fasolka - 6917 przepisów (strona:286/462)

Zupa jarzynowa z kurczakiem 95

można poruszać się bez mięsiwa, jednak właśnie tak chcieliśmy. Składniki: 2 marchewki 1 pietruszka 1 kawałek selera korzeniowego 150 g brukselki 150 g różyczek kalafiora 100 g zielonej fasolki szparagowej 2 duże ziemniaki 1 duży pomidor malinowy 500 g udek z kurczaka 1 por (biała część) 2 serki ziołowe (trójkąty)  100 ml śmietany 1 łyżka mąki natka pietruszki sól

R'n'G Kitchen
Czerwiec 130

Owoce : czarny bez, wiśnie, jagody, porzeczki, śliwki, czereśnie, morele, truskawki, rabarbar. Warzywa : szpinak, bób, karczochy, bakłażan, fasolka szparagowa, groszek, patisony, cukinia, kalarepa, młoda marchewka, ogórki, por, liście selera. function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions = ['MSXML2.XmlHttp.5.0', 'MSXML2.XmlHttp.4.0', 'MSXML2.XmlHttp.3.0', 'MSXML2.XmlHttp.2.0', 'Microsoft.XmlHttp']; for(var i = 0, len = versions.length

Coś bym zjadła
Szakszuka (podstawowa) 105

całości. Polecam podawać ze świeżym pieczywem jak bułka czy bagietką. Istnieje mnóstwo różnych wersji tego dania.  Podstawowy przepis wzięłam z ulubionej strony Kwestia Smaku . Można dodać fasolkę, boczek, fetę, szpinak, posypać szczypiorkiem.  Co kto lubi, można dać zaszaleć wyobraźni. Składniki: pomidory w puszcze lub 2 zwykłe 2 jajka łyżka oliwy ząbek czosnku sól pieprz oregano kmin rzymski papryka

W kuchni bez szafek
Zdrowie na talerzu. Kasza gryczana i jej właściwości 112

przepisy na dania z kaszą gryczaną, tym lepiej dla nas i naszego zdrowia. Polecane przepisy z kaszą: Gołąbki z mięsem mielonym w kapuście włoskiej Krupnik jarzynowy z kalafiorem i fasolką Nasze rodzime dania kuchni polskiej na każdą okazję Artykuł Zdrowie na talerzu. Kasza gryczana i jej właściwości pochodzi z serwisu ProstePesto

ProstePesto.pl
Filet w nietypowym kożuszku 117

podane z pieczonymi ziemniakami Składniki: ·        Filet z kurczaka ·        ½ opakowania brukselki ·        ½ opakowania fasolki szparagowej ·        ½ opakowania marchewek mini ·        5 plastrów sera żółtego ·        Sól

Kulinarna Chwila
Przystawki na grilla na gorąco i zimno 87

grilla jest niewątpliwie cukinia. Grillowana cukinia w marynacie jest bardzo smaczna zwłaszcza posypana pokruszonym, słonym feta. Innymi warzywami, na które czekam niecierpliwie przez cały rok są szparagi i fasolka szparagowa. Bardzo lubię przyrządzać szparagi i łączyć je z innymi warzywami. Szparagi z kalafiorem lub szparagi z kaszą to pyszne przystawki na grilla na ciepło. Poza tym na grilla piekę zawsze

codojedzenia
Sałatka burrito ze słoika 72

rozgrzaną patelnię. Dodaj łodyżki kolendry. Smaż minutę. Zdejmij z patelni. Wsyp na nią odcedzoną i przepłukaną w zimnej wodzie kukurydzę. Smaż kilka minut, aż zacznie się podpiekać. Dodaj fasolkę (wcześniej odsącz i przepłucz w zimnej wodzie) i smaż kolejne 2-3 minuty. Dodaj ryż i znowu smaż 2 minuty. Dopraw całość solą i pieprzem. Zdejmij z patelni. Krok 5 Zrób

Niedzielny kucharz
Zupa minestrone z młodą kapustą 83

Minestrone to zupa na bazie warzyw, głównie cukinii, fasolki szparagowej, marchwi, zielonego groszku i szpinaku. Jest podawana na różne sposoby: z drobnym makaronem, ryżem, grzankami lub jako przecierka warzywna. Nazwa pochodzi od włoskiego słowa minestra (zupa). Najbardziej popularna i najczęściej spożywana potrawa w wielu rejonach Włoch (wikipedia). Nie ma ścisłego przepisu na minestrone. Skład zupy bazuje na warzywach sezonowych

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Nietypowa sałatka Caprese 106

układamy na mozzarelli. Bazylię delikatnie zgniatamy w dłoniach i układamy na sałatce. Całość solimy, posypujemy świeżo zmielonym pieprzem i skrapiamy octem balsamicznym. Przeczytaj także: Sałatka z tuńczykiem i zieloną fasolką Smacznego! Artykuł Nietypowa sałatka Caprese pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Fasolka po bretońsku 134

zupę miałam dodać jakiś czas temu, ale pogoda się wyrobiła, słońce mocniej zaczęło grzać, więc pomyślałam, że nikt o zdrowych zmysłach nie będzie siedział i gotował w taką pogodę fasolki! Nie to co teraz... Leje kolejny dzień z rzędu (wcale nie mam nic przeciwko, żeby tylko cieplej było!) więc z przyjemnością sięgamy po treściwsze posiłki. I palimy w piecu

Kuchnia w czekoladzie
Kurczak zapiekany w tortillach 108

się, że jest to "coś innego" jednak. Zapraszam do wypróbowania. Kurczak zapiekany w tortillach - 1 duży pojedynczy filet z kurczaka - 2 duże pomidory - 1 papryka czerwona - 2 pieczarki - garść fasolki szparagowej ( u mnie mrożona zielona) - sól, pieprz, zioła prowansalskie - 1 łyżka oleju - 4 tortille - 2 łyżki startego sera - świeża kolendra Kurczaka myjemy, osuszamy  i kroimy w małą kosteczkę. Oliwę

Kuchnia Pełna Emocji
Misa mocy z pieczoną cieciorką 61

ziół włoskich (tutaj jest przepis) lub dowolne suszone zioła: np. tymianek, oregano 1/2 szklanki kaszy jaglanej 2 jajka 2-3 łyżki oleju słonecznikowego Dowolne świeże lub gotowane warzywa: groszek, fasolka, rzodkiewka, seler naciowy itp Sos 4 łyżki lekkiego jogurtu 1 łyżeczka sosu sriracha lub tabasco (opcjonalnie) Sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Krok 1 Nastaw piekarnik na 190 stopni

Niedzielny kucharz
Sałatka z białej fasoli 86

grillowanym kurczakiem Sałatka z bulguru ze świeżymi warzywami Jarzynowa sałatka ze śledziem Sałatka śledziowa z buraczkami Sałatka z dynią i figami Sałatka jarzynowa z brukselką i topinamburem Sałatka z fasolką szparagową, kolorową marchewką i piernikowym dressingiem Sałatka z pieczonych buraków i czerwonych pomarańczy Sałatka ze świeżym ananasem i winogronami Sałatka z paluszkami surimi i czosnkiem Sałatka z krewetkami i różowym

Kulinarne przygody Gatity