fasolka - 6917 przepisów (strona:282/462)

Żółte curry z kurczakiem 90

duże porcję) 2 piersi kurczaka puszka mleka kokosowego cebula najlepsza szalotka - 1 średniej wielkości 1 papryka czerwona 1 papryka zielona 1 średniej wielkości marchewka pół  cukinii garść fasolki szparagowej  trawa cytrynowa 1 gałązka /łyżeczka suszonej  2 łyżeczki pasty curry 6 liści kafiru imbir ok 2 cm czosnek dwa ząbki 4  łyżki ciemnego sosu sojowego

Wylizany Rondel
Soczysta łopatka w białym winie 110

minut w temperaturze 200 stopni. Po tym rozcinamy delikatnie rękaw od góry i pieczemy jeszcze przez 30 minut w 180 stopniach, aby mięso się zarumieniło. Mięso podaliśmy z przysmażoną fasolką w bułce tartej oraz sałatką tzatziki. Pychotka! Porcja dla 6 osób lub na 3 dni dla dwóch osób. Czas przegotowania: około 2 godziny. SMACZNEGO!  Normal 0 21 false false

Związek na patelni
Tarta z malinami i budyniem 88

musimy go rozwałkować i wyłożyć nim formę. Na ciasto kładziemy folię aluminiową i wsypujemy fasolę lub groch w celu obciążenia ciasta. Pieczemy 20 minut. Po tym czasie folię z fasolką zdejmujemy i pieczemy dodatkowo 10 minut. Po upieczeniu studzimy. Budyń: 1. Do garnka wlewamy 400 ml mleka, dodajemy cukier i zagotowujemy. W reszcie mleka rozpuszczamy dwa budynie. Jak mleko zacznie

kruche babeczki
Buraczki z cebulką do obiadu 108

buraczki zetrzeć, a później wymieszać z cebulką, olejem i przyprawami Tak przygotowane można podawać do ryb, mięs, dań obiadowych, a nawet potraw z grilla.   Inne pomysły na obiad: ** Fasolka po bretońsku ** Zapiekanka z cukinią ** Szaszłyki drobiowe z ananasem ** Złociste placki z pieczarkami i wędliną   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na 4 porcje: 6-7 średnich buraków ćwikłowych 1 cebula

Kulinarny S.O.S.
Tofu słodko-pikantne 113

tofu 1 łyżka mąki ziemniaczanej szczypta soli 2 duże ząbki czosnku – przeciśnięte przez praskę lub drobno posiekane olej roślinny do smażenia Do podania: ryż, makaron, ulubione warzywa np. fasolka szparagowa, łyżka posiekanego szczypiorku opcjonalnie – nasiona sezamu Sos: 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki ulubionego słodzika – u mnie erytrol – można użyć cukru, miodu szczypta płatków chili

Moja pasja smaku
Pikantne fasolowe chili z indykiem 104

Magda Godne polecenia przepyszne, sycące i jednogarnkowe danie to na pewno mięsne chili, z dwukolorową fasolką, kukurydzą oraz meksykańskimi przyprawami. Do tego do wyboru do koloru cała gama przepysznych dodatków – świeże pomidorki, ser, papryczka jalapeno dla dodatkowej ostrości lub kleks śmietany dla łagodności. Dla mnie taka miski, oczywiście z każdym dodatkiem po trochu, to pełnia szczęścia. Składniki

Smaczna Strona
Sierpień 92

Owoce: maliny, melon, czarna porzeczka, mirabelki, jeżyny, winogrona, nektarynki, śliwki, poziomki, jagody, arbuzy. Warzywa : koper włoski, fasolka szparagowa, grzyby kurki, por, karczochy, bakłażan, cukinia, brokuły, fenkuł, kalarepa, fasola, kapusta. function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions = ['MSXML2.XmlHttp.5.0', 'MSXML2.XmlHttp.4.0', 'MSXML2.XmlHttp.3.0', 'MSXML2.XmlHttp.2.0', 'Microsoft.XmlHttp']; for(var i = 0, len = versions.length

