fasolka - 6917 przepisów (strona:310/462)

Fit pancakes na bazie płatków owsianych 178

owocami. Puszyste i delikatne pancakes idealnie sprawdzą się jako pyszne śniadanie czy kolacja. Spróbujcie sami! A jak macie ochotę na inne fit przepisy, polecam Makaron z cukinią, pomidorem i fasolką – idealny na upał oraz Spaghetti z cukinii – wersja mięsna à la bolognese .         Follow my blog with Bloglovin Artykuł Fit pancakes na bazie płatków owsianych pochodzi

A to pestka
Aromatyczny kurczak curry z imbirem i miodem 144

potraw. Można go przyrządzić w kremowym sosie z grzybami, tak jak w Kremowy sos kurkowy podawany z kurczakiem , ale i bez sosu jak w Kurczak w prażonej cebulce z fasolką szparagową. Dzisiaj do mojej kolekcji dojdzie kolejny kurczak – kurczak curry. Soczyste kawałki piersi z kurczaka, przyprawione curry, miodem oraz odrobiną imbiru świetnie wpasowują się do kremowego sosu na bazie

A to pestka
Jeleń z maślanym puree, smażoną fasolką i sosem malinowo-śliwkowym 143

blogu, ale tym razem składam z nich kompozycję, w której poszczególne części doskonale do siebie pasują. Stek z jelenia pocięty na plasterki, do tego maślano-czosnkowe puree i fasolka szparagowa smażona z boczkiem i czosnkiem, podsmażone kurki i pieczarki oraz doskonały sos malinowo-śliwkowy

Milion Smaków
Letnia zupa jarzynowa. Przepis krok po kroku. 121

podania sól, pieprz   Przygotowanie:   Cebulę pokrój w pióra, zeszklij na maśle. Dodaj marchewkę pokrojoną w plasterki, smaż 2 minuty. Po tym czasie wsyp fasolkę szparagową pokrojoną w 2 cm kawałki, chwilę podsmaż. Następnie dodaj różyczki kalafiora, smaż 2 minuty.   Do podsmażonych warzyw wlej wywar.   Dodaj ziemniaki pokrojone w kostkę

kuron.com.pl
Pomidorowa zupa z fasolką szparagową 81

czyszczenie lodówki. Zawsze po weekendzie nam coś zostaje. Zgodnie z maksymą gotuję, nie marnuję, obmyślamy nowe propozycje na zagospodarowanie produktów. Składniki 150 g surowego wędzonego boczku 250 g fasolki szparagowej 2 ząbki czosnku biała część pora 1 duża marchew 2 liście laurowe 2 ziarna ziela nagielskiego 300 ml passaty pomidorowej 800 ml bulionu warzywnego 250 g kopytek sól, pieprz Przygotowanie

R'n'G Kitchen
Udka kurczaka pieczone w sosie pomidorowo-paprykowym 400

obraną, posiekaną cebulę. Przełożyć na podsmażone udka. Zalać mięso sosem paprykowo-pomidorowym piec w nagrzanym piekarniku do 200`C około 35-40 minut podałam z młodymi ziemniaczkami i żółtą fasolką szparagową

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
TARTA RABARBAROWA Z BEZĄ 136

całej powierzchni. Przykryj papierem do pieczenia, na papier wysyp fasolę lub szklane kulki, żeby ciasto nie wyrosło. Wstaw do rozgrzanego piekarnika na około 15 min. Zdejmij papier z fasolką i piecz ciasto jeszcze przez około 10-15 minut, aż nabierze lekko złotego koloru. Pozostaw do ostudzenia. Rabarbar odcedź na sitku, przełóż do rondla i podgrzewaj na małym ogniu, regularnie mieszając

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Leczo z kiełbasą i warzywami 107

niej wrzucić co tylko chcemy lub co tylko znajdziemy w lodówce Ważne, żeby znalazły się w nim warzywa, pomidory lub passata i jakieś mięso. Dodatkowo, podobnie jak w przypadku fasolki po bretońsku śmiało możemy go zapasteryzować i zostawić na czarną godzinę, kiedy potrzeby nam będzie szybki obiad. Do lecza pasuje praktycznie wszytko! Możemy je podać z chlebem, frytkami, plackami ziemniaczanym

