fasolka - 6917 przepisów (strona:302/462)

Brownie z ciecierzycy – szybkie ciasto z blendera i bez mąki! 149

pracy, dla wielbicieli czekolady jest całkiem satysfakcjonującym kąskiem! Mimo, że to ciasto przygotowane na ciecierzycy , którą dużo częściej wykorzystuję w wytrawnych potrawach – nie poczujecie tutaj nawet cienia smaku tej fasolki. Brownie z cieciorki to świetny pomysł na słodki deser dla niezapowiedzianych gości! PRZYGOTOWANIE Rozgrzewamy piekarnik do 180⁰C, grzanie góra-dół, bez termoobiegu. Szykujemy kwadratową formę do pieczenia o wymiarach

Karo in the Kitchen
Chili con carne – prosty przepis na rodzinny obiad 137

razie: Przepis na dietetyczne burrito meksykańskie Kotlet z fileta indyka w zdrowej panierce kukurydzianej Zdrowy obiad – kotleciki z awokado i serem feta Kurczak tikka masala – prosty przepis Szybki obiad: fasolka farmera z boczkiem, chili i cytryną Trudność Początkujący Czas przygotowania 15 min. Czas gotowania 20 min. Całkowity czas 35 min. USTAW TIMER SKŁADNIKI (ILOŚĆ NA 4 PORCJE

A to pestka
Czwartek:Tortilla soup 121

smaż minutę. Potem wrzuć do rondla posiekaną papryczkę chili, dodaj dwie łyżki przecieru, wymieszaj wszystko razem i duś znowu jedną minutę. Wsyp do składników w rondlu odcedzoną kukurydzę i fasolkę. Wlej do przesiekane lub zmiksowane pomidory z puszki oraz 3 szklanki bulionu lub wody. Dorzuć pokrojoną tortillę, a kiedy kurczak się usmaży również posiekane lub porwane na mniejsze kawałki filety

Niedzielny kucharz
makaron z batata i zielone warzywa 149

Składniki 40 dag brukselki zielonek 30 dag groszek cukrowy garść fasolki szparagowej zielonej 1 batat starty jak makaron parę plasterków boczku 1 brokuł zioła, ulubione-lubczyk sól odkwaszająca Wykonanie "al dente" :) Gotować nieco krócej niż zwykle i tyle. Nie ma ścisłej definicji i bardzo dokładnych przepisów odnośnie czasu gotowania. To zalezy od rodzaju surowca, temperatury, itd. Brokuły do al dente

mojej kuchni
makaron z batata i zielone warzywa 139

Składniki 40 dag brukselki zielonek 30 dag groszek cukrowy garść fasolki szparagowej zielonej 1 batat starty jak makaron parę plasterków boczku 1 brokuł zioła, ulubione-lubczyk sól odkwaszająca Wykonanie "al dente" :) Gotować nieco krócej niż zwykle i tyle. Nie ma ścisłej definicji i bardzo dokładnych przepisów odnośnie czasu gotowania. To zalezy od rodzaju surowca, temperatury, itd. Brokuły do al dente

w mojej kuchni
Klopsiki duszone z makaronem i warzywami 331

całość listkami natki pietruszki. Smaczna Pyza radzi: w tym przepisie wykorzystałam warzywa mrożone, bo to szybsza i wygodniejsza opcja, szczególnie zimą. Ale w sezonie można wykorzystać warzywa świeże - strąki fasolki szparagowej pokrojone na 2-3 części, marchewkę pokrojoną w kostkę i łuskany groszek lub strączki groszku cukrowego. Można też dorzucić inne warzywa - różyczki kalafiora lub brokuła, kawałki papryki

Smaczna Pyza
Menu na tydzień: Sushi, sajgonki, gołąbki i tortille bez zawijania 134

Ryby/owoce morza Krewetki Łosoś wędzony 2x Makarony/ryż/konserwowe Makaron ryżowy nitki 7 Ryż jaśminowy 3,5 Makaron lasagna 5 Tortilla 5,4 Wodorosty 9 Orzeszki ziemne 2,6 Fasolka czerwona 5 Kukurydza 5 Sos pomidorowy 2x 8 Imbir konserwowy Papier ryżowy Dodatki Sos hoi sin Sos rybny Ocet ryżowy Cukier Liść laurowy Majeranek Kmin rzymski Sos sriracha Majonez Sezam

