fasolka - 6917 przepisów (strona:312/462)

domowy swojski przecier pomidorowy 147

biorę większy rozmach. Zobaczymy ile dam radę przerobić. Jak dla mnie i rodziny jest to super sprawa. O pomidorówce już pisałam, można tego przecieru użyć do sosu spaghetti, pulpecików, fasolki po bretońsku. Jak kto lubi :D A ten smak i aromat! Niebo! Polecam poświęcić chwilkę dla takiego zajęcia. Potem to tylko będziemy słyszeć ochy i achy jak będą pałaszować nasze

Pieprzyć z Fantazją
Dorsz w ziołach z fasolą mung, groszkiem cukrowym i szparagami 142

cebulkę z czosnkiem, dodaję ugotowaną fasolę, zioła posiekane oraz pomidorki koktajlowe. Mieszam. Na osobnej patelni podsmażam czosnek oraz groszek cukrowy i szparagi. Dosłownie 3- 4 minuty. Podaję dorsza z fasolką oraz warzywami. Całość skrapiam sokiem z cytryny. Doprawiam według uznania.  Smacznego, Klaudia

Mango Papaja
Kotlet drobiowy , obtaczany w pieczarkowym pure 140

patelni , inaczej mogą się rozpaść podczas przewracania . Jeśli podajecie z jajkiem sadzonym , warto przygotować je jednocześnie z kotletami Serwujecie z dowolnymi dodatkami , np. z pieczonym pure z pasternaku i fasolką szparagową . Smacznego !     Artykuł Kotlet drobiowy , obtaczany w pieczarkowym pure pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Curry warzywne 148

mrożonych warzyw wygląda tak, że na obiad powstaje curry warzywne. Pyszne, syte. Niezależnie od pogody, nastroju taki obiad sprawdzi się wszędzie i zawsze. Użyłam mrożonego kalafiora, szpinaku i fasolkę zieloną. I jak może być taki obiad? Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Okra z czosnkiem, chili, cytryną i orzeszkami 99

nacie okrę? To takie śmieszne warzywo przypominające z wyglądu coś pomiędzy zieloną papryczką chili a fasolką szparagową. W smaku najbliżej jej chyba do cukinii, chociaż jest bardziej delikatna i ma specyficzny mazisty środek. Mieszkając w Hiszpanii, bardzo często zajadałem się okrą. Zwykle potraktowaną niczym  pimientos de Padrón i tylko podsmażoną na oliwie z oliwek z odrobiną soli, a czasem

Food Square
Szczaw – poznaj wyjątkowe właściwości tego niedocenianego przysmaku! 217

Szczaw, wielu osobom do dziś kojarzy sięz niesmaczną zupą ze szkolnej stołówki. Stąd też zapewne wynika niezbyt duża popularność tej rośliny na polskich stołach – a

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Moje ulubione dodatki do obiadu :) i przepis na kolejną surówkę 166

najczęściej przynosimy z piwnicy jakiś słoik z przetworami (ogórki, grzyby, buraczki itd.). Czasami na stole pojawia się jakaś surówka. Latem natomiast często dodatkiem do obiadu są sezonowe warzywa: ogórki, fasolka szparagowa, kapusta lub kalafior z bułką tartą... i oczywiście surówki. Choć sezon ogórkowy dopiero przed nami, ja już nie potrafiłam oprzeć się pięknej pogodzie i kupiłam ogórki sałatkowe, z których

blog.moje-pasje.info
Szparagi z jajkiem w papryce 126

mnie przytrzymuję na patelni odrobinę dłużej. Oczywiście, jajka sadzone zrobić tak, jak lubicie najbardziej. Jajka po usmażeniu przyprawić do smaku solą i pieprzem. Zobacz również: sałatka brokułowa z fasolką szparagową

Kuchcik gotuje
Top 10 najlepszych przepisów na wiosnę – nowalijki 183

podsmażone na patelni czerwona papryka – oczyszczona i pokrojona w słupki – podsmażona na patelni z szalotkami garść groszku cukrowego 2 garście młodego szpinaku – umytego garść zielonej fasolki szparagowej – umytej i z obciętymi końcami marchewka pokrojona obieraczką do warzyw w paski mała cukinia pokrojona obieraczką do warzyw w paski parmezan pokrojony obieraczką do warzyw w paski – kilka

Ugotowane pozamiatane
Drugi początek :) 98

Nowa odsłona Nowy zapał Nowe przepisy Po ponad rocznej nieobecności Za drzwiami kuchni wznawia swoją działalność. Kilka chwil temu nowy start zainaugurowała Fasolka po bretońsku , jednak niebawem zmieniamy klimaty. Kto zgadnie na jakie?   Post Drugi początek :) pojawił się poraz pierwszy w Za drzwiami kuchni

Za drzwiami kuchni
Lista produktów bogatych w błonnik 159

żytni razowy z soją i słonecznikiem 8,4 chrupki kukurydziane 7,6 chrzan 7,3 czarne jagody 3,2 czosnek 4,1 fasola biała 15,7 fasola czerwona 25 fasolka szparagowa 3,9 frytki ziemniaczane 1,4 groch 15 groszek zielony 15 jeżyny 5,3 kalafior 2,4 kapusta kiszona 2,1 kasza jęczmienna 5,4 kasza manna

Dajet
Czwartek: Krem z groszku Nigeli Lawson 173

która zaskoczyła nas swoimi możliwościami! Polecamy! Szukasz więcej przepisów – sprawdź całe menu na tydzień! Niedziela: Schab z grila w glazurze z sałatką Green Goddess Poniedziałek: Pęczotto z groszkiem, fasolką, boczniakiem i pieczonym kurczakiem Wtorek: Pizza z komosy z chorizo i groszkiem Środa: Spaghetti z zielonym pesto z mozzarellą Czwartek: Łatwa zupa z groszku Nigeli Lawson z miętową nutą Piątek

Niedzielny kucharz
Zupa curry z klopsami z indyka 144

wody około 2 minut. Następnie wlać wywar drobiowy, mleczko kokosowe, sok i skórkę z limonek i pozostały sos rybny. Zagotować, dodać klopsy. Zmniejszy gaz i gotować 5 minut. Dodać fasolkę i gotować następne 3 minuty. Na konie dodać groszek w strączkach i gotować już tylko 2 minuty. Makaron ugotować jak pisze na opakowaniu. Odcedzić i dodać do zupy, wymieszać. Udekorować

Kuchnia Pokoleń
Kurczak z ryżem i warzywami w shoarmie 153

ręką, postanowiłam wykorzystać shoarmę. Tak oto powstało nowe danie, w pikantniejszej wersji. Jeśli jednak wolicie curry, to równie dobrze jak papryka i marchewka, będzie tam pasować kalafior i fasolka szparagowa. Możecie też dodać wszystkie te warzywa. Będzie bardziej różnorodnie i kolorowo. Poziom zaawansowania: Średni Składniki (na 3-4 porcje): ok. 500 g kurczaka 2 paczki ryżu (200 g przed ugotowaniem

Pyszny Duet