fasolka - 6917 przepisów (strona:319/462)

Wołowina duszona z warzywami 177

wołowina w towarzystwie warzyw i pajdy domowego chleba poleca się na gorący obiad. Składniki: - 1 kg goleni wołowej - 2 papryki, u mnie zielona i żółta - 30 dag  zielonej fasolki szparagowej  , ( o tej porze roku tylko mrożona, u mnie dziś Poltino  ) - 2 czerwone cebule - 2 marchewki - 2 łyżeczki słodkiej wędzonej papryki - 1 łyżeczka ostrej czerwonej papryki - sól - pieprz

Apetyczna babeczka
Bezglutenowe klopsiki z kapusty kiszonej i białej fasoli 198

Dzisiaj mamy dla Was kolejny przepis z naszej książki „Sezonowo Bezglutenowo” . Zapraszamy na lekko kwaśne a zarazem delikatne klopsiki z kapusty kiszonej z białą fasolką. Idealna przekąska zarówno na ciepło jak i na zimno na wszelakie towarzyskie spotkania jak i imprezy :)   Składniki na klopsiki: 250 g kiszonej kapusty 160 g fasoli białej Jaś

Kuchenne Wariacje
Sałatka z awokado, czerwoną fasolką i pomidorkami cherry 208

Składniki: 2 awokado 4 jajka ugotowane na twardo 1/2 puszki czerwonej fasolki 1/2 puszki kukurydzy 1/2 pęczka szczypiorku 12 pomidorków cherry Sos: 2 łyżki jogurtu greckiego 2 łyżeczki majonezu 1 łyżka soku z cytryny 3 ząbki czosnku sól, pieprz Sposób wykonania: Awokado i jajka kroimy w dużą kostkę. Pomidorki kroimy na pół. Fasolę i kukurydzę odsączamy z zalewy.  Wszystkie

Qchnia po prostu
Pierożki drożdżowe z farszem meksykańskim 222

przyprawy. Smażyć chwilę po czym zalać czerwonym winem i dusić przez 20 min. Po odparowaniu alkoholu dolać przecier pomidorowy i dusić jeszcze kilka minut. Pod koniec dodać kukurydzę i fasolkę, dokładnie wymieszać i odstawić do wystygnięcia. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Ciasto wałkować na dość cienkie placki i wykroić kółka. Ja to robię za pomocą szklanki o średnicy

Zgrabne Gotowanie
Sałata z dressingiem z awokado 186

Składniki: 1 sałata lodowa 1/2 papryki czerwonej 1/2 papryki zielonej 1 mała czerwona cebula 170 g czerwonej fasolki z puszki (około 1/2 puszki) 110 g kukurydzy z puszki (około 1/2 puszki) 12 sztuk pomidorków koktajlowych Dressing: 1 awokado 2 ząbki czosnku 1 limonka 70 ml oliwy z oliwek 1/2 pęczka kolendry sól, pieprz Sposób przygotowania: Sałatę szatkujemy. Paprykę i cebulę

Qchnia po prostu
Śledź po polsku 207

klasycznego śledzia zwanego w Polsce śledziem po japońsku, danie rodem z PRL. Ten śledź z Japonią nie ma nic wspólnego, tak samo jak ryba po grecku, ruskie pierogi, czy fasolka po bretońsku. Geneza nazwy nie jest zbyt ważna, najważniejszy jest smak, a ten jest wyśmienity. W tym daniu są składniki tradycyjnej polskiej kuchni: śledzie solone, jajka na twardo, ogórek kiszony

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
SZYBKO-PYSZNY MAKARON W CZTERECH KROKACH Z KURCZAKIEM I WARZYWAMI 195

praskę czosnek, zioła do drobiu, łyżka sosu sojowego - mieszamy i odstawiamy żeby smaki się połączyły 2. Na patelnie wrzucamy mrożone warzywa (u mnie mieszanka z brokułem, kalafiorem, marchewką, groszkiem, fasolką). Gdy już się rozmrożą lub wrzuciliśmy już rozmrożone dajemy im chwilkę, dodajemy masło oraz kurczaka.  3. Dodajemy 3 łyżki przecieru pomidorowego gdy kurczak będzie miękki, dusimy pod przykryciem

