Spodziewałam się trochę czegoś innego. Byłam przekonana, że z mojego pomysłu wyjdzie po prostu zwykły gulasz, tylko że z fasolą. Ostatecznie ugotowała się fasolka po bretońsku, ale z innym rodzajem mięsa niż ta klasyczna. Nie no, nie marudzę. Wiadomo kto był zadowolony… Składniki: 1,5 szklanki suchej fasoli Jaś 700 g wieprzowiny (ja użyłam szynki) 2 łyżki jasnego sosu
Kardamonovyogórkowy, najlepszy czas na tego typu eksperymenty. Wiedziałam dokładnie jaki chcę uzyskać efekt, wyszło super. Jest słodycz, kwas, ostrość i chrupkość. Nie sądzę aby ta sałatka idealnie pasowała do fasolki szparagowej z bułką tartą , ale akurat taki duet trafił się nam na obiad. Myślcie co chcecie, było pysznie. Składniki: 6 średnich ogórków gruntowych 1 mała czerwona cebula 1 ząbek czosnku
Kardamonovypasta ziołowa Kroeung 800 g kurczaka 2-3 łyżki cukru 3-4 łyżki oleju roślinnego 2-3 łyżki sosu rybnego 1 zielone mango Warzywa w tym bakłażan, dynia, rzepa, fasolka, 3-5 papryczek chili Sól 3-5 łyżek ryżu prażonego i mielonego Jak zrobić Kambodżańskie Ratatouille Warzywa pokrój w kostkę. Mango obierz i zetrzyj na grubych oczkach. Chili posiekaj
RafalCookDziś podaję pomysł na idealne danie na świąteczny stół ale nie tylko, jedzcie, kiedy zapragniecie. Polędwiczki podałam z czarna fasolką i dzięki temu zyskały jedyny i niepowtarzany charakter. Mięso jest soczyste i aromatyczne, idealne. Polecam gorąco. Polędwiczki w sosie. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniefrytkami, surówką, sałatką warzywną, duszonymi warzywami. Usmażone i ostudzone kotlety nadają się do mrożenia. Dodatki do obiadu: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pomysły na obiad… Fasolka po bretońsku Kalafiorowy MÓZG Makaron z owocami morza Kurczak w sosie barbecue
Kulinarny S.O.S.Kurczak Curry w Czerwonym Kroeung czyli Somlar Kari Saek Mouan Kurczak Curry to bogate aromatyczne curry z mlekiem kokosowym, kurczakiem, bakłażanem, fasolka szparagowa, ziemniakami białym i słodkim, ale przede wszystkim fantastyczną czerwoną pastą ziołową Kroeung. W przeciwieństwie do tajskiego curry to danie jest mniej ostro, chociaż i tutaj jest zachowana równowaga między smakami, słonymi, kwaśnymi, słodkimi i gorzkimi
RafalCookStowarzyszenie Lokalna Grupa Działania „Liwocz”. Fasola z suszem owocowym – kuchnia podkarpacka Składniki: 500 g śliwek suszonych (bezpestkowych) 500 g fasoli „Jasiek” 1 łyżka masła 2-3 łyżki śmietany sól Fasolkę namaczamy dzień wcześniej. Śliwki płuczemy i zalewamy wodą na 1 godzinę. Fasolę gotujemy do miękkości. Śliwki również. Ugotowaną fasolę odcedzamy, dodajemy śliwki, masło i zagęszczamy śmietaną. Doprawiamy do smaku solą
Trzeci talerzfasolowa 3/4 szklanki fasoli "Piękny Jaś" 2 liście laurowe kilka ziaren ziela angielskiego 2 marchewki korzeń pietruszki kawałek selera łodyga selera naciowego kawałek pora 3/4 szklanki zielonej fasolki szparagowej mrożonej 4 kostki mrożonego szpinaku 2-3 łyżki oleju cebula czosnek majeranek pieprz i sól do smaku 3/4 szklanki makaronu ( u mnie gryczany) 1 łyżka sosu sojowego majeranek
