Przepisy na Wigilię: Tarta z rybą po grecku

Przepisy na Wigilię: Tarta z rybą po grecku

Przepisy na Wigilię: Tarta z rybą po grecku

To danie będzie prawdziwą ozdobą wigilijnego stołu. Wygląda wspaniale i tak też smakuje. Takiej ryby po grecku jeszcze nie jedliście. Ryba po grecku tyle ma wspólnego z Grecją, co fasolka po bretońsku z Bretanią, kawa po turecku z Turcją, pierogi ruskie z Rosją, a paprykarz szczeciński z rybami Ten ostatni chociaż ze Szczecina rzeczywiście pochodzi, gdzie powstał jako produkt racjonalizatorski w laboratorium (jak mawiał kanclerz Bismarck: „Ludzie nie powinni wiedzieć jak robi się paprykarz szczeciński i polityk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryby, ciasto, ryba, tarta, ryba po grecku, pierogi, placki, ciasto drożdżowe, ciasto kruche, przepisy na kruche ciasto, drożdżowe, sosy, fasolka, fasolka po bretonsku, szybkie ciasto, potrawy wigilijne, wigilijne potrawy, ciasto na pierogi, smażony karp

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.