BezglutenowaIzabela
Sałatki na Święta - zestawienie 219

Sałatka "co się nawinie"  2.  Sałatka z brokułem, wędzonym kurczakiem, prażonym słonecznikiem, fetą, kukurydzą i czosnkiem  3.  Sałatka z kabanosem, ananasem, papryką marynowaną, fasolką i kukurydzą  4.  Letnia sałatka 5.  Sałatka z brzoskwinią i kurczakiem wędzonym  6.  Sałatka z cieciorką, kurczakiem itd... 7.   Sałatka z tortellini i kabanosami

kruche babeczki
Sos Aioli 177

sery w panierce, przekąski z ciasta francuskiego, wędlin, itp. Pasuje także świetnie do owoców morza – szczególnie do krewetek i kalmarów smażonych w panierce oraz do gotowanych warzyw, np. fasolki szparagowej. Tak jak sos pomidorowy czy pesto nie może go zabraknąć na domowej biesiadzie wśród znajomych:) W zależności ile chcecie go przygotować dodawajcie więcej składników proporcjonalnie do reszty. Jeśli chcecie

Zasmakuj Kuchni
Aromatyczna i rozgrzewająca zupa z soczewicy 227

Zima to czas kiedy wracając po całym dniu pracy do domu mamy ochotę zjeść coś ciepłego, co nas ogrzeje i da uczucie sytości. Taka właśnie jest

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Fasola w sosie pomidorowo-śliwkowym 198

inaczej, bo wchłania sok, ale nie wodę, dodatek śliwek i pomidorów wydobywa to co najlepsze ze pomidorów. Nie ma lepszego dania, bardziej sycącego i rozgrzewającego dania niż micha takiej fasolki. Gotowałam od razu kosmiczną ilość, ze względów praktycznych, bo gotuje się dosyć długo, więc za jednym zamachem miałam obiad dla całej rodziny w sobotę oraz mam na dziś, wystarczy odgrzać

greenscarf
SŁODKO-SŁONA TARTA Z PIGWĄ, ORZECHAMI, MIODEM I SERKIEM BRIE 172

wystawał 1 cm ponad brzeg formy. Na papier wysyp fasolę lub szklane kulki, żeby ciasto nie wyrosło. Wstaw do nagrzanego piekarnika na ok. 10   min. Zdejmij papier z fasolka i piecz jeszcze przez około 5 min, aż ciasto nabierze lekko złotego koloru. Wyłóż na podpieczony spód tarty przygotowaną masę śmietanowo-jajeczną, podsmażone talarki pigwy i ułóż na wierzchu małe

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
JESIENNA TARTA Z JABŁKAMI 214

wystawał 1 cm ponad brzeg formy. Na papier wysyp fasolę lub szklane kulki, żeby ciasto nie wyrosło. Wstaw do nagrzanego piekarnika na ok. 10   min. Zdejmij papier z fasolka i piecz jeszcze przez około 5 min, aż ciasto nabierze lekko złotego koloru.**** Piekarnik rozgrzej do temperatury 180° C. Na podpieczony spód ciasta wyłóż podsmażone jabłka.  Pozostałe ciasto rozwałkuj

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Aromatyczna i rozgrzewająca zupa z soczewicy 182

Zima to czas kiedy wracając po całym dniu pracy do domu mamy ochotę zjeść coś ciepłego, co nas ogrzeje i da uczucie sytości. Taka właśnie jest

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
WARZYWA ZAPIEKANE Z DWOMA SERAMI 417

ILOŚĆ PORCJI: 3-4 Składniki: 6 średniej wielkości ziemniaków, opakowanie mozzarelli, 10 dag tartego sera żółtego, opakowanie warzyw na patelnię po polsku (450 g - ziemniaki, pieczarki, marchewka, fasolka szparagowa), sól, susz z liści pietruszki Cykoria, czosnek staropolski, curry, słodka papryka. Przygotowanie: Ziemniaki gotuję w osolonej wodzie, kroję w plastry. Warzywa podsmażam na oleju (pod przykryciem przez 10 minut, co jakiś

JejKuchnia