fasolka - 6917 przepisów (strona:284/462)

Sałatka z fasolki szparagowej słodko - ostra na zimę 125

Pyszny sposób na fasolkę z papryką w sosie chilli i ketchupie-polecam zimą do ryżu i nie tylko,przepis robiony w mojej rodzinie od wielu lat -ciągle do niego wracamy,spróbujcie sami

Swojskie jedzonko
"Nowa Jadłonomia. Roślinne przepisy z całego świata" Marta Dymek 150

początku wita nas czekoladowa gryczanka, która bardzo mnie zaciekawiła, mamy buraczaną granolę, wietnamskie naleśniki bezglutenowe, przechodzimy dalej i mamy małe dania, gdzie wita nas tatar z suszonych pomidorów, fasolkę szparagową z kokosem, tajską sałatkę z kalarepy i wiele innych dań. Jeśli chodzi o zupy to wpadła mi w oko hiszpańska z ciecierzycą, krem z batatów z romesco i meksykańska zupa

kruche babeczki
Tort czekoladowo - śmietankowy 106

biszkoptu z białek, kremu budyniowego o smaku śmietankowym i bitej śmietany. Tort prosty smakowo i wizualnie, bo zrobiony z tego co pod ręką, gdzieś pomiędzy przetworami z ogórków i fasolki szparagowej, ale bardzo smaczny. Solenizantka prosiła o dokładkę, więc to najważniejsze. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Biszkopt: ok. 250g białek szczypta soli 0,5szkl. cukru 150g maki pszennej tortowej

Waniliowe Improwizacje
Zapiekanka z kalafiora i kuskusu 91

Uwierz, że z tak trywialnych składników można zrobić coś naprawdę wyjątkowego. Zapiekanka z kalafiora i kuskusu to rodzaj dania, które można dowolnie modyfikować. Można do niej dodać posiekane szparagi, fasolkę, brokuła, frankfurterki lub chorizo. Jeśli nie masz suszonej cebuli i czosnku, dodaj do kalafiora przez zapieczeniem jajek, przesmażoną cebulkę z czosnkiem. Zapiekanka z kalafiora i kuskusu i groszku bardzo dobrze

Niedzielny kucharz
Menu na tydzień: Szybkie dania z patelni 119

produkty do koszyka wybierając przycisk poniżej listy składników. Nie doliczamy do tego żadnej marży. Polecamy! Najlepsza pieczona dorada Zdrowe pulpety z cieciorki i szpinaku z mudarają Smażony ryż z fasolkami i groszkiem Wrapy z szarpaną „wołowiną” z boczniaków Zapiekanka z ryżu z kalafiora i kuskusu Życzymy udanego wypoczynku, jeśli jesteś już na wakacjach, „siedzisz” na home office lub w biurze

Niedzielny kucharz
Udziec indyczy nadziewany 85

Mięso przełożyć do naczynia do zapiekania, wyłożyć cząstki cebuli i wylać sos dookoła mięsa. Przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 30 minut. W międzyczasie obgotować fasolkę szparagową, w osolonej wodzie około 10 minut i przełożyć do mięsa razem z białą fasolą i pomidorami, posypać solą i pieprzem. Ponownie przykryć i piec około 1 h do miękkości

gotuj ze mną
Szynka pieczona w keczupie i coli. Sycący i pyszny obiad dla dużej rodzinki 113

czasie rozcinamy worek i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Mięso powinno jeszcze ze 30-40 minut dochodzić w działającym piekarniku, pod przykryciem. Podajemy z ulubionymi dodatkami i surówką (mizeria, fasolka szparagowa, sałatka z kapusty pekińskiej itp). Komponuje się naprawdę z wieloma dodatkami. U mnie dużą rolę odgrywa sos, który Maks uwielbia (ma to po Mamusi😀) . Zawsze są dwie dokładki ... i mięska

Kuchnia po mojemu
Sałatka z bobem 110

Wczoraj wybrałam się na mój ulubiony targ, a tam same pyszności dorodne pomidory, ogórki, fasolka szparagowa, piękne kalafiory, soczyste czereśnie, morele, maliny i ostatnie truskawki, a wśród tych pyszności mój ulubiony bób. Jak zwykle z trudem powstrzymałam się by nie zjeść całego woreczka po ugotowaniu i postanowiłam przygotować sałatkę, która zabrałam ze sobą do pracy. Jest pyszna, lekka i taka

