fasolka - 6917 przepisów (strona:282/462)

KOSTKA RUBIKA – MELON, ARBUZ I FETA Z MIĘTĄ 74

mięty i gotowe. Sałatka jest dość sycąca, ja osobiście nie dałam rady pochłonąć wszystkich kostek. INNE PYSZNE SAŁATKI TU NA BLOGU:   SAŁATKA Z RZODKIEWKĄ I MOZZARELLĄ     FASOLKA Z CUKINIĄ NA RUKOLI Z HALLOUMI     CARPACCIO Z ARBUZA Z RZODKIEWKĄ I MIĘTĄ     SAŁATKA Z RUKOLI I SZPARAGÓW NA CARPACCIO Z BURAKA     STEKI

globuskulinarny
ZIEMNIACZANE Z GROSZKIEM CUKROWYM 84

śniadanie. Zatem jest to uniwersalne danie odpowiednie o każdej porze dnia. INNE PRZEPISY NA KOLACJE:   SAŁATKA Z RZODKIEWKĄ I MOZZARELLĄ     NALEŚNIKI MARYNISTYCZNE Z PIECZARKAMI     FASOLKA Z CUKINIĄ NA RUKOLI Z HALLOUMI     CARPACCIO Z ARBUZA Z RZODKIEWKĄ I MIĘTĄ     STEKI Z KALAFIORA Z TZATZIKI Z RZODKWI   KOTLETY ZIEMNIACZANE Z GROSZKIEM CUKROWYM

globuskulinarny
Sałatka fasolowa ze słonecznikiem 65

słonecznika, 2 łyżki musztardy, 3 łyżki oleju, 2 łyżki octu balsamicznego, odrobina cukru. Przygotowanie: Sałatę umyć i porwać na małe kawałeczki. Pomidory sparzyć, obrać i pokroić w kostkę. Odcedzić fasolkę z zalewy. Mozarellę pokroić w kostkę. Sałatę, pomidory, mozarellę, fasolę i ziarna słonecznika wymieszać. Musztardę, olej, ocet i cukier wymieszać razem tworząc sos. Wymieszać sałatkę z sosem. https://www.bardzogrubysmok.pl/salatka-fasolowa-ze-slonecznikiem/

Bardzo Gruby Smok
Zupa fasolowa. 58

wyciśniętym czosnkiem (oczywiście nie muszą to być cztery ząbki, jeśli za nim nie przepadamy można dodać 1 ). Jak ziemniaki będą miękkie zupa jest gotowa, dobrze jest rozgnieść kilka ugotowanych fasolek lub przetrzeć je przez sitko. Artykuł Zupa fasolowa. pochodzi z serwisu To co lubię gotuję

To co lubię - gotuję i polecam
Jak zrobić chlebek naan bez drożdży 82

gdzie kupuję świeże warzywa i owoce, takich rodzajów kaszy bulgur czy kuskus w Polsce nie uświadczysz w markecie. Regularnie kupuję tam wielką fasolę w puszce, aby Piotrkowi zrobić błyskawiczną fasolkę po bretońsku, kupuję też suszony groch na pyszną grochówkę. Świeża kolendra, pietruszka, koper, czy rukola powiązane w duże pęczki czekają aby je kupić! A dzisiaj usmażyłam naan , nie na drożdżach

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kotleciki z cukinii i kurczaka 65

łyżką. Smażymy placuszki z obu stron na złocisty kolor. Smacznego! Takie placuszki idealnie komponują się z kaszą oraz kiszonymi ogórkami. Taki obiadek jest pyszny! Spróbuj także: pieczone pulpeciki z fasolki, krem cukiniowy z serem cheddar. Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na  Facebooku  i  Instagramie   Tam częściej pojawiają się

Natka Pietruszki
Kurczak curry z cukinią 69

gotujemy przez około 2-3 minuty. Nasze gotowe danie podajemy np. z ugotowanym ryżem basmati lub kaszą jaglaną i oczywiście zdobimy natką pietruszki! Smacznego! Spróbuj także: pieczone pulpeciki z fasolki szparagowej, kurczak duszony w sosie porowo-marchewkowym . Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na Facebooku i Instagramie . Tam częściej pojawiają się zdrowe pyszności Artykuł

