fasolka - 6917 przepisów (strona:307/462)

Kurczak zapiekany z ryżem i warzywami 3204

skruszeje i zrumieni się.     Składniki: 5 podudzi kurczaka 250g ryżu basmati 1 opakowanie (ok 500g) mrożonej mieszanki ulubionych warzyw (użyłam mieszanki z marchewką, brokułem, kukurydzą, papryką i fasolką), można też użyć świeżych warzyw 0,5 litra gorącego bulionu warzywnego ( bulion musi być dość intensywnie przyprawiony ) Przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka oraz ostra, czosnek granulowany olej do smażenia masło

Blog z Apetytem
Krupnik 118

mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Zupa gulaszowa z pieczoną papryką → Zupa brokułowa z batatem i czosnkiem niedźwiedzim → Zupa z fasolką szparagową, kurczakiem i kaszą orkiszową → Zupa szparagowa z komosą ryżową, kurczakiem i serem lazur → Zupa kalafiorowa z lanymi kluseczkami i koperkiem

Oryginalny smak
Zupa zdrowia MISZ - MASZ 123

się po głowie ze swojej dawnej głupoty.  😊 Do dzieła!   Składniki na 4 porcje: 1 szklanka posiekanej w kostkę dyni hokkaido, 1 szklanka posiekanej w kostkę cukinii, Garść fasolki szparagowej, 6 suszonych pomidorów, 4 łyżki przecieru pomidorowego, 4-5 liści jarmużu, 3 ząbki czosnku, 1 łyżeczka soli kamiennej, 1/4 łyżeczki pieprzu, 1 łyżeczka bazylii, woda. Wykonanie : W rondlu umieszczamy

Jeść, by żyć w zdrowiu
Zupa meksykańska z mięsem mielonym 239

mielonym. Kiedy składniki się podsmażą, całość wrzucamy do garnka. Dodajemy paprykę, bulion i passatę pomidorową. Zupę mieszamy i gotujemy na małym ogniu. Kiedy zupa zacznie wrzeć, dodajemy kukurydzę i fasolkę z 1/3 zalewy z puszki. Całość przyprawiamy i gotujemy jeszcze chwilę. Na koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Zupę można podać posypaną na wierzchu startym serem żółtym. [caption id="attachment

e-PrzepisyKulinarne
Restauracja Bulaj | Sopot – Miejsca ze Smakiem 153

mięsem oraz kurkami. Halibut był mięsisty – o ile można tak powiedzieć o rybie – i delikatny. Doprawiony bardzo delikatnie, aby nie stracił swojego wyjątkowego smaku. W połączeniu z fasolką szparagową, pomidorami i pieczonymi ziemniaczkami było to idealne danie obiadowe, którym można się dobrze najeść, a nie przejść. Bardzo nie lubię, kiedy w restauracjach zamawiane dania wyglądają, jak porcja

Kuchnia Bazylii
Szybki kurczak z boczniakami z Woka 130

dzieła Proste i szybkie danie , a do tego smaczne i zdrowe . Doskonały wybór na końcówkę tygodnia . Składniki : 100 g , mała paczka makaronu sojowego 1/2 małego brokuła garść kolorowej fasolki szparagowej 1 cebula 4 boczniaki średniej wielkości 2 pojedyncze filety z kurczaka 1 mała papryka spiczasta o kruchych cienkich ściankach 2 żółte strąki świeżego chilli pęczek szczypiorku do posypania

Ogrodnik w podróży
Pieczona marchewka z rozmarynem 94

przez około 30 – 35 minut. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Pieczona brukselka → Pieczona kapusta → Pieczona kukurydza z masłem, czosnkiem niedźwiedzim i chili → Fasolka szparagowa z cząbrem i bułką tartą

Oryginalny smak
Omlet z pomidorem, cebulą i cukinią 129

jakiś czas temu miałam „fazę” na fasolkę szparagową, tak teraz na tapecie znalazła się cukinia;) Uwielbiam ją! Smakuje mi w każdym wydaniu. Nie mogło więc też zabraknąć wersji śniadaniowej z jej udziałem. Tak, śniadania nie są posiłkiem przygotowywanym przeze mnie regularnie, natomiast jeśli już je robię, to lubię by były na bazie jajek. Tym razem moje odkrycie roku