AZgotuj!domownikom. Składniki oraz sposób przygotowania: Przygotować warzywa: według uznania i tego co w lodówce. Pasuje kalafior, brokuł, brukselka, cebula czerwona/biała, papryka różne kolory/papryka pikantna, pieczarki, marchewki mini, pietruszka fasolka szparagowa. Można dodać pokrojone w plastry bataty, kalarepę bądź rzodkiew lub rzepa czarna. Filet z dorsza (może być filet z miruny, bądź filet z sandacza). Opruszyć solą, pieprz ziołowy, pieprz
Wasze Przepisyidealna propozycja dla wszystkich osób, które są na diecie, albo po prostu zdrowo się odżywiają . Sprawdźcie, jak szybko go przygotować… Sprawdź przepis na Łosoś w sojowej marynacie z fasolką Składniki 150g łososia miks sałat (dowolny, 1 garść) 1 łyżeczka musztardy francuskiej 1 łyżeczka miodu 3 łyżeczki oliwy 1 łyżeczka octu jabłkowego sok z cytryny sól pieprz Łosoś z sałatą
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!dokładnie mieszamy. Mięso pozostawiamy doostygnięcia. Pieczarki kroimy w paseczki. Smażymy na łyżce masła, przyprawimy pieprzem i solą. Pozostawiamy do ostygnięcia. Sałatkę rwiemy na małe kawałeczki. Kukurydze oraz fasolkę odcedzamy z zalewy. Pomidorki cherry kroimy na pół. Majonez i jogurt naturalny mieszamy razem. Dodajemy przyprawy do smaku. Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach. Nachosy kruszyny, zostawiamy jednak kilka
Przepiski.plmalinowym zakwasie? Barszcz czerwony to obowiązkowy punkt każdej wigilijnej wieczerzy. Zazwyczaj podaje się go z grzybowymi uszkami. Niektórzy preferują spożywanie go wraz z krokietami z kapustą, inni zaś z fasolką albo makowymi kluskami. Jeśli nawet ktoś zdaje się być zwolennikiem zupy grzybowej, to jednak kwaśno-słodkiego barszczu nigdy nie może zabraknąć wśród 12 tradycyjnych potraw. Barszcz czerwony Przygotowanie barszczu idealnego
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!pysznych aromatów i smaków. Smak grillowanego bakłażana łagodzi delikatny pomidor, a fajnego charakteru nadają cebula, zielone oliwki oraz pieprzna rukola. INNE PYSZNE PRZEPISY ŚNIADANIOWE i/LUB KOLACYJNE: FRITTATA Z FASOLKĄ SZPARAGOWĄ I GROSZKIEM RACUCHY DROŻDŻOWE Z BORÓWKAMI GRANATEM I MIĘTĄ NALEŚNIKI Z ŁOSOSIEM I SALSĄ VERDE CARPACCIO Z BURAKA Z SALSĄ VERDE
globuskulinarnyKREWETKI Z MANGO I CHIPSAMI Z PARMEZANU SAŁATKA Z BOCZNIAKAMI I SEZAMOWYM DRESSINGIEM SAŁATKA Z MAKARONEM RYŻOWYM ARBUZEM I KURCZAKIEM INACZEJ FASOLKA Z CUKINIĄ NA RUKOLI Z HALLOUMI SAŁATKA Z RZODKIEWKĄ I MOZZARELLĄ Śledzie po chłopsku z kukurydzą i groszkiem: – Aromatyczne i pyszne – Idealne o każdej porze dnia – Sycące, pełne smaku
globuskulinarnyprzepłukany na sitku makaron. Na koniec dodaj także pokrojoną w małe kawałki mozzarellę. Wszystko dokładnie wymieszaj. Gotowe danie przed zjedzeniem posyp natką pietruszki. Smacznego! Spróbuj także: makaron z fasolką i parmezanem, makaron z tuńczykiem i cukinią. Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na Facebooku i Instagramie Tam częściej pojawiają
Natka Pietruszki