fasolka - 6917 przepisów (strona:317/462)

Groszek cukrowy z czosnkiem, serem i cytryną 183

starszy, tym groszek staje się twardszy i bardziej włóknisty – wtedy wymaga dłuższej obróbki cieplnej. Groszek dokładnie myjemy i osuszamy. Jeśli kupiliście nieprzycięty – obcinamy mu zdrewniałe końcówki, jak w fasolce szparagowej. W głębokiej patelni wytapiamy plasterki bekonu i rumienimy je mocno. Zdejmujemy bekon na ręcznik papierowy i dajemy mu ostygnąć. Całkowicie ostudzony bekon kruszymy do miseczki. Do pozostałego w patelni tłuszczu

Karo in the Kitchen
Soja w sosie pomidorowo-pieczarkowym 146

Soja w sosie pomidorowo-pieczarkowym to jak dla mnie taka trochę fasolka po bretońsku, ale w wersji wegańskiej 😉 tylko tu zamiast kiełbasy są pieczarki (zazwyczaj robiłam danie bez, ale akurat mi zostało z innego dania i pasują też tutaj),… Artykuł Soja w sosie pomidorowo-pieczarkowym pochodzi z serwisu Kolorowy

Kolorowy Przepisownik
smażony makaron chow mein z kurczakiem 151

dziś! makaron chow mein smażony z kurczakiem i warzywami 300 g suszonego makaronu chow mein, 200 g piersi z kurczaka, 1 czerwona papryka, 100 g groszku cukrowego, ewentualnie zielonej fasolki szparagowej, 1 marchewka, 1 ząbek czosnku, kilka grzybów mun, garść kiełków, 2 pęczki zielonej cebulki, 1 łyżeczka cukru, 1 łyżka oleju sezamowego, olej do smażenia marynata 2 łyżeczki ciemnego sosu

Eksperyment sobotni
3 pomysły na domowe sosy do sałatek i rady jak zrobić dobry dressing 188

musztardy możesz dodać łyżeczkę płatków chilli - dla fanów pikantnych smaków.  Do czego pasuje?   Do sałatek na bazie sałaty masłowej, rzymskiej, dębolistnej, lollo Uwielbiam w połączeniu z zieloną fasolką szparagową - np. w tej sałatce z pomidorem i grzankami (dressing w wersji bez musztardy) Szczególnie polecam do sałatek z dodatkiem białej fasoli i ciecierzycy, ryb np. tuńczyka, anchois, jajka

Chilli Czosnek i Oliwa
Ciasto pomarańczowe 181

odpychają. Sami czasami nie wiemy, dlaczego. I progu w takim domu nie przekroczymy. Lubię domy, w których są dobre zapachy. Zapach herbaty lub kawy unoszący się w powietrzu. Zapach fasolki po bretońsku - kiedy córka koleżanki uczy się gotować. Zapach rosołu przywołuje w mojej pamięci wspomnienia niedzielnych obiadów w domu mojej babci. Zapach ryżu z curry przypomina mi moich przyjaciół

Kuchnia smaków
SZYBKO-PYSZNY MAKARON W CZTERECH KROKACH Z KURCZAKIEM I WARZYWAMI 132

praskę czosnek, zioła do drobiu, łyżka sosu sojowego - mieszamy i odstawiamy żeby smaki się połączyły 2. Na patelnie wrzucamy mrożone warzywa (u mnie mieszanka z brokułem, kalafiorem, marchewką, groszkiem, fasolką). Gdy już się rozmrożą lub wrzuciliśmy już rozmrożone dajemy im chwilkę, dodajemy masło oraz kurczaka.  3. Dodajemy 3 łyżki przecieru pomidorowego gdy kurczak będzie miękki, dusimy pod przykryciem

BezglutenowaIzabela
Zrazy z czerwoną fasolą 195

koperek olej do smażenia 1. Plastry schabu rozbijamy tak jak na kotlety. Oprószamy solą i pieprzem z obu stron. 2. Na każdym układamy po plasterku wędliny i kilka czerwonych fasolek. 3. Mięso ostrożnie zawijamy. Możemy wbić wykałaczki, aby całość nie rozpadła się. 4. Zrazy obtaczamy w mącę i obsmażamy na oleju. 5. Zalewamy wodą, dodajemy ziele i liść, dusimy

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Zapiekanka makaronowa z wołowiną 139

