fasolka - 6917 przepisów (strona:274/462)

Szybka zupa jarzynowa z mrożonymi warzywami i makaronem 88

Składniki: 2,5 litra bulionu warzywnego lub drobiowego 750 g mrożonej mieszanki warzyw (np. marchew, fasolka szparagowa, kalafior, brukselka) 1 cebula 3 łodygi selera naciowego 3 ząbki czosnku 2 łyżki oleju 3 łyżki śmietany 18% 1 listek laurowy 4 ziarna ziela angielskiego sól, pieprz świeży koperek lub natka pietruszki 250 g makaronu jajecznego chińskiego  Sposób wykonania: Cebulę kroimy

Qchnia po prostu
TABBOULEH BULGUR PO LIBAŃSKU 74

KURCZAKIEM INACZEJ     KOSTKA RUBIKA – MELON, ARBUZ I FETA Z MIĘTĄ     SAŁATKA Z KURCZAKIEM I WARZYWAMI     SAŁATKA Z RZODKIEWKĄ I MOZZARELLĄ     FASOLKA Z CUKINIĄ NA RUKOLI Z HALLOUMI     CARPACCIO Z ARBUZA Z RZODKIEWKĄ I MIĘTĄ   Tabbouleh bulgur po libańsku: – Idealne lekkie danie – Lekkie i zdrowe a mimo to syte – Świetny

globuskulinarny
Fasolka po bretońsku z chorizo 105

Sycąca, dobrze doprawiona, pełna fasoli oraz kiełbasy pływającej w gęstym sosie         - taka powinna być idealna fasolka po bretońsku. Jeżeli zwykłą kiełbasę zastąpimy kiełbasą chorizo, mamy idealną potrawę na zimową aurę - lekko pikantną, przyjemnie rozgrzewającą oraz niezwykle aromatyczną. Zaletą tej wersji jest też fakt, że dosłownie możemy ją przygotować w kilka minut dzięki czemu za każdym

Świat Smaku
Zupa toskańska z pulpetami 98

Zamieszaj i smaż mieszając od czasu do czasu aż warzywa lekko się zrumienią – 5-7 minut. Wtedy dodaj pomidorki i czosnek, przesmaż chwilę, a następnie wsyp odsączoną z płynu fasolkę, wlej bulion lub wodę, doprowadź do wrzenia, przykryj, zmniejsz temperaturę do minimum i gotuj. Krok 2 Zrób pulpety. Zmiksuj robotem ręcznym lub w malakserze kaszę, tak żeby raczej nie było

Niedzielny kucharz
Beanballs... 110

autorka nie podaje wagi, ale ilość kromek, a te mogą się różnić wielkością.    Przepis z bloga Tinned tomatoes .   Składniki: (na 30 sztuk)   400g puszka czerwonej fasolki 'kidney beans', odcedzonej ząbek czosnku, zgnieciony w prasce  1 łyżeczka mielonego kuminu 2 czubate łyżki masła orzechowego 2 łyżki drożdży odżywczych (opcjonalnie) 2 łyżki wody sól i pieprz

Lejdi of the house
Zupa z czerwoną fasolą i ryżem / Red Kidney Bean Soup with Rice 75

Zupa z czerwoną fasolą jest zdrowa, pożywna i rozgrzewająca - idealna na zimę i nie tylko. Polecam, smacznego:) TUTAJ znajdziecie więcej przepisów na zupy Polecam również gulasz z kurczaka z fasolką szparagową : Zupa z czerwoną fasolą i ryżem, składniki: ok. 1.5 - 2 l domowego wywaru drobiowego lub jarzynowego, puszka czerwonej fasoli, duża cebula lub mały por, 2 ząbki czosnku

Lekcje w kuchni
Soczewica z warzywami i pesto 68

puszek, przygotowanie zajęło mi dosłownie kilka minut. Można oczywiście soczewicę ugotować, ale gotowanie zajmie wtedy więcej czasu. Tak zrobioną  soczewicę podajmy z dużą ilością dowolnych zielonych dodatków - sałatą, fasolką lub z makaronem z cukinii. To dobra propozycja na bezmięsny obiad. Polecam na podstawie przepisu ze strony  You Soczewica z warzywami i pesto - przepis składniki  - 2 porcje

Stare Gary
Piklowana czerwona cebula, pyszna i szybka marynata 128

znajdziecie w książce Dominiki ” Prosto, pysznie, do pudełka”. Dominika poleca piklowaną cebulę dodawać do “ czegokolwiek przyjdzie ci ochota “. Pasuje do ugotowanej fasoli, ciecierzycy, soczewicy, brokułów, fasolki i kalafiora. Jest idealnym dodatkiem do burgerów, i tych wegetariańskich, i mięsnych. Dodajcie cebulę do sałatek zamiast cebuli surowej, petarda. Ostatnim odkryciem jest śledź z marynowaną cebulką. Zagościł u mnie