Cynamonowe szczęście
Ogórki konserwowe (w occie) 75

Sezon na ogórki powoli się zaczyna. Tu nie ma zmiłuj, trzeba działać szybko, bo ogórki przerastają. Wszystko dzieje się prawie jak w filmie. Sezon goni sezon ! Botwinka, truskawki, fasolka szparagowa…znajdzie się jeszcze troszkę tych sezonów, które pominęłam. W domu lubimy nieduże ogórki, to zwyczajnie co dzień pędzę na ogród i zrywam dopóki nie są … Czytaj dalej Ogórki

Pieprzyć z Fantazją
Sałatka szopska 76

minut, a następnie wymieszaj wszystko. Przed podaniem dodaj rozkruszony lub starty na tarce ser szopski. Zobacz też inne przepisy na sałatki Tabbouleh Sałatka hawajska Ziemniaczana z groszkiem Sałatka z fasolką szparagową Ziemniaczana z bobem Sałatka ziemniaczana z rzodkiewką Zobacz też najnowsze przepisy Sałatka szopska Paprykowe łódeczki ziemniaczane Tarta z rabarbarem Kuskus z pieczonego kalafiora Dżem truskawkowy z rabarbarem Artykuł Sałatka

okolicepalnika.pl
Serowa zapiekanka z kabaczka i fasolki szparagowej 77

moich ulubionych warzyw w tym sezonie, więc co roku próbuję zrobić jakieś nowe danie z jego udziałem. Tym razem narodził się pomysł bardzo prostej zapiekanki na bazie kabaczka i fasolki szparagowej. Mało pracy, więcej czekania, ale efekt końcowy godny polecenia

Milion Smaków
Zapiekanka makaronowa z wędzonym łososiem 153

Składniki: 1 średnia cukinia 1 por 1 czerwona papryka 200 g fasolki, mrożona lub z poprzedniego obiadu 200 g łososia wędzonego na ciepło 3 jajka 100 g jogurtu sól, pieprz … Czytaj dalej Zapiekanka makaronowa z wędzonym łososiem

czarrna od kuchni
Kotlety z zielonej soczewicy 149

wiedzy i inspiracji, osobiście uważam, że każdy powinien mieć ją na półce A co do kotlecików to moim zdaniem najlepiej smakują w towarzystwie sosu pieczarkowego, młodych ziemniaczków i młodej fasolki szparagowej Spróbujcie, bo naprawdę warto Kotlety z zielonej soczewicy Składniki na 8 kotletów: 120 g zielonej soczewicy 2 łyżki sosu sojowego szczypta soli 100 g ryżu jedna, mała cebula ząbek

365 dni dookoła kuchni
TARTA Z PIETRUSZKOWYM PESTO I PIECZONYMI, MŁODYMI WARZYWAMI 78

Kocham lato za te młode warzywa! Młoda marchewka, ziemniaki, groszek cukrowy z własnego ogródka, fasolka szparagowa, bób, młoda kapusta i koper! No i zioła z ogródka ! Tak – to zdecydowanie moje ukochane smaki lata! Dziś zainspirowana konkursem z marką GALLO przygotowałam dla Was fantastyczny przepis na przepyszną kruchą tartę z pietruszkowym, domowym pesto i młodymi warzywami. Mamy marchew, pietruszkę

Ostra na Słodko
ODWRÓCONA TARTA Z KARMELIZOWANYMI MŁODYMI ZIEMNIAKAMI Z SZALOTKĄ, BRYNDZĄ I ŚWIEŻYMI ZIOŁAMI 86

tony! W sezonie letnim tak naprawdę do pełni szczęścia na talerzu potrzebna mi duża ilość ukochanych warzyw! Mięso zdecydowanie odchodzi w siną dal! Młode ziemniaki, marchew, groszek cukrowy, fasolka szparagowa, bób, młoda kapusta i koper! Duża ilość świeżego kopru! Tak – to zdecydowanie moje ukochane smaki lata! Dziś zainspirowana konkursem z marką GALLO przygotowałam dla Was fantastyczny przepis na odwróconą

Ostra na Słodko