fasolka - 6917 przepisów (strona:291/462)

Sałatka Miłości 88

ryżu ugotowanego ·        Sól ·        Pieprz ·        3 łyżki majonezu Sposób przygotowania: 1.   Fasolkę oraz kukurydzę odlewamy z zalewy. 2.   Z papryki usuwamy gniazdo, kroimy w paseczki. 3.   Szynkę, ser oraz ogórki kroimy kostkę a pieczarki kroimy drobno. 4.   Dodajemy ryż

Kulinarna Chwila
Sałatka z bulguru 87

bulgur z truskawkami , zapiekanka z kaszy bulgur , sałatka ze słonecznikiem i kaszą , papryka faszerowana kasza bulgur , pilaw z kasza bulgur , kasza bulgur dla dzieci , kasza z patelni , kasza z fasolką . PRZEPIS SAŁATKA Z BULGURU Składniki na sałatkę z bulguru: 1,5 szkl ugotowanego bulguru – zobacz wpis Jak ugotować bulgur 150g sera żółtego 1 szkl ugotowanej fasoli adzuki lub innej

Dorota Smakuje
Nie wyrzucam jedzenia! Zamrażam. Co można mrozić? Zaskoczę Cię tymi 8 produktami! 100

najwygodniej. CO MOŻNA MROZIĆ 1. Zupa – produkt, który z reguły rzadko mrożę , ale nadaje się do tego idealnie. Wszelakie zupy, poczynając od rosołu, poprzez bigos, a na fasolce po bretońsku kończąc są bardzo sympatyczne w kwestii mrożenia . Wystarczy wlać nadwyżkę zupy do słoika lub pojemnika i gotowe. Zdradzę Wam trik, dzięki któremu w mig rosół wjedzie na Wasz stół

W Kawiarence
Krewetki po tajsku w sosie curry, czyli pomysł na romantyczną kolację walentynkową 136

puszki -3 średniej wielkości cebule -6 ząbków czosnku -sok z 1 cytryny -sok z jednej średniej mandarynki -dość drobno pokrojone warzywa – marchewka, cukinia, papryka czerwona i żółta, fasolka szparagowa 200 g (warzywa są już tylko naszą wariacją. Spokojnie można je pominąć.) Wykonanie Krewetki należy rozmrozić. Te z ogonkami obrać. Umyć i skropić porządnie sokiem z cytryny i mandarynki. Dorzucić

Arbuziaki
Szybkie dania dla niespodziewanych gości – przepisy 266

stir- fry Sałatka z gruszkami w occie Sałatka z serkiem wiejskim Sałatka z kuskusem perłowym, ogórkiem i papryką Caprese z kaki Kalafior z pesto Sałatka z owocami morza i fasolką – szybka, dietetyczna Jajka z szynką Jak ugotować bób Cukinia smażona Cukinia z kiełbasą Koziołki z parówek Sałatka Tabule z jarmużem i pomarańczą czerwoną Kanapka z boczkiem BLT Kanapka z masłem

Dorota Smakuje
Fasolka po bretońsku 74

spróbować. Długo szukałam odpowiedniego przepisu, wreszcie wzięłam po trochu z kilku i mam nadzieję stworzyłam coś dobrego-zobaczymy. SKŁADNIKI: 20 dag. boczku wędzonego 20 dag. kiełbasy wędzonej 2 puszki fasolki (dodałam czerwoną, choć tradycyjnie to biała) 2 puszki krojonych pomidorów 2 cebule 3 ząbki czosnku 2 ogórki kiszone 2 łyżki oleju sól.pieprz, papryka ostra,3 szt. ziela angielskiego

Kuchnia Beaty
Przepisy na Dania jednogarnkowe 178

szybkowaru Ziemniaki po cygańsku Kiełki na patelnię i kasza bulgur Zupa gulaszowa Biała kiełbasa pieczona z warzywami Kalarepa na ciepło Kasza jęczmienna z grzybami leśnymi Bigos z dyni Fasolka po grecku Risotto z suszonymi pomidorami Orkiszowe risotto z białą kiełbasą Ryż z warzywami Curry z dynią, suszonymi pomidorami i komosą ryżową Czarne risotto Kaszotto z grzybami Stew z marchewki Zero