Tutaj ten drugi produkt jest do obejrzenia. Dobrze, bierzemy się za pracę w kuchni. Możecie też zajrzeć do innych moich przepisów. Polecam wam domową zapiekankę z kiełbasą , czy też fasolkę po bretońsku z sosem worcestershire . Zobacz mój film z przygotowania zapiekanki Składniki – Zapiekanka makaronowa z wołowiną 400 g wołowiny mielonej 300 g makaronu świderki 500 g przecieru pomidorowego

Kuchennyviral.pl
Makaron z warzywami na parze z sosem serowym 169

można raczyć sie pysznym  jedzeniem.  Składaniki: - 1 op. makaronu  400 g (ja użyłam kolorowy ze szpinakiem i bazylią) - 2 serki topione kremowe - mrożone warzywa (brokuł, marchew, fasolka,kukurydza ) - pół  szkl. śmietany 18% - przyprawy : bazylia, sól czosnkowa, sól ziołowa - 1 szkl. wody ( im więcej wody tym sos będzie bardziej rzadszy) Należy ugotować makaron w osolonej wodzie. Warzywa

Różne smaki w kuchni
Co Lila jadła w środę? 37 (kulinarne inspiracje dla całej rodziny) 165

Jabłko. Zupa 13:00 Zupa krem z brokułów (zmiksowane brokuły, ziemniaczki, pietruszka, marchewka, cebula, czosnek i seler). II Danie 16:00 Ziemniaki, indyk przyprawiony kurkumą i zielona fasolka. Podwieczorek 17:30 Domowe raffaello. Przepis znajdziesz tutaj >>> . Kolacja 19:00 Placki z batata i cukinii. Pierwszy raz robiłam takie cudo 😋 Składniki to cukinia, ugotowany batat, kilka łyżek roztopionego

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Cebula faszerowana po żmudzku 122

często, ale jak już to było to mięsne nadzienie z odrobiną żółtego sera. Tu jednak całkowita nowość, farsz z fasoli. Jak pisze Autor. cebula może być biała lub czerwona, fasolka również, Można nafaszerować białą cebulę białą fasolą, a czerwoną  czerwoną fasolą uzyskując tym samym dwie interesujące i inaczej wyglądające przekąski. U mnie w wersji mieszanej, zwykła cebula i czerwona

Gosia gotuje
Mięso z indyka z cebulką. 134

przyprawą do indyka. Duś pod przykryciem. Po kilku minutach duszenia wlej drugą szklankę wina i duś pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie. Podawaj z ziemniakami, zestawem surówek lub fasolką szparagową. Na każdą porcję mięsa wyłóż duszoną cebulkę i polej winnym sosem

Przepisy i porady kulinarne
Paella z warzywami i krewetkami 100

Wystarczy kilka składników i możecie samodzielnie kreować smak. Składniki: 2 ząbki czosnku 1 łyżka masła krewetki (u mnie Vannamei) 1/2 opakowania warzyw mrożonych- ja użyłam polskich (cukinia, małe kukurydzki, fasolka szparagowa, kukurydza, możecie użyć także świeżych warzyw) 2 pomidory 1/2 czerwonej świeżej papryki 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 1 szkl ryżu (najlepiej takiego do risotto, ale jeśli nie macie, możecie użyć

MojaQchnia.pl
Makaron z warzywami na parze z sosem serowym 151

można raczyć sie pysznym  jedzeniem.  Składaniki: - 1 op. makaronu  400 g (ja użyłam kolorowy ze szpinakiem i bazylią) - 2 serki topione kremowe - mrożone warzywa (brokuł, marchew, fasolka,kukurydza ) - pół  szkl. śmietany 18% - przyprawy : bazylia, sól czosnkowa, sól ziołowa - 1 szkl. wody ( im więcej wody tym sos będzie bardziej rzadszy) Należy ugotować makaron w osolonej wodzie. Warzywa

Różne smaki w kuchni
Szkockie placuszki ziemniaczane 137

kuchni. Obecnie smaży się je na patelni grillowej lub na zwykłej suchej patelni.  W Szkocji placuszki ziemniaczane często wchodzą w skład tradycyjnego śniadania (wraz z jajkiem sadzonym, bekonem, fasolką, kiełbaską, czasami, w zależności od regionu, haggisem lub black puddingiem oraz grillowanym pomidorem lub pieczarkami) lub podawane są na słodko z dżemem i mocną herbatą. Placuszki ziemniaczane, które dziś przygotowałam

Codzienne Gotowanie