PatiGotuje
Curry warzywne. 123

najczęściej podaje się z ryżem, ale równie dobrze smakuje jako samodzielna potrawa. Składniki: 1/2 małego kalafiora 6 małych młodych ziemniaków (użyłam odmiany Irga) 10 zielonych szparagów lub garść zielonej fasolki 2 szalotki lub 1 średnia cebula 2 ząbki czosnku kawałek świeżego imbiru (wielkości kciuka) 400 ml mleka kokosowego 1,5 szkl. wody lub bulionu warzywnego 1/2 łyżeczki kurkumy 1 łyżeczka

Codziennik Kuchenny
Pikantny rumek rozgrzewa serca (gulaszowa) 137

wrzucamy pieczarki. Następnie do gotujących się pieczarek wrzucamy ogórki, paprykę i chwile gotujemy na małym ogniu. Do powstałej zupy dokładamy kurczaka oraz przesmażoną cebulkę. Mieszając dorzucamy pomidory z puszki, fasolkę, koncentrat, przyprawiamy całość paprykami i bazylią. Jeśli danie jest zbyt gęste można dolać wody. Gotujemy do miękkości warzyw i to na tyle ☺ Uwaga! Jeśli mieszkacie w terenie zabudowanym istnieje spore

Sprawni w smaku
Kremowy sos kurkowy podawany z kurczakiem 132

pietruszki, cebulę, czosnek, śmietanę i… no to w zasadzie tyle. Oczywiście nie zapominajmy o naszych gwiazdach – aromatycznych pieprznikach jadalnych! W przeciwieństwie do Kurczak w prażonej cebulce z fasolką szparagową , w tym przepisie mięso nie gra głównych skrzypiec, gdyż kurki są tak dobre, że można je podawać w wersji bezmięsnej. Oczywiśce co kto lubi. Koniecznie sami wypróbujcie ten przepis

A to pestka
Wtorek: Kaczka po chińsku 121

prostych składników, ale niesamowicie smaczne. Takie są kacze udka po chińsku. W określeniu „po chińsku” nie na grama ściemy. To nie jest danie w stylu ryba po grecku, czy fasolka po bretońsku, w których konotacje geograficzne nie mają nic wspólnego z lokalnymi kuchniami. Nasza kaczka po chińsku ma smak i aromat Azji i chrupkość jakiej nie powstydziłaby się kaczka

Niedzielny kucharz
Sałatka fit z grillowaną piersią z indyka 139

składniki odżywcze, mineralne i witaminy. Przygotowanie zajmuje nam kilkanaście minut można ją zabrać do pracy, szkoły. Składniki · 100g makaronu pełnoziarnistego · 100g piersi z indyka · 2 różyczki kalafiora · 100g fasolki szparagowej · kilka

Kulinarne pyszności Molki
Sezonowy omlet z zielonymi szparagami. 131

zapas. O ile to w ogóle możliwe. Ja już zaczynam tęsknić za tymi niepozornymi łodyżkami… ale co zrobić, czas się pożegnać… a tymczasem świętuję sezon na fasolkę szparagową prosto z ogródka. Jeżeli podobnie jak ja jesteś miłośnikiem omletów, zapraszam również po przepis na omlet z kurkami. Składniki (patelnia o średnicy 21 cm, 1-2 porcje): 3 jajka

Fitsweet.me
Młoda kapustka z warzywami-idealna na obiad 213

pokrojone bez skórki) 2 łyżki koncentratu pomidorowego, kilka łyżek oleju pół łyżeczki curry pół łyżeczki kurkumy sól,pieprz ziołowy posiekana natka pietruszki i posiekany koperek można dodać również obgotowaną fasolkę szparagową pod koniec duszenia,ale ja akurat tym razem nie miałam) Przygotowanie: Marchewkę,pietruszkę-obieram ze skórki kroję w plasterki, kalafior w małe różyczki i razem wrzucam na osolony wrzątek

Swojskie jedzonko