Natka Pietruszki
Wegetariańska sałatka z grzankami i fetą 109

jest dla każdego i z całą pewnością zasmakuje również tym, którzy uwielbiają mięso. Smak sałatki podkreśli delikatnie słona feta, oraz chrupiące grzanki. Zobacz również: Sałatka z tuńczykiem i zieloną fasolką Składniki dowolny miks sałat pomidor ogórek zielony kilka kromek świeżej bagietki oliwa sól pieprz feta Wegetariańska sałatka z grzankami i fetą – przepis Bagietkę kroimy w kromki. Układamy na blaszce

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Dania z szybkowaru – przepisy 108

Gulasz z cukinii z szybkowaru Kurczak z szybkowaru Kapusta z kurczakiem wędzonym Golonka w kapuście z szybkowaru Parzybroda z szybkowaru Fasolka po bretońsku z szybkowaru Żeberka z szybkowaru Szybciej się nie da! Brokułowa z szybkowaru. Jak ugotować ciecierzycę Artykuł Dania z szybkowaru – przepisy pochodzi z serwisu Dorota Smakuje

Dorota Smakuje
Żółte curry z kurczakiem 95

duże porcję) 2 piersi kurczaka puszka mleka kokosowego cebula najlepsza szalotka - 1 średniej wielkości 1 papryka czerwona 1 papryka zielona 1 średniej wielkości marchewka pół  cukinii garść fasolki szparagowej  trawa cytrynowa 1 gałązka /łyżeczka suszonej  2 łyżeczki pasty curry 6 liści kafiru imbir ok 2 cm czosnek dwa ząbki 4  łyżki ciemnego sosu sojowego

Wylizany Rondel
Żółte curry z kurczakiem 87

duże porcję) 2 piersi kurczaka puszka mleka kokosowego cebula najlepsza szalotka - 1 średniej wielkości 1 papryka czerwona 1 papryka zielona 1 średniej wielkości marchewka pół  cukinii garść fasolki szparagowej  trawa cytrynowa 1 gałązka /łyżeczka suszonej  2 łyżeczki pasty curry 6 liści kafiru imbir ok 2 cm czosnek dwa ząbki 4  łyżki ciemnego sosu sojowego

Wylizany Rondel
Soczysta łopatka w białym winie 106

minut w temperaturze 200 stopni. Po tym rozcinamy delikatnie rękaw od góry i pieczemy jeszcze przez 30 minut w 180 stopniach, aby mięso się zarumieniło. Mięso podaliśmy z przysmażoną fasolką w bułce tartej oraz sałatką tzatziki. Pychotka! Porcja dla 6 osób lub na 3 dni dla dwóch osób. Czas przegotowania: około 2 godziny. SMACZNEGO!  Normal 0 21 false false

Związek na patelni
Tarta z malinami i budyniem 79

musimy go rozwałkować i wyłożyć nim formę. Na ciasto kładziemy folię aluminiową i wsypujemy fasolę lub groch w celu obciążenia ciasta. Pieczemy 20 minut. Po tym czasie folię z fasolką zdejmujemy i pieczemy dodatkowo 10 minut. Po upieczeniu studzimy. Budyń: 1. Do garnka wlewamy 400 ml mleka, dodajemy cukier i zagotowujemy. W reszcie mleka rozpuszczamy dwa budynie. Jak mleko zacznie

kruche babeczki
Buraczki z cebulką do obiadu 104

buraczki zetrzeć, a później wymieszać z cebulką, olejem i przyprawami Tak przygotowane można podawać do ryb, mięs, dań obiadowych, a nawet potraw z grilla.   Inne pomysły na obiad: ** Fasolka po bretońsku ** Zapiekanka z cukinią ** Szaszłyki drobiowe z ananasem ** Złociste placki z pieczarkami i wędliną   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na 4 porcje: 6-7 średnich buraków ćwikłowych 1 cebula

Kulinarny S.O.S.
Tofu słodko-pikantne 106

tofu 1 łyżka mąki ziemniaczanej szczypta soli 2 duże ząbki czosnku – przeciśnięte przez praskę lub drobno posiekane olej roślinny do smażenia Do podania: ryż, makaron, ulubione warzywa np. fasolka szparagowa, łyżka posiekanego szczypiorku opcjonalnie – nasiona sezamu Sos: 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki ulubionego słodzika – u mnie erytrol – można użyć cukru, miodu szczypta płatków chili

Moja pasja smaku