fasolka - 6917 przepisów (strona:301/462)

Soczewica Beluga z kabanosami 77

Idealne danie dla tych, którzy kochają fasolkę po bretońsku. Składniki 400 g soczewicy Beluga 2 cebule 300 g kabanosów z gęsi 100 g boczku wędzonego 2 ząbki czosnku 1 łyżka smalcu z gęsi 600 ml bulionu warzywnego 400 g pomidorów krojonych w puszce 1 szklanka mrożonego groszku 1 łyżeczka mielonej kolendry 1 łyżeczka kurkumy 1 łyżeczka bazylii 1 łyżeczka oregano

R'n'G Kitchen
Chili con carne 169

Chili con carne to potrawa wywodząca się z kuchni meksykańskiej. Ostra zupa wpasuje się idealnie w zimowy klimat gdyż nie tylko rozgrzeje nasz organizm do czerwoności

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Koralikowa sałatka z kurczakiem i fasolką 161

delikatnie osolonej wodzie, odcedzamy. Filet z kurczaka kroimy w małą kosteczkę, doprawiamy przyprawą do gyrosa. Smażymy na patelni na oleju rzepakowym.  Na sitku odsączamy kukurydzę oraz czerwoną fasolkę z puszki. Zielonego ogórka obieramy i kroimy w kosteczkę. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą, Doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Łączymy z majonezem i ponownie mieszamy. Odstawiamy do lodówki przegryzienia się

VioletoweKucharzenie
Fasolka po bretońsku na szybko 165

Pyszna fasolka po bretońsku przygotowana na szybko bo z gotowej fasoli z puszki. Nie trzeba moczyć wcześniej fasoli i nie trzeba jej długo gotować. Jak dla mnie smakuje tak samo jak ta przygotowana z suchej fasoli.  składniki: 4 puszki białej fasoli 300 g wędzonego boczku 300 g wiejskiej cienkiej kiełbasy 2 cebule 500 ml przecieru pomidorowego ok 1/2 szklanki

Monia miesza i gotuje
Curry z kurczakiem i krewetkami 146

patelnię i smażyć aż straci kolor surowizny. Wtedy podlać wodą i gotować około 10 minut. Następnie wlać mleczko kokosowe i ponownie gotować na małym ogniu 5 minut. Wrzucić fasolkę i krewetki, wymieszać. Gotować tak długo aż krewetki zrobią się różowe. Na koniec wrzucić kiełki, w razie potrzeby doprawić do smaku i gotowe. Podawać z ryżem, makaronem lub chlebkiem naan. Danie

Kuchnia Pokoleń
Karmelowe LOVE 130

następnie rozprostowanym - przez co łatwiej będzie się układał)  papierem do pieczenia i na wierzch wysypujemy kulki obciążające.  U mnie w tej roli wystąpiła „dyżurna” sucha fasolka o drobnych nasionach - dokładniej dociska ciasto przy krawędziach, co przy niewielkich babeczkach jest bardzo istotne. Dzięki temu więcej nadzienia zmieści się w środku.  ;) Wstawiamy je do piekarnika nagrzanego

Moje Pyszne Siódme Niebo
6 przepisów na chiński Nowy Rok 107

torebki. I równie szybki w wykonaniu. Możecie użyć dowolnego chińskiego makaronu, ale najlepszy jest ryżowy, szerokie wstążki. Zupełna dowolność panuje jeśli idzie o dodatki. My do makaronu dorzuciliśmy fasolkę szparagową, ale świetnie sprawdzi się też brokuł, kalafior, szpinak. MAKARON CHIŃSKI Z SOSEM IMBIROWO-SZCZYPIORKOWYM W dalekowschodniej kuchni piękne są dwie rzeczy: łącznie niecodziennych smaków i prostota wykonania. Taki właśnie jest

Niedzielny kucharz
Babeczki z ciecierzycy (paleo, bez mąki) 180

końca się mieści w diecie paleo . Niektóre warianty żywienia paleo eliminują wszystkie strączki, inne pozwalają na niektóre albo wszystkie poza soją. Czasem jadam soczewicę, ciecierzycę, groch, groszek i fasolkę szparagową, inne fasole naprawdę rzadko, a soi unikam. U większości ludzi strączki, o ile nie są jadane zbyt często i są dobrze tolerowane, mogą stanowić zdrowe i atrakcyjne urozmaicenie diety

