówki. Kiełki nie mogą stać w wodzie, bo pleśnieją. Poprzedniego dnia można też namoczyć fasolę azuki. Następnego dnia gotujemy fasolę. Jak przygotować sałatkę z kiełkami kaszy gryczanej i fasolką adzuki?   Na talerzu ułóż sałatę. Sos sojowy wymieszaj z przyprawami. Następnie ułuż warstwami kiełki kaszy, kukurydzę, paprykę, rzodkiewkę i fasolę. Polej kiełki sosem sojowym. Posyp całość szczypiorkiem. Lubisz moje wpisy

Ugotowane pozamiatane
Zupa krem ze szparagów 138

moja bajka:-) Uwielbiam kremową, aksamitną  konsystencje zupy z dodatkiem grzanek lub pieczywa czosnkowego. Nie miałam w planach przygotowywać akurat tej zupki na obiad, ale mój mąż zamiast kupić fasolkę szparagową to kupił szparagi 😃, więc musiałam w jakiś sposób je wykorzystać i ugotowałam zupkę. Zupy krem moim zdaniem nie tylko smakują wyśmienicie, ale również prezentują się o wiele bardziej elegancko

kulinarne odsłony pati
Marynowana jagnięcina na pikantnym gulaszu z bakłażana / Marinated lamb with spicy eggplant stew 184

wysiłku i podałam to danie z równie łatwym puree z kalafiora . Polecam też z tej książki inny rewelacyjny i bardzo wiosenny przepis na lekki makaron z kurczakiem i młodą fasolką szparagową – niebo w gębie. Gorąco polecam! Scroll down for recipe in English Marynowana jagnięcina na pikantnym gulaszu z bakłażana (4 porcje) Składniki na marynatę: 1 łyżeczka wędzonej papryki

karmelowy
Zielona fasolka z kiełbaskami. 133

niezależnie od pory roku. Jeżeli macie ochotę, możecie całośc przygotować w piekarniku. W sam raz sprawdzi się jako zagospodarowanie resztek kiełbasy po Wielkanocy ; ) Do przygotowania potrzebujemy: 750 g zielonej fasolki szparagowej (mrożona) 1 spora cebula (czerwona) 250 g kiełbasy (moja była podwedzana, surowa, ale wykorzystajcie to co macie akurat pod ręką, albo kupcie ulubioną) 500 ml bulionu warzywnego

Szybko Tanio Smacznie
Makaron w sosie szpinakowym 150

kroimy, podsmażamy na łyżce tłuszczu. Po chwili dodajemy pieczarki i smażymy, aż woda z pieczarek odparuje. Dodajemy szpinak, doprawiamy solą, pieprzem i dusimy, aż szpinak się rozmrozi. Dodajemy mascarpone, fasolkę oraz posiekaną bazylię i mieszamy, aż składniki się połączą. Do sosu przekładamy makaron i mieszamy. Podajemy natychmiast po przygotowaniu. SMACZNEGO!     Akcja "Czas na szpinak

Smak mojej kuchni
Jarzynowa zupa krem 177

Składniki - fasolka szparagowa - kalarior - brukselka - szpinak - ziemniak - seler naciowy - natka pietruszki - oliwa - sól - pieprz Do zupy można użyć świeżych warzyw lub mrożonek. Przygotowanie 1. Warzywa umyć i ugotować w osolonej wodzie. 2. Ugotowane warzywa wrzucić do wody i zblendować. 3. Całość gotować około 15 minut, doprawiając do smaku oliwą, solą, pieprzem i natką pietruszki

Kuchenne innowacje
Jadłospis #3 - 1200 kcal 305

Obiad    ok  423 kcal ( JEDNA PORCJA Z DWÓCH ) Kurczak w tymianku + ciecierzyca z fasolką szparagową na ciepło                                                                     4. Podwieczorek

Atlas Smaków
HUMMUS Z BIAŁEJ DROBNEJ FASOLKI 165

warzyw, z dodatkami świeżych ziół, dużej ilości oliwy z oliwek. Mam kilka swoich ulubionych past, i jedną z nich jest właśnie ta, bardzo prosta, pasta z białej fasolki z puszki. Jest to przepis na pastę, przypominający w smaku hummus. Jeśli tak, jak ja, lubicie smarowidła do chleba, bądź ciepłej bagietki, to ten przepis powinien Wam się spodobać. PRZEPIS NA HUMMUS

SMYKWKUCHNI
JAJKO SADZONE Z CUKINIĄ I FASOLKĄ ZIELONĄ 144

Ziemniaki tłuczone z masłem z dodatkiem cebuli dymki ze szczypiorkiem. Fasolka zielona. Cukinia smażona z solą, pieprzem cayenne, papryką słodką i czosnkiem niedźwiedzim. Jajko sadzone

JejKuchnia
Zapiekanka serowa z ryżem. 320

niesamowity... Pachnie cały dom i wszyscy chcą od razu skosztować tej potrawy :)  Potrzebujemy ugotowany ryż, ser, przyprawy, trochę oleju/tłuszczu, naczynie żaroodporne,   ...jakieś dodatki :) np. kukurydza, fasolka, groszek, marchewka, cebula... Po kolei układamy warstwami ... ryż, warzywa, ser...i przyprawiamy :) Na ostatnią warstwę ser kroimy w kostkę... Polewamy całość 1/2 szkl. oleju. Jak widać na zdjęciu wyjdzie kilka

chleba naszego
Szybki obiad. Pikantny ryż z warzywami. 305

przede wszystkim pyszny i sycący obiad. Ja uwielbiam takie połączenia smaków. Spróbujcie i Wy. Składniki: 1/2 szklanki ryżu Basmati Skworcu 1/2 opakowania warzyw na patelnię (brokuł, ziemniaki, marchew, fasolka)* 1 płaska łyżeczka słodkiej wędzonej papryki Skworcu 1/2 łyżki sosu sojowego 1-2 łyżeczki przyprawy meksykańskiej Skworcu ** do smaku czarny mielony pieprz Skworcu 2 łyżki słodkiej kukurydzy z puszki 3 łyżki

Słodkie okruszki
Różowa sałatka śledziowa 171

upieczone w piekarniku, pokrojone w małe kawałki 300 g filetów śledziowych w oleju mała czerwona cebula garść suszonej żurawiny majonez kremowy  Folwark musztarda ostra pół szklanki gotowanej zielonej fasolki szparagowej pieprz ziołowy sól morska lub himalajska do smaku Buraki kroimy z małe cząstki. Wsypujemy do miski. Dodajemy pokrojonego w paseczki śledzia. Wsypujemy fasolę szparagową,żurawinę, mieszamy. Dosmaczamy solą

Z Kuchni Do Kuchni
Gulasz po meksykańsku 200

rozmieszany w małej ilości wody koncentrat. Gotować bez przykrycia, aby zredukować płyn około 10 minut, następnie sprawdzić stan mięsa, jeśli jest już miękkie, to dodać do niego odsączoną fasolkę i kukurydzę. Teraz już gotować nie dłużej niż 8 minut, ewentualnie doprawić do smaku pieprzem i solą

Kuchcik gotuje