KUCHENNA APTEKA #30 - BIAŁA FASOLA

KUCHENNA APTEKA #30 - BIAŁA FASOLA

KUCHENNA APTEKA #30 - BIAŁA FASOLA

Fasola biała należy do roślin strączkowych i posiada ona kilka odmian, a do najpopularniejszych należą fasola jaś oraz perłowa. Jest ona jednym z najbardziej wartościowych pokarmów na świecie. Docenia się ją nie tylko za wartości odżywcze, ale także walory smakowe. Bogata w pełnowartościowe białko roślinne jest dobrym zamiennikiem mięsa dla wegetarian i wegan. Poza tym, fasola to bogate źródło witamin i minerałów oraz nienasyconych kwasów tłuszczowych. Poza nasionami fasoli właściwości zdrowotne wykazują także jej s... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia MagdaLeny

Autor

Kuchnia MagdaLenyKuchnia MagdaLeny

Uwielbiam eksperymentować w kuchni, która zamienia się w małe laboratorium...a ja mieszam, próbuję, przyprawiam, miksuję, zmieniając popularne przepisy lub tworząc własne autorskie.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

śniadania, ciasto, tarta, zupa, obiad, ciasteczka, kolacja, ciastka , bez pieczenia, tort, deser, torty, desery, mięso, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, kiełbasa, pierś, fasolka, ziemniaki, piersi, zupa krem, biała kiełbasa, mięsa pieczone, ciasto z kremem, ciasta z kremami, pieczone ziemniaki

Inne przepisy z Kuchnia MagdaLeny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.