fasolka - 6917 przepisów (strona:294/462)

Co zjeść na Bali? Balijskie jedzenie 147

podczas jednego posiłku kilku różnych rzeczy. Przeważnie do ryżu podawana jest sałatka Urap Urap, Sate Ayam, Tempeh czy też Kare Ayam.  Urap Urap - sałatka składająca się z kiełków, fasolki szparagowej, kokosa i zielonych, liściastych warzyw.  Perkedel Jagung - smażone placki z kukurydzy.  Stek z tuńczyka - Balijczykom wychodzi znakomicie! Jadłam go w dwóch różnych miejscach i w obydwu był

Czarnawisienka
SAŁATKA Z SZYNKĄ I RYŻEM 97

kolację, imprezowy stół. Kolorowa, pyszna, idealna, pożywna. Propozycja sałatki z dodatkami, czyli papryką kolorową, ogórkami kiszonymi, kukurydzą, jajkami na twardo i ryżem. Do sałatki z szynką możecie dodać groszek, fasolkę posiekaną, marynowaną paprykę, pieczarki, ogórki konserwowe, a zamiast ryżu dowolną kaszę, krótki makaron czy soczewicę. Będzie pysznie! Do wszelakich przekąsek, pieczywa, deski serów polecam SKŁADNIKI: 300 g szynki posiekanej

Zasmakuj Kuchni
Placek pomidorowo - fasolowy 85

Zakupiłam w Lidlu 2 puszki fasolki białej pieczonej w sosie pomidorowym. Nie miałam ochoty na samą fasolę, musiałam coś kombinować i tak oto powstał pyszny placek pomidorowo - fasolowy. Idealne danie na obiad nawet dla 4 osób bo jest pożywny i bardzo sycący. Polecam jako danie obiadowe. Placek na obiad. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Gruzińska łódź podwodna 134

swoim posiadaniu okrętów podwodnych. Składniki: - buraki - fasola szparagowa zielona - szpinak świeży - orzechy (najlepiej włoskie) - ocet - półbagietka Wykonanie: Buraki gotujemy i miksujemy z orzechami. Dodajemy trochę octu i formujemy kulki. Fasolkę gotujemy, a szpinak parzymy wrzątkiem. Miksujemy razem z orzechami i oczywiście odrobiną octu. Bułkę kroimy wzdłuż, smarujemy masą zieloną, wkładamy czerwone kulki i jeśli nie jest dla Nas wystarczająco kwaśne

Kryzysowa Książka Kucharska
BURRITO PO MOJEMU 204

kostkę oraz posiekanego czosnku. Do tego dodajemy mięso mielone i dusimy ok 7-10min po czym po kolei dodajemy pozostałe składniki: pokrojoną w kostkę paprykę, kukurydzę i fasolkę z puszki oraz przecier pomidorowy i przyprawy. Całość dusimy do momentu, aż powstanie nam gęsty sos, farsz. Pamiętajcie aby go w trakcie próbować i doprawiać tak jak Wam odpowiada. Gdy farsz

Jemy i nie tyjemy. Kuchnia według Sylwii
Marchewka z bułką tartą 85

Lubicie kalafior czy fasolkę szparagową okraszoną masłem i podprażoną bułką tartą? Jeśli tak, to zdecydowanie do gustu przypadnie Wam też ta marchewka. Mnie ona zachwyca dosłownie za każdym razem. Jeśli miałabym ją określić jednym słowem, to byłoby to zdecydowanie to: FENOMENALNA. Może w tym wydaniu jest trochę kaloryczna, ale… raz na jakiś czas warto. Polecam:) około 600 g marchewki

Smaki Na Talerzu
Sałatka porowa z ananasem i żółtym serem 99

niebanalne w smaku połączenie. Podana z pieczywem jest bardzo sycąca – w sam raz na pożywny lunch. Fajnie prezentuje się również na imprezowym stole. Polecam Składniki: 1 puszka czerwonej fasolki kidney 1 puszka ananasa w kawałkach 1 por 15 dag żółtego sera (ja używam wegańskiego typu gouda lub cheddar) 3 łyżki majonezu domowego wegańskiego 1 łyżeczka ostrej papryki w proszku

Lamarida.pl
Sałatka z buraków, fasoli i sera feta 158

miękkości w osolonej wodzie. Gdy dysponujemy suchą fasolą musimy namoczyć ją przed gotowaniem ok. 12 godziny i dopiero wtedy gotować na miękko. Oczywiście do sałatki można także użyć fasolki z puszki :) Pyszne sałatki: tabule z pęczakiem , sałatka z twarożku z tuńczykiem , sałatka makaronowa z ciecierzycą i papryką Gdy mamy gotowe buraki i fasolę dodajemy kolejne składniki - pokrojone ogórki i jabłko

Korniszonki
Sałatka z buraków, fasoli i sera feta 95

miękkości w osolonej wodzie. Gdy dysponujemy suchą fasolą musimy namoczyć ją przed gotowaniem ok. 12 godziny i dopiero wtedy gotować na miękko. Oczywiście do sałatki można także użyć fasolki z puszki :) Pyszne sałatki: tabule z pęczakiem , sałatka z twarożku z tuńczykiem , sałatka makaronowa z ciecierzycą i papryką Gdy mamy gotowe buraki i fasolę dodajemy kolejne składniki - pokrojone ogórki i jabłko

Gotujemy i jemy
Zupa z soczewicy, batatów i pomidorów 98

śmietankę i wrzucić posiekaną natkę pietruszki. Doprawić solą i pieprzem. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Harira → Zupa brokułowa z batatem i czosnkiem niedźwiedzim → Zupa z fasolką szparagową, kurczakiem i kaszą orkiszową → Orientalna zupa krem pomidorowa z aromatyczną mleczną pianką → Zupa krem z batata z rozmarynem

Oryginalny smak
Ryba z Warzywami 95

jajka ·        Sól ·        Olej do smażenia ·        1 opakowanie fasolki szparagowej ·        Kalafior ·        ½ kg marchwi ·        Cebula ·        Koncentrat pomidorowy

Kulinarna Chwila
Kurczak Generała Mon 129

Następnie kukurydzę. 13.                     Fasolkę. 14.                     Sos sojowy, przyprawę Fix i chili. 1.    Łączymy z mięsem. 2.    Chwilę gotujemy

Kulinarna Chwila
Wyśmienity Kurczak 80

Kurczak Soczyste mięso z kurczaka z aromatycznym farszem. Składniki: ·        4 duże kawałki fileta z kurczaka ·        5 dag fasolki szparagowej ·        5 dag groszku mrożonego ·        5 dag marchewki ( kostka) ·        3 łyżki majonezu

Kulinarna Chwila
Czapsuja 103

aromatycznym zapachem. Młoda kapusta kiszona, ochłodzi nam dni upalne. Składniki: ·        ½ kg młodej kapusty kiszonej ·        1 opakowanie fasolki szparagowej mrożonej (może być świeża) ·        Cebula ·        ½ kg pieczarek ·        4 marchewki

Kulinarna Chwila
Zapiekanka Hokus pokus 143

Olej do smażenia ·        1 opakowanie mrożonki marchew z groszkiem ·        1 opakowanie mrożonej fasolki szparagowej ·        20 dag pieczarek ·        Cebula ·        Pomysł na makaron z sosem z czerwonych warzyw

Kulinarna Chwila