Smaki Na Talerzu
Menu na tydzień: Elegancja Francja, czyli wykwintne i proste francuskie przepisy 131

gotowaliśmy Jak gotowaliśmy? Najpierw do piekarnika trafiło rattouille i ziemniaki pokrojone na frytki. Później wstawiliśmy jeszcze brukselkę. W międzyczasie zaczęliśmy dusić kurczaka Marengo i przygotowaliśmy warzywne dodatki do dań: fasolkę szparagową i brokuła – gotowaliśmy je razem w garnku parowym. Kiedy do kurczka Marengo wrzuciliśmy już wszystkie składniki i miał się już tylko dusić, przyprawiliśmy steki i zaczęliśmy robić zupę – zupa

Niedzielny kucharz
Tajskie czerwone curry / Red thai chicken curry 138

czerwone curry / Red thai chicken curry Składniki: około 75 dag piersi z kurczaka  1 puszka (400 ml) mleka kokosowego 1 lub 2 papryczki chili 10-12 strąków zielonej fasolki 3-4 liście limonki kaffir 2 łyżeczki czerwonej pasty curry 2-3 łyżka oleju do smażenia 1 łyżka cukru palmowego duża szczypta galangalu Uwaga: składniki takie jak galangal, pasta curry

Cztery Fajery
Ryba w lekko pikantnym sosie słodko-kwaśnym - Fish in sweet-sour sauce 256

kukurydzianej wymieszanej z 2 łyżeczkami zimnej wody 1/2 małej czerwonej papryki (lub 1/3 większej) 1/2 małej zielonej papryki (lub 1/2 większej) 1/2 sporej marchewki (opcjonalnie: kawałek kabaczka li kilka fasolek szparagowych) 1 średnia lub 1/2 dużej cebuli 2 łyżki oleju do smażenia ja dodałam dodatkowo kilka skrawków grubej karbowanej kapusty Wykonanie: Rybę pokroić w pasy a te w mniejsze kawałki

Sztuka gotowania w/g Samiry
Cieciorka po bretońsku 106

Cieciorka po bretońsku Cieciorka po bretońsku to szybsza wersja tradycyjnej fasolki po bretońsku z wykorzystaniem cieciorki konserwowej. Bardzo smaczne i sycące danie, łatwe i szybkie w przygotowaniu. Podana jako obiad lub kolacja z pieczywem cieciorka po bretońsku na pewno nie zawiedzie oczekiwań lubiących dania jednogarnkowe. Zachęcam do przygotowania   Przepis na 3-4 porcje dania Cieciorka po bretońsku   SKŁADNIKI

WSZYSTKO SMACZNE
Zupa z patisonem. 163

Składniki : ok. 8 małych patisonów 1 marchew kawałek ostrej papryczki 4 ziemniaki cebula mała cukinia czerwona papryka 2 garście żółtej fasolki szparagowej mały seler i pietruszka sól, pieprz, majeranek, natka pietruszki olej do smażenia Przygotowanie : Warzywa umyć; fasolę, patisony, pietruszkę, ziemniaki, selera, cukinię, papryki pokroić Marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach, przesmażyć na oleju Do wody wrzucić ziemniaki, pokrojoną

Proste Potrawy
Krem z batatów z tymiankiem 70

Świetna zupa krem ze słodkich ziemniaków z dodatkiem zielonej fasolki. Jeżeli uda Wam się upolować w sklepie kilka batatów zachęcam Was do przygotowania choć raz. Prosty przepis na rozgrzanie się jeszcze szare popołudnia. Dobrze doprawiona, podana z łyżką jogurtu naturalnego ze świeżym tymiankiem – wpadajcie na krem z batatów. Krem z batatów z tymiankiem Składniki […] Artykuł Krem z batatów

Pink Envelope
British breakfast 106

Tradycyjne brytyjskie śniadanie jest bardzo obfite i przede wszystkim tłuste. Składa się ze smażonych jajek, ziemniaków, bekonu, kiełbasek, fasolki w sosie pomidorowym, pomidorów i tostów. Dodatkowo można dostać black pudding (kaszanka) lub pieczarki smażone na maśle. Jest również wersja wegetariańska, w której podaje się szpinak i tofu. Jadłam je w The Bristolian. Smaczne miejsce, w którym […] Artykuł British breakfast

Pink Envelope