fasolka - 6917 przepisów (strona:293/462)

BURRITO PO MOJEMU 235

kostkę oraz posiekanego czosnku. Do tego dodajemy mięso mielone i dusimy ok 7-10min po czym po kolei dodajemy pozostałe składniki: pokrojoną w kostkę paprykę, kukurydzę i fasolkę z puszki oraz przecier pomidorowy i przyprawy. Całość dusimy do momentu, aż powstanie nam gęsty sos, farsz. Pamiętajcie aby go w trakcie próbować i doprawiać tak jak Wam odpowiada. Gdy farsz

Jemy i nie tyjemy. Kuchnia według Sylwii
Marchewka z bułką tartą 107

Lubicie kalafior czy fasolkę szparagową okraszoną masłem i podprażoną bułką tartą? Jeśli tak, to zdecydowanie do gustu przypadnie Wam też ta marchewka. Mnie ona zachwyca dosłownie za każdym razem. Jeśli miałabym ją określić jednym słowem, to byłoby to zdecydowanie to: FENOMENALNA. Może w tym wydaniu jest trochę kaloryczna, ale… raz na jakiś czas warto. Polecam:) około 600 g marchewki

Smaki Na Talerzu
Sałatka porowa z ananasem i żółtym serem 129

niebanalne w smaku połączenie. Podana z pieczywem jest bardzo sycąca – w sam raz na pożywny lunch. Fajnie prezentuje się również na imprezowym stole. Polecam Składniki: 1 puszka czerwonej fasolki kidney 1 puszka ananasa w kawałkach 1 por 15 dag żółtego sera (ja używam wegańskiego typu gouda lub cheddar) 3 łyżki majonezu domowego wegańskiego 1 łyżeczka ostrej papryki w proszku

Lamarida.pl
Sałatka z buraków, fasoli i sera feta 174

miękkości w osolonej wodzie. Gdy dysponujemy suchą fasolą musimy namoczyć ją przed gotowaniem ok. 12 godziny i dopiero wtedy gotować na miękko. Oczywiście do sałatki można także użyć fasolki z puszki :) Pyszne sałatki: tabule z pęczakiem , sałatka z twarożku z tuńczykiem , sałatka makaronowa z ciecierzycą i papryką Gdy mamy gotowe buraki i fasolę dodajemy kolejne składniki - pokrojone ogórki i jabłko

Korniszonki
Sałatka z buraków, fasoli i sera feta 119

miękkości w osolonej wodzie. Gdy dysponujemy suchą fasolą musimy namoczyć ją przed gotowaniem ok. 12 godziny i dopiero wtedy gotować na miękko. Oczywiście do sałatki można także użyć fasolki z puszki :) Pyszne sałatki: tabule z pęczakiem , sałatka z twarożku z tuńczykiem , sałatka makaronowa z ciecierzycą i papryką Gdy mamy gotowe buraki i fasolę dodajemy kolejne składniki - pokrojone ogórki i jabłko

Gotujemy i jemy
Zupa z soczewicy, batatów i pomidorów 117

śmietankę i wrzucić posiekaną natkę pietruszki. Doprawić solą i pieprzem. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Harira → Zupa brokułowa z batatem i czosnkiem niedźwiedzim → Zupa z fasolką szparagową, kurczakiem i kaszą orkiszową → Orientalna zupa krem pomidorowa z aromatyczną mleczną pianką → Zupa krem z batata z rozmarynem

Oryginalny smak
Ryba z Warzywami 118

jajka ·        Sól ·        Olej do smażenia ·        1 opakowanie fasolki szparagowej ·        Kalafior ·        ½ kg marchwi ·        Cebula ·        Koncentrat pomidorowy

Kulinarna Chwila
Kurczak Generała Mon 157

Następnie kukurydzę. 13.                     Fasolkę. 14.                     Sos sojowy, przyprawę Fix i chili. 1.    Łączymy z mięsem. 2.    Chwilę gotujemy

Kulinarna Chwila
Wyśmienity Kurczak 105

Kurczak Soczyste mięso z kurczaka z aromatycznym farszem. Składniki: ·        4 duże kawałki fileta z kurczaka ·        5 dag fasolki szparagowej ·        5 dag groszku mrożonego ·        5 dag marchewki ( kostka) ·        3 łyżki majonezu

Kulinarna Chwila
Czapsuja 130

aromatycznym zapachem. Młoda kapusta kiszona, ochłodzi nam dni upalne. Składniki: ·        ½ kg młodej kapusty kiszonej ·        1 opakowanie fasolki szparagowej mrożonej (może być świeża) ·        Cebula ·        ½ kg pieczarek ·        4 marchewki

Kulinarna Chwila
Zapiekanka Hokus pokus 159

Olej do smażenia ·        1 opakowanie mrożonki marchew z groszkiem ·        1 opakowanie mrożonej fasolki szparagowej ·        20 dag pieczarek ·        Cebula ·        Pomysł na makaron z sosem z czerwonych warzyw

Kulinarna Chwila
Zielona Kraina Wok 102

makaron z sosem z zielonych warzyw. ·        Przyprawa do kurczaka ·        Brokuł ·        ½ kg fasolki szparagowej ·        ½ kg brukselek Sposób przygotowania: 1.    Mięso kroimy w kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju. 2.    Doprawiamy solą oraz przyprawą

Kulinarna Chwila
Naleśniki Niki 177

Olej do smażenia ·        Przyprawa do kurczaka ·        Sól ·        20 dag fasolki szparagowej ·        ½ kalafiora małego ·        2 serki topione Dodatkowo: ·        Śmietana

Kulinarna Chwila
PLACKI ZIEMNIACZANE PO MEKSYKAŃSKU + FILMIK 126

Mięso przekładamy na patelnię, dodajemy pokrojoną cebulę i paprykę, podsmażamy. Następnie dodajemy przyprawy, przecier z kartonika i troszkę danie dusimy. Sos mieszamy co jakiś czas. Następnie dodajemy kukurydzę i fasolkę, przeciśnięty czosnek i doprawiamy do smaku. Sos należy odparować aż będzie gęsty. Ziemniaki obieramy i ścieramy na tarce lub w dowolnym robocie, następnie dodajemy mąkę, jajka i sól, mieszamy. Smażymy

Kulinarne Fantazje Marioli
Meksykańskie danie z mięsem i warzywami 124

drobno czosnek, smażyć chwilkę. Wrzucić mięso na patelnię i wymieszać. Smażyć tylko do momentu aż mięso straci kolor surowizny. Dodać pokrojonego bakłażana. Wlać pomidory z puszki, dodać odsączoną czerwoną fasolkę i kukurydzę. Zagotować, dodać papryki w proszku, chili według uznania, zioła i sos ajvar. Teraz ten sos można wszędzie kupić. Dokładnie wymieszać, sprawdzić smak i gotować 2-3 minuty. Przygotowanie

Kuchnia Pokoleń