fasolka - 6917 przepisów (strona:288/462)

Roladki naleśnikowe po meksykańsku 82

Smażymy, aż mięso się zrumieni. Papryki myjemy, osuszamy, usuwamy nasiona i kroimy w kostkę. Gdy mięso będzie przysmażone dodajemy pokrojone papryki i smażymy 7-8 minut. Następnie dodajemy odsączoną fasolkę czerwoną i kukurydzę. Gotujemy przez około 5-7 min. Na końcu dodajemy koncentrat pomidorowy oraz ketchup i trzymamy na ogniu jeszcze przez około 5 min., co jakiś czas mieszając. Przyprawiamy

Kuchnia MagdaLeny
Roladki naleśnikowe po meksykańsku 82

Smażymy, aż mięso się zrumieni. Papryki myjemy, osuszamy, usuwamy nasiona i kroimy w kostkę. Gdy mięso będzie przysmażone dodajemy pokrojone papryki i smażymy 7-8 minut. Następnie dodajemy odsączoną fasolkę czerwoną i kukurydzę. Gotujemy przez około 5-7 min. Na końcu dodajemy koncentrat pomidorowy oraz ketchup i trzymamy na ogniu jeszcze przez około 5 min., co jakiś czas mieszając. Przyprawiamy

Kuchnia MagdaLeny
Makaron ze szpinakiem i kurczakiem 69

Mimo że mrożone owoce i warzywa dostępne są w sklepach przez cały rok, domowe zamrażarki często są wypełnione darami z własnego ogródka. Zalegają w nich woreczki i pojemniki z fasolką szparagową, słodką papryką, zielonym groszkiem, liśćmi szpinaku, soczystymi wiśniami, aromatycznymi truskawkami albo własnoręcznie zbieranymi grzybami. Wraz ze zmianą pogody, wiosna przynosi także zmiany w kuchni. Chce się gotować lżej, częściej

Obiad gotowy
Warzywna sałatka w makaronowych muszelkach 92

grillowanym kurczakiem Sałatka z bulguru ze świeżymi warzywami Jarzynowa sałatka ze śledziem Sałatka śledziowa z buraczkami Sałatka z dynią i figami Sałatka jarzynowa z brukselką i topinamburem Sałatka z fasolką szparagową, kolorową marchewką i piernikowym dressingiem Sałatka z pieczonych buraków i czerwonych pomarańczy Sałatka ze świeżym ananasem i winogronami Sałatka z paluszkami surimi i czosnkiem Sałatka z krewetkami i różowym

Kulinarne przygody Gatity
Tarta z budyniem i galaretką / Pudding and Jello Tart 79

przełożyć do formy na tartę (moja ma 29 cm; można też wylepić formę ciastem bez wałkowania). Włożyć do lodówki na godzinę, nakłuć widelcem.  Spód tarty obciążyć papierem z fasolkami (by zapobiec wyrastaniu ciasta i zjeżdżaniu boczków), piec w 180 stopniach ok. 10-15 minut, a następnie zdjąć obciążenie i piec do zarumienia (ja piekę bez obciążenia w sumie

Lekcje w kuchni
Tarta Niebo z borówkami i bezą / Heaven Tart with Blueberries and Meringue 96

przełożyć do formy na tartę  (można też wylepić formę ciastem bez wałkowania - ja tak robię). Włożyć do lodówki na godzinę, nakłuć widelcem.  Spód tarty obciążyć papierem z fasolkami (by zapobiec wyrastaniu ciasta i zjeżdżaniu boczków), piec w 180 stopniach ok. 10-15 minut, a następnie zdjąć obciążenie i piec do zarumienia (ja piekę bez obciążenia w sumie

Lekcje w kuchni
Czekoladowa tarta z malinami / Chocolate Rasberry Tart 85

tartę  (można też wylepić formę ciastem bez wałkowania - ja tak robię). Włożyć do lodówki na godzinę lub na noc, nakłuć widelcem.  Spód tarty obciążyć papierem z fasolkami (by zapobiec wyrastaniu ciasta i zjeżdżaniu boczków), piec w 180 stopniach ok. 10-15 minut, a następnie zdjąć obciążenie i piec do zarumienia (ja piekę bez obciążenia w sumie

Lekcje w kuchni
Sałatka z tartego selera korzeniowego z szynką 179

pochodzi z puszki lub słoiczka, więc wystarczy jedynie wsypać je do miski i wymieszać. W dodatku sałatkę można modyfikować na wiele sposobów, można dodać cokolwiek: żółty ser, zielony groszek, fasolkę z puszki. Zawsze się udaje i smakuje. Artykuł Sałatka z tartego selera korzeniowego z szynką pochodzi z serwisu ProstePesto