Dorota Smakuje
Barszcz ukraiński na zakwasie z buraków 74

płynów. Po godzinie, nie przerywając gotowania do wywaru dodajemy pokrojone warzywa i podduszoną kapustę. Gdy wywar już gotowy a warzywa miękkie, dodajemy zmiażdżony czosnek, zakwas buraczany, koncentrat pomidorowy, czerwoną fasolkę, doprawiamy solą, pieprzem, octem balsamicznym. Na koniec dodajemy świeże zioła, możemy zabielić śmietaną w garnku lub na talerzu. Podajemy z ugotowanym jajem na twardo. * źródło       Zapisz Zapisz

Tajemnice Smaku
Kotlet mielony w sosie pieczeniowo-koperkowym, danie do słoika 112

votes ) Kotlet mielony w sosie pieczeniowo-koperkowym, danie do słoika Kotlet w sosie pieczeniowo-koperkowym, jest jednym z ulubionych dań na wyjazdy, mojego M. Flaczki,gulasze, fasolka itp. jakoś znosi, ale to danie po prostu uwielbia. Zawsze jak mu je pakuję, kiedy jak 70 % polaków wybywa za granicę w celu zarobkowym… Mam pewność, że z przyjemnością je spałaszuje jako

Ogrodnik w podróży
Danie jednogarnkowe z patisonem 58

garnka. Do garnka wlałam tyle wody, aby wyrównać poziom ze składnikami w nim się znajdującymi. Włożyłam przyprawy i wszystko zagotowałam. Zmniejszyłam ogień, dodałam przecier pomidorowy i odsączoną z zalewy fasolkę z puszki. Wszystko dusiłam aż mięso było miękkie. Moje danie podałam ze świeżym pieczywem. Można również potraktować je jako sos/gulasz i podać np. z ryżem lub kaszą. SMACZNEGO

Waniliowe Improwizacje
Keto fried rice (Paleo, LowCarb) 92

może stanowić również niczego sobie danie obiadowe. Jego dużym plusem jest także fakt, że dobór warzyw dodanych do tego dania jest właściwie dowolny. Można swobodnie wybierać spośród pora , groszku , fasolki zielonej, marchewki, papryki świeżej, zielonej cebulki lub zastosować dowolną mieszankę tychże. Oczywiście rodzaj zastosowanych dodatków zaważy na końcowym makro dania. Dlatego przy ich wyborze najlepiej kierować się zawartością węglowodanów

Modern Cave Girl
Fasolka w gulaszu z bakłażanem 77

seler, bakłażan i jeszcze smażę. Wlewam przecier pomidorowy, dodaję paprykę słodką, sól, pieprz czarny i czerwony, pokrojoną chili. Całość gotuję na wolnym ogniu około 30 minut. Na końcu dodaję fasolkę, bazylię, doprawiam według uznania.Posypuję koperkiem

wesoła kuchnia
Kotlety mielone z żółtym serem 100

Kotlety smażyłam po kilka minut z każdej strony na rumiany kolor. Po usmażeniu kotlety wyłożyłam na chwilę na ręcznik papierowy, aby odsączyć je z nadmiaru tłuszczu. Kotlety podałam z fasolką szparagową, ale oczywiście najlepsze będą z ziemniakami i buraczkami lub mizerią. SMACZNEGO

Waniliowe Improwizacje
Jakie warzywa dla cukrzyka 157

Warzywami o niskim indeksie glikemicznym i bezpieczne dla cukrzyka są bowiem: bakłażany, różnego rodzaju sałaty, szpinak, pomidory, cukinia, brokuły, cebula oraz rzodkiewka. Dobre są również warzywa strączkowe, np. świeża fasolka szparagowa, świeży groszek oraz soczewica, soja, groch czy fasola, w formie suchej. Są również warzywa o wysokim indeksie glikemicznym. Ten rodzaj należy jednak ograniczać w spożywanej ilości, ale nie całkowicie

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Zapiekanka rybna ze szpinakiem 137

piekarnika i piekłam ją ok. 30min. w temp. 200 stopni. Wierzch powinien się ładnie przyrumienić. Zapiekankę podałam na gorąco. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapraszam do odwiedzenia przepisu na zapiekankę z fasolki szparagowej (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2017/07/zapiekanka-z-fasolki-szparagowej-pod.html), cannelloni z mięsem mielonym i sosem pomidorowym (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2017/07/canelloni-z-miesem-mielonym-w-zosie.html), kalafior faszerowany mięsem mielonym (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2017/08/kalafior-faszerowany-miesem-mielonym.html)

Waniliowe Improwizacje