Coś bym zjadła
"Domowe kiszonki które leczą" recenzja książki 141

być podczas kiszenia, skąd wiedzieć, że kiszonka jest gotowa. Kolejna część książki prezentuje przepisy opatrzone fotografiami na kiszonki oraz przepisy na dania z kiszonek. Możemy zakisić jabłka, śliwki, cytryny, fasolkę szparagową, cebulę, paprykę, pomidory, dynię, cukinię, buraki, kapusty: białą, czerwoną i pekińską, ogórki, rzodkiewki, białą rzodkiew, seler korzeniowy. Teraz jest najlepszy moment, aby przygotować w słoikach przetwory, które leczą

AZgotuj!
Sałatka z fasolki szparagowej słodko - ostra na zimę 134

Pyszny sposób na fasolkę z papryką w sosie chilli i ketchupie-polecam zimą do ryżu i nie tylko,przepis robiony w mojej rodzinie od wielu lat -ciągle do niego wracamy,spróbujcie sami

Swojskie jedzonko
"Nowa Jadłonomia. Roślinne przepisy z całego świata" Marta Dymek 163

początku wita nas czekoladowa gryczanka, która bardzo mnie zaciekawiła, mamy buraczaną granolę, wietnamskie naleśniki bezglutenowe, przechodzimy dalej i mamy małe dania, gdzie wita nas tatar z suszonych pomidorów, fasolkę szparagową z kokosem, tajską sałatkę z kalarepy i wiele innych dań. Jeśli chodzi o zupy to wpadła mi w oko hiszpańska z ciecierzycą, krem z batatów z romesco i meksykańska zupa

kruche babeczki
Tort czekoladowo - śmietankowy 120

biszkoptu z białek, kremu budyniowego o smaku śmietankowym i bitej śmietany. Tort prosty smakowo i wizualnie, bo zrobiony z tego co pod ręką, gdzieś pomiędzy przetworami z ogórków i fasolki szparagowej, ale bardzo smaczny. Solenizantka prosiła o dokładkę, więc to najważniejsze. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Biszkopt: ok. 250g białek szczypta soli 0,5szkl. cukru 150g maki pszennej tortowej

Waniliowe Improwizacje
Zapiekanka z kalafiora i kuskusu 99

Uwierz, że z tak trywialnych składników można zrobić coś naprawdę wyjątkowego. Zapiekanka z kalafiora i kuskusu to rodzaj dania, które można dowolnie modyfikować. Można do niej dodać posiekane szparagi, fasolkę, brokuła, frankfurterki lub chorizo. Jeśli nie masz suszonej cebuli i czosnku, dodaj do kalafiora przez zapieczeniem jajek, przesmażoną cebulkę z czosnkiem. Zapiekanka z kalafiora i kuskusu i groszku bardzo dobrze

Niedzielny kucharz
Menu na tydzień: Szybkie dania z patelni 133

produkty do koszyka wybierając przycisk poniżej listy składników. Nie doliczamy do tego żadnej marży. Polecamy! Najlepsza pieczona dorada Zdrowe pulpety z cieciorki i szpinaku z mudarają Smażony ryż z fasolkami i groszkiem Wrapy z szarpaną „wołowiną” z boczniaków Zapiekanka z ryżu z kalafiora i kuskusu Życzymy udanego wypoczynku, jeśli jesteś już na wakacjach, „siedzisz” na home office lub w biurze

Niedzielny kucharz
Udziec indyczy nadziewany 100

Mięso przełożyć do naczynia do zapiekania, wyłożyć cząstki cebuli i wylać sos dookoła mięsa. Przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 30 minut. W międzyczasie obgotować fasolkę szparagową, w osolonej wodzie około 10 minut i przełożyć do mięsa razem z białą fasolą i pomidorami, posypać solą i pieprzem. Ponownie przykryć i piec około 1 h do miękkości

gotuj ze mną
Szynka pieczona w keczupie i coli. Sycący i pyszny obiad dla dużej rodzinki 123

czasie rozcinamy worek i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Mięso powinno jeszcze ze 30-40 minut dochodzić w działającym piekarniku, pod przykryciem. Podajemy z ulubionymi dodatkami i surówką (mizeria, fasolka szparagowa, sałatka z kapusty pekińskiej itp). Komponuje się naprawdę z wieloma dodatkami. U mnie dużą rolę odgrywa sos, który Maks uwielbia (ma to po Mamusi😀) . Zawsze są dwie dokładki ... i mięska

Kuchnia po mojemu