ProstePesto.pl
Nieoczywiste produkty które można mrozić 88

wrzucić do małej torebki strunowej – wykorzystać do pizzy, zapiekanek, grzanek, dobrze mrozi się też ser w plastrach, najgorzej w kawałkach – potem kruszy się przy krojeniu. Kukurydza, groszek, fasolka konserwowa – w silikonowych pojemniczkach do pieczenia babeczek – będą potem porcje naraz do surówek P ieczywo jeśli upieczemy/kupimy więcej – chleb najlepiej pokroić w kromki a bułki na połówki (potem wygodnie takie połówki

Dorota Smakuje
Ryżowa sałatka z ananasem i kukurydzą 106

grillowanym kurczakiem Sałatka z bulguru ze świeżymi warzywami Jarzynowa sałatka ze śledziem Sałatka śledziowa z buraczkami Sałatka z dynią i figami Sałatka jarzynowa z brukselką i topinamburem Sałatka z fasolką szparagową, kolorową marchewką i piernikowym dressingiem Sałatka z pieczonych buraków i czerwonych pomarańczy Sałatka ze świeżym ananasem i winogronami Sałatka z paluszkami surimi i czosnkiem Sałatka z krewetkami i różowym

Kulinarne przygody Gatity
POLĘDWICZKI WIEPRZOWE Z WOLNOWARU (keto, LCHF, MAD, redukcja) 203

wykonaniu. Jednym słowem rewelacyjne! Doskonale komponują się z młodą kapustą z koperkiem. Świetnie sprawdzą się też z innymi warzywami, które można dołożyć do misy: cukinia, brokuł, kalafior, szparagi, fasolka szparagowa, papryka itp. Idealne zarówno na adaptacji, jak i redukcji czy utrzymaniu wagi. Wystarczy tylko odpowiednia ilość dodanego do dania tłuszczu by uzyskać odpowiednie makro. Składniki – polędwiczki wieprzowe z wolnowaru

Ola la LCHF
Świąteczna sałatka jarzynowa 84

rodzinnych tych większych typu chrzest, komunia i tych mniejszych jak imieniny czy urodziny. Na tą sałatkę każdy ma swój, troszkę inny ale jak zapewnia najlepszy przepis . Jedni lubią dodawać fasolkę, inni paprykę, znam tez wersje z porem, bez pora, z szynką, z bekonem , z kurczakiem wędzonym a nawet wersję fit z majonezem z kalafiora . Czy u was znajdzie się

Dorota Smakuje
Sałatka z kukurydzą i ananasem 88

grillowanym kurczakiem Sałatka z bulguru ze świeżymi warzywami Jarzynowa sałatka ze śledziem Sałatka śledziowa z buraczkami Sałatka z dynią i figami Sałatka jarzynowa z brukselką i topinamburem Sałatka z fasolką szparagową, kolorową marchewką i piernikowym dressingiem Sałatka z pieczonych buraków i czerwonych pomarańczy Sałatka ze świeżym ananasem i winogronami Sałatka z paluszkami surimi i czosnkiem Sałatka z krewetkami i różowym

Kulinarne przygody Gatity
Krem z pieczarek i białej fasoli 118

patelnię dajemy łyżkę masła i posiekaną cebulę. Gdy się zrumieni dodajemy pokrojone w plastry pieczarki i smażymy aż zmiękną i puszczą wodę. Przelewamy całość do bulionu, dodajemy odcedzoną białą fasolkę. Gotujemy 15 minut na małym ogniu, po czym odlewamy troszkę i mieszamy z chrzanem. Wlewamy z powrotem do garnka, mieszamy i miksujemy blenderem do uzyskania gładkiego kremu. Doprawiamy solą

Kuchnia w czekoladzie
Jajka po szkocku 141

przy najbliższej okazji. Jeśli chodzi o przepisy z anchois na blogu, to możecie skorzystać np z przepisu na: jajka z sosem tuńczykowym sałatkę z pieczonych ziemniaków, z groszkiem i fasolką szparagową sałatkę nicejską warzywa z makaronem w śmietanowym sosie trójkolorową słatkę sałatka a’la Cesar 500-600 g mielonej łopatki wieprzowej 6 jajek łodyżka rozmarynu 3 fileciki anchois

Smaki Na Talerzu