Tajemnice Smaku
Gulasz sojowy 111

Składniki: 100 g kostki sojowej lub kotletów sojowych, tylko trzeba je namoczyć i pokroić na mniejsze kawałki 200 g kalafiora, u mnie mrożony 100 g fasolki szparagowej, też mrożona 1/2 … Czytaj dalej Gulasz sojowy

czarrna od kuchni
WOŁOWINA NA PESTO Z RUKOLĄ I PARMEZANEM 70

KURCZAKIEM Z AWOKADO I SOSEM CZOSNKOWYM     STEK CIELĘCY Z GNOCCHI I GRZYBAMI     ZIEMNIAKI Z PIKANTNYM CHORIZO I MIĘTĄ PIEKIELNIE DOBRE     SCHABOWY Z SEREM FASOLKĄ EDAMAME I GROSZKIEM     PRZEPIÓRKI DUSZONE W WINIE Z GROSZKIEM I ZIEMNIAKAMI NA MAŚLE     CHILI CON CARNE INACZEJ     SAŁATKA Z MAKARONEM RYŻOWYM ARBUZEM I KURCZAKIEM

globuskulinarny
SAŁATKA WARZYWNA Z PARÓWKAMI 69

KURCZAKIEM INACZEJ     KOSTKA RUBIKA – MELON, ARBUZ I FETA Z MIĘTĄ     SAŁATKA Z KURCZAKIEM I WARZYWAMI     SAŁATKA Z RZODKIEWKĄ I MOZZARELLĄ     FASOLKA Z CUKINIĄ NA RUKOLI Z HALLOUMI     CARPACCIO Z ARBUZA Z RZODKIEWKĄ I MIĘTĄ   Sałatka warzywna z parówkami: – Prosta, szybka i pyszna – Sprawdza się o każdej porze dnia – Idealne

globuskulinarny
Wegańska zupa „na kaca” ;-) 76

odrobinę posolić i poddusić całość przez dalsze 3 minuty, często mieszając. Wlać rosół/bulion, doprowadzić do wrzenia pod przykryciem, po czym gotować na małym ogniu przez 10 minut. Dodać fasolkę i gotować dalsze 5 minut. Zdjąć z ognia, doprawić sosem sojowym i rybnym, Tabasco i ewentualnie pieprzem do smaku. Zupa najlepiej smakuje w ostrzejszej wersji. Podawać z upieczonymi pomidorkami, obficie

Even Better Food
BOEUF STROGONOW NA MAŚLANYM PURÉE 79

KURCZAKIEM Z AWOKADO I SOSEM CZOSNKOWYM     STEK CIELĘCY Z GNOCCHI I GRZYBAMI     ZIEMNIAKI Z PIKANTNYM CHORIZO I MIĘTĄ PIEKIELNIE DOBRE     SCHABOWY Z SEREM FASOLKĄ EDAMAME I GROSZKIEM     PRZEPIÓRKI DUSZONE W WINIE Z GROSZKIEM I ZIEMNIAKAMI NA MAŚLE     CHILI CON CARNE INACZEJ     SAŁATKA Z MAKARONEM RYŻOWYM ARBUZEM I KURCZAKIEM

globuskulinarny
SAŁATKA ZIEMNIACZANA Z DRESSINGIEM CYTRUSOWYM 76

KURCZAKIEM INACZEJ     KOSTKA RUBIKA – MELON, ARBUZ I FETA Z MIĘTĄ     SAŁATKA Z KURCZAKIEM I WARZYWAMI     SAŁATKA Z RZODKIEWKĄ I MOZZARELLĄ     FASOLKA Z CUKINIĄ NA RUKOLI Z HALLOUMI     CARPACCIO Z ARBUZA Z RZODKIEWKĄ I MIĘTĄ   Sałatka ziemniaczana z dressingiem cytrusowym: – Rozkosznie pyszna i orzeźwiająca – Idealna o każdej porze dnia – Nieoczywista

globuskulinarny
Fasola pieczona z kabanosami i papryką 59

było tak dobre, że nie wiem jak mam Wam to napisać. Na początku miała być zwykła fasolka po bretońsku, potem wymyśliłam do tego kabanosy i paprykę. Na gotowaniu również się nie skończyło – musiałam całość jeszcze zapiec. My jadł, jadł, jadł i jadł. Po tekście: „pierwszy raz mam tak, że wolę iść do kuchni po dokładkę, niż

Kardamonovy