fasolka - 6917 przepisów (strona:305/462)

Warzywa pieczone na ostro 112

talerzu, ładnie podane, na gorąco i ostro kusi..;) Zdecydowanie polecam takie smaki:)! Takie warzywa przygotowuję także z: kawałkami selera naciowego i kalarepy suszonymi pomidorami, papryką papryką i cukinią fasolką, groszkiem, kukurydzą bakłażanem i pietruszką z pomidorami i pieczarkami z dodatkiem suszonych owoców przełamanych chili i ziołami z kawałkami kurczaka i czerwonej cebuli lub szalotek Polecam pieczone warzywa! Na ostro, słodko

Zasmakuj Kuchni
Lekka zupa jarzynowa z soczewicą 136

Dziś wspólne gotowanie z dziewczynami. Tematem jest lekkie danie ze strączkami. W mojej zupie znajdziemy soczewicę czerwoną, fasolkę szparagową oraz zielony groszek. Zupa jest lekka, bo gotowana na skrzydełkach z kurczaka. To taki delikatny rosołek z warzywami. Zapraszam po przepis. Składniki: opakowanie mrożonej zupy jarzynowej (z groszkiem, kalafiorem i szparagówką) 2 skrzydełka z kurczaka 2 małe ziemniaki 2/3 szklanki czerwonej

Czerwień i błękit
Indyk z ryżem i warzywami – pyszny obiad w 30 minut! 215

porcje po około 350 kalorii (- nie dodając masła do potrawy ;))     Składniki: 300g filetu z indyka 100g ryżu (użyłam brązowego) + 1 łyżka kurkumy 450g mrożonki warzywnej (u mnie fasolka, papryka, marchewka, groszek, kukurydza) przyprawy: pół łyżeczki soli, szczypta pieprzu, łyżeczka mielonej papryki, szczypta chilli, 1 łyżka ulubionych ziół (u mnie zioła prowansalskie) olej do smażenia (ok 1 łyżka

Blog z Apetytem
Ryż z indykiem i warzywami. 147

ilości wody, następnie nadmiar odcedziłam.  Mięso kroimy w średniej wielkości kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy mięso i pozostałe liście limonki. smażymy parę chwil. Następnie wrzucamy kalafior i fasolkę szparagową, podlewamy ok 3/4 szkl. wody lub rosołu. Przykrywamy patelnię i dusimy kilkanaście minut. Pod koniec dodajemy groszek z marchewką oraz starty czosnek. dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku wszystkimi przyprawami

Radość kipiąca uśmiechem.
Ciasto Trzech Króli - Roscón de reyes wprost z Hiszpanii. 107

ciasto Trzech Króli w którym wedle tradycji powinny znajdować się zapieczone figurki bożonarodzeniowe i ziarnko fasoli. Kto znajdzie figurkę Dzieciątka, zostaje królem lub królową a ten kto znajdzie suszoną fasolkę, będzie musiał zapłacić za roscón de reyes w przyszłym roku. Owoce kandyzowane układane na cieście symbolizują klejnoty a wieniec ma przypominać koronę królów. Hiszpański wieniec Trzech Króli. ROZWIŃ I CZYTAJ

Moje Małe Czarowanie
Meksykański gulasz z indykiem 168

garnka z mięsem. Dodajemy resztę przecieru pomidorowego, sos sojowy oraz sól. Gotujemy na małym ogniu pod przykryciem przez 15 minut. Po upływie tego czasu do gulaszu dodajemy odsączoną ciecierzycę, fasolkę oraz kukurydzę. Podgrzewamy pod przykryciem kolejne 15 minut

Qchnia po prostu
Kurczak curry z warzywami 143

kurczaka 1 łyżeczka czerwonej pasty curry 200 ml mleczka kokosowego 1 cebula 2 ząbki czosnku 200g mrożonej marchewki (w kostce) 200g mrożonego groszku 1 czerwona papryka 200g mrożonej fasolki oliwa ryż olej Przepis na kurczaka curry z warzywami Na patelni na oliwie podsmażamy mrożone warzywa. Powinny być al dente. Po usmażeniu przekładamy je do miseczki. Na tej samej patelni

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Rozgrzewająca kokosowa soczewica z warzywami 104

duże porcje 60 g czerwonej soczewicy 60 g zielonej soczewicy Pół puszki mleczka kokosowego dobrej jakości Mieszanka warzyw (u mnie mrożona mieszanka z papryką, brokułem, kalafiorem, kukurydzą i fasolką szparagową) Pół czerwonej cebuli Ząbek czosnku 2 cm imbiru Płatki chili, kumin, kurkuma, wędzona papryka, kardamon, curry Sok z połowy limonki Bulion warzywny Soczewicę dokładnie wypłukać Na odrobinie oleju zeszklić posiekaną

HealthyCreations
Quesadilla zimowa z warzywami mrożonymi 140

pomidorowy, lekko jeszcze zarumienić. Dodać pokrojone suszone pomidory, wrzucić warzywa i dusić do miękkości. Doprawić solą, pieprzem i ziołami. Ja użyłam mieszankę włoską z cukinią, kukurydzą, brokułem, marchewką i fasolką (ale to najlepiej wedle uznania i preferencji smakowych). Tortille położyć na patelni, na niej ułożyć 4 plastry sera, warzywa i ponownie 4 plastry sera na wierzch. Przykryć drugą tortillą. Smażyć

Tradycyjna Kuchnia
Szakszuka z groszkiem i fasolką szparagową 125

długi dzień. Polecam gorąco, zresztą nie tylko na śniadanie ale i na obiad, czy wczesną kolację. Użyłam tutaj warzyw z puszki - wierna Bonduelle - zdrowych i chrupiących, polecam i Wam. Fasolka szparagowa, groszek, szakszuka na śniadanie. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
sałatka meksykańska 2502

pierś kurczaka lub mięsa (pierś kurczaka lub inne mięso kroimy w kostkę i podsmażamy na tłuszczu w przyprawie gyros) wykonanie: Ryż gotujemy na sypko. Odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Fasolkę przelewamy zimną wodą. Cebulę oraz papryki kroimy w kosteczkę. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Opcjonalnie dodajemy szynkę pokrojoną w kostkę lub usmażone i wystudzone mięso. Dodajemy sos, doprawiamy do smaku. Schładzamy

Domowy Smak Jedzenia
Sałatkowe menu na Sylwestra i Nowy Rok 138

kukurydzą i łososiem Sałatka z kurczakiem curry i granatem Sałatka ziemniaczana z kukurydzą i ogórkiem Carpaccio z buraków z serem pleśniowym Sałatka z kurczakiem, kukurydzą i winogronami Salatka z fasolki szparagowej w miodowo-musztardowym sosie Sałatka z mango i kurczakiem Sałatka z ryżem kurczakiem i ananasem Sałatka ziemniaczana Meksykańska sałatka z kurczakiem Klasyczna sałatka jarzynowa Sałatka z kurczakiem, selerem naciowym

Kulinarne przygody Gatity
Sałatka Nicejska – Ksiega-Smaku.pl 162

jedną sałatkę i tyle samo pomidorków koktajlowych pokrojonych na połówki, w moim przypadku były to pomidorki czerwone i pomarańczowe. Opcjonalnie można dodać też filety anchois, gotowane ziemniaki, czy też fasolkę szparagową w zależności od indywidualnych upodobań smakowych. Całość polewamy sosem winegret, który przygotowujemy w następujący sposób: do miseczki wlewamy 4 łyżki oliwy z oliwek, dodajemy 1 łyżeczkę musztardy, 1 ząbek

Księga-Smaku