Niedzielny kucharz
Ekspresowe kotlety drobiowe(z majonezem i żółtym serem) 119

smażoną w cieście * Sałatkę obiadową z pomidora i ogórka kiszonego * Sałatkę obiadową z cukinii * Pomidory w śmietanie             Na obiad polecam też… – Fasolkę po bretońsku – Makaron z boczkiem i twarogiem – Pizzę KORONA – Pielmienie z mięsem – Tartę z cukinią

Kulinarne S.O.S.
Tradycyjny barszcz ukraiński 135

mięsisty pomidor, obrany i drobno posiekany 300 gramów białej kapusty, poszatkowanej opcjonalnie 1 czerwona papryka drobno posiekana 400 g fasoli z puszki -  białej lub czerwonej - kidney (można zastąpić fasolką szparagową, albo suchą fasolą namoczoną wcześniej przez całą noc w wodzie) masło lub olej do smażenia sól i pieprz do smaku ćwierć łyżeczki cukru  1 łyżka soku z cytryny

Cztery Fajery
Zupa warzywna z kiełbasą / Vegetable soup with sausage 149

lodówce. Zapraszam po przepis. Scroll down for recipe in English Zupa warzywna z kiełbasą (6 porcji) Składniki: 150 g kiełbasy, pokrojonej w kostkę 1/2 główki kapusty, poszatkowanej 100 g fasolki szparagowej, pokrojonej na 2 cm kawałki 1 czerwona lub żółta papryka, pokrojona w kostkę 2 ząbki czosnku, posiekane 2 łodygi selera naciowego, pokrojone w plasterki 4 pomidory, pokrojone w kostkę

karmelowy
Zimowy obiad wegetariański II, Rani 158

ilości i zamrażam nadmiar, przydają się, gdy bardzo mało czasu na gotowanie; zrobiłam z 200 g kaszy, zamiast bułki tartej używam mąki kukurydzianej i oczywiście jaj z wolnego wybiegu) - fasolka na parze (odmrażana)  - marchewka z patelni (odmrażana) z curry i oliwą - sos do kotletów (opcjonalnie): ketchup + majonez.  W Rani ul. Plac Jana Kilińskiego 2 (jeszcze niedawno temu byłam

Qlinarnie i Qlinarnie
Krupnik warzywno jaglany 118

zupy wspaniale rozgrzeje po powrocie z zimowego spaceru. A jak u Was z zupami?  SKŁADNIKI: 7 ziemniaków 2 marchewki 1 pietruszka ¼ selera ½ pora 1 cebula 1 szklanka mrożonej fasolki szparagowej ½ szklanki mrożonego groszku 7-8 sztuk mrożonej brukselki ½ szklanki soczewicy czerwonej ½ szklanki kaszy jaglanej 2 litry domowego bulionu lub rosołu 1 czubata łyżka masła klarowanego 4 ziarna ziela angielskiego

Wanilia i Kardamon
Fasola z pieczarkami duszona 71

kilka godzin, najlepiej na noc. Następnego dnia fasolę ugotować (w wodzie, w której się moczyła), uważając aby jej nie rozgotować. Pod koniec gotowania dodać tymianek i lekko posolić. Fasolkę odcedzić. Płynu z gotowania nie wylewać. Boczek pokroić w plasterki, a następnie w kostkę. Pieczarki oczyścić. Jeżeli są małe zostawić w całości, jeżeli są większe pokroić w plasterki. Boczek podsmażyć

królestwo garów
'1 stock,50 soups' Linda Doeser 114

czyli wywar warzywny. A następnie 50 przepisów na zupy: hearty, tasty, stylish, cool i world classics. I trzeba przyznać, że wszystkie wygladaja bardzo zachęcajaco i apetycznie. Pomidorowa z biała fasolka na pewno się u nas pojawi, podobnie, jak dyniowa z soczewica, marchewkowo-pietruszkowa, pomidorowo-pietruszkowa, czy brokułowa ze serem stilton.  Składniki sa zawsze pod ręka, wystarczy tylko odrobina dodatkowej

Lejdi of the house