PaleoSMAK
Wegańskie kotlety z fasoli 227

Fasolę gotujemy do miękkości (około 1,5 godziny w garnku, lub 30 minut w szybkowarze). Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni na złoto. Do miski wrzucamy ugotowaną fasolkę, cebulę, namoczoną i odciśniętą z wody bułkę oraz przyprawy. Całość wyrabiamy ręką, aż nie powstanie jednolita masa. Z masy fasolowej formujemy kotleciki (dobrze przy tym namoczyć ręce w zimnej wodzie

Dieta bez mleka
GOTOWANE ĆWIARTKI Z KURCZAKA + PYSZNY SOS ŚMIETANOWY Z WARZYWAMI 177

nóż" poszły ćwiartki z kurczaka, które ugotowałam w rosole, i podałam w towarzystwie warzyw: marchewki, groszku, pietruszki i  szczypiorku. W sezonie letnim dodaję jeszcze pokrojoną na kawałki żółtą fasolkę szaparagową lub kalafiora.  Danie jest lekkie i bardzo smaczne.  Rewelacyjnie smakuje z ryżem, ale z ziemniakami też  jest ok 😉 Składniki: 4 ćwiartki z kurczaka bulion liść laurowy

Walijskie Pichcenie
Tagliatelle z kurczakiem, suszonymi pomidorami i mascarpone na ostro 103

ostra papryczka, która świetnie kontrastuje z delikatnym mascarpone. Wystarczy podsmażyć mięso, zrobić sos i ugotować makaron. Makaron może być dowolny, a do dania można wrzucić jeszcze mrożony zielony groszek, fasolkę, czerwoną paprykę. Każda wersja z dodatkową porcją warzyw się sprawdzi. Smacznego Tagliatelle z kurczakiem, suszonymi pomidorami i mascarpone na ostro SKŁADNIKI: 2 pojedyncze piersi z kurczaka 1 duży pomidor pokrojony

Zasmakuj Kuchni
OBIAD W 15 min 99

SKŁADNIKI:(na 2 porcje) - kasza gryczana - 1 woreczek (100g) - ciecierzyca (u mnie w zalewie) - 1 puszka(240g) - warzywa na patelnię - 1/2 opakowania (225g) u mnie: cukinia, marchew, ziemniaki, kukurydza, fasolka szparagowa żółta) WYKONANIE: Kaszę gryczaną ugotować. W między czasie poddusić warzywa na patelni (bez dodatku tłuszczu) podlać wodą, dodać ciecierzycę. Kiedy warzywa będą gotowe, dodać kaszę gryczaną. Przyprawić wedle uznania

Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czas
Najlepszy sos meksykański do ryżu 103

podlać wodą, dodać koncentrat, cukier   i pomidory z puszki oraz wszystkie   przyprawy.   W ymieszać   i dosypać   osączoną z zalewy   kukurydzę oraz czerwoną fasolkę. Zagotować, zestawić z ognia. Doprawić do smaku sosem tabasco. Można przed podaniem posypać startym serem żółtym. Podawać do gotowanego na sypko ryżu. Smacznego

Wanilia i Kardamon
JAJECZNICA Z KIEŁBASĄ - delikatna i puszysta, przepis 140

pulchnych kawałkach. Zdjąć z ognia. Przed podaniem jajecznicę oprószyć mielonym pieprzem i posiekanym szczypiorkiem. Jajecznicę na kiełbasie podawać z pieczywem lub ziemniakami i sezonową surówką np. sałatą zieloną, szpinakiem, fasolką szparagową itp. Smacznego :) Jajecznica z kiełbasą - delikatna i puszysta

Moja Książka Kucharska
Ryż smażony z cebulką 114

gołąbków, mięs pieczonych, klopsików), ryb, duszonych lub pieczonych warzyw. 2. Możesz przygotować ryż jako oddzielne samodzielne danie np. podsmażając z cebulą także boczek, kiełbasę, kurczaka, warzywa (papryczkę chili, brokuły, fasolkę szparagową, cukinię, suszone pomidory, paprykę, groszek konserwowy, kukurydzę konserwową), doprawiając ziołami (natką pietruszki, bazylią, tymiankiem) i przyprawami (papryką mieloną, curry, kurkumą

Kulinarne S.O.S.