Przepis na : obiad
Kurak to bardzo wdzięczny kawał mięcha – jak go nie przyrządzić, i tak będzie smaczny. A co dopiero z delikatnym, kremowym sosem..! Po prostu nie da mu się oprzeć, choć może na pierwszy rzut oka nic na to nie wskazuje ;) Składniki: 4 udka z kurczaka (nadaje się właściwie każda część kuraka) 500ml wody 1 łyżka oliwy z oliwek lub 1/2 łyżki oleju kokosowego Domowa kostka rosołowa (jeśli się nie ma domowej, można nie dokładać) 2 średnie cebule 50-100ml gęstego jogurtu lub śmietany 18% Sól, pieprz,... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...