Składniki: 2,5 litra bulionu warzywnego lub drobiowego 750 g mrożonej mieszanki warzyw (np. marchew, fasolka szparagowa, kalafior, brukselka) 1 cebula 3 łodygi selera naciowego 3 ząbki czosnku 2 łyżki oleju 3 łyżki śmietany 18% 1 listek laurowy 4 ziarna ziela angielskiego sól, pieprz świeży koperek lub natka pietruszki 250 g makaronu jajecznego chińskiego Sposób wykonania: Cebulę kroimy
Qchnia po prostuKURCZAKIEM INACZEJ KOSTKA RUBIKA – MELON, ARBUZ I FETA Z MIĘTĄ SAŁATKA Z KURCZAKIEM I WARZYWAMI SAŁATKA Z RZODKIEWKĄ I MOZZARELLĄ FASOLKA Z CUKINIĄ NA RUKOLI Z HALLOUMI CARPACCIO Z ARBUZA Z RZODKIEWKĄ I MIĘTĄ Tabbouleh bulgur po libańsku: – Idealne lekkie danie – Lekkie i zdrowe a mimo to syte – Świetny
globuskulinarnySycąca, dobrze doprawiona, pełna fasoli oraz kiełbasy pływającej w gęstym sosie - taka powinna być idealna fasolka po bretońsku. Jeżeli zwykłą kiełbasę zastąpimy kiełbasą chorizo, mamy idealną potrawę na zimową aurę - lekko pikantną, przyjemnie rozgrzewającą oraz niezwykle aromatyczną. Zaletą tej wersji jest też fakt, że dosłownie możemy ją przygotować w kilka minut dzięki czemu za każdym
Świat SmakuZamieszaj i smaż mieszając od czasu do czasu aż warzywa lekko się zrumienią – 5-7 minut. Wtedy dodaj pomidorki i czosnek, przesmaż chwilę, a następnie wsyp odsączoną z płynu fasolkę, wlej bulion lub wodę, doprowadź do wrzenia, przykryj, zmniejsz temperaturę do minimum i gotuj. Krok 2 Zrób pulpety. Zmiksuj robotem ręcznym lub w malakserze kaszę, tak żeby raczej nie było
Niedzielny kucharzautorka nie podaje wagi, ale ilość kromek, a te mogą się różnić wielkością. Przepis z bloga Tinned tomatoes . Składniki: (na 30 sztuk) 400g puszka czerwonej fasolki 'kidney beans', odcedzonej ząbek czosnku, zgnieciony w prasce 1 łyżeczka mielonego kuminu 2 czubate łyżki masła orzechowego 2 łyżki drożdży odżywczych (opcjonalnie) 2 łyżki wody sól i pieprz
Lejdi of the houseZupa z czerwoną fasolą jest zdrowa, pożywna i rozgrzewająca - idealna na zimę i nie tylko. Polecam, smacznego:) TUTAJ znajdziecie więcej przepisów na zupy Polecam również gulasz z kurczaka z fasolką szparagową : Zupa z czerwoną fasolą i ryżem, składniki: ok. 1.5 - 2 l domowego wywaru drobiowego lub jarzynowego, puszka czerwonej fasoli, duża cebula lub mały por, 2 ząbki czosnku
Lekcje w kuchnipuszek, przygotowanie zajęło mi dosłownie kilka minut. Można oczywiście soczewicę ugotować, ale gotowanie zajmie wtedy więcej czasu. Tak zrobioną soczewicę podajmy z dużą ilością dowolnych zielonych dodatków - sałatą, fasolką lub z makaronem z cukinii. To dobra propozycja na bezmięsny obiad. Polecam na podstawie przepisu ze strony You Soczewica z warzywami i pesto - przepis składniki - 2 porcje
Stare Garyznajdziecie w książce Dominiki ” Prosto, pysznie, do pudełka”. Dominika poleca piklowaną cebulę dodawać do “ czegokolwiek przyjdzie ci ochota “. Pasuje do ugotowanej fasoli, ciecierzycy, soczewicy, brokułów, fasolki i kalafiora. Jest idealnym dodatkiem do burgerów, i tych wegetariańskich, i mięsnych. Dodajcie cebulę do sałatek zamiast cebuli surowej, petarda. Ostatnim odkryciem jest śledź z marynowaną cebulką. Zagościł u mnie
Tajemnice SmakuSkładniki: 100 g kostki sojowej lub kotletów sojowych, tylko trzeba je namoczyć i pokroić na mniejsze kawałki 200 g kalafiora, u mnie mrożony 100 g fasolki szparagowej, też mrożona 1/2 … Czytaj dalej Gulasz sojowy
czarrna od kuchniKURCZAKIEM Z AWOKADO I SOSEM CZOSNKOWYM STEK CIELĘCY Z GNOCCHI I GRZYBAMI ZIEMNIAKI Z PIKANTNYM CHORIZO I MIĘTĄ PIEKIELNIE DOBRE SCHABOWY Z SEREM FASOLKĄ EDAMAME I GROSZKIEM PRZEPIÓRKI DUSZONE W WINIE Z GROSZKIEM I ZIEMNIAKAMI NA MAŚLE CHILI CON CARNE INACZEJ SAŁATKA Z MAKARONEM RYŻOWYM ARBUZEM I KURCZAKIEM
globuskulinarnyKURCZAKIEM INACZEJ KOSTKA RUBIKA – MELON, ARBUZ I FETA Z MIĘTĄ SAŁATKA Z KURCZAKIEM I WARZYWAMI SAŁATKA Z RZODKIEWKĄ I MOZZARELLĄ FASOLKA Z CUKINIĄ NA RUKOLI Z HALLOUMI CARPACCIO Z ARBUZA Z RZODKIEWKĄ I MIĘTĄ Sałatka warzywna z parówkami: – Prosta, szybka i pyszna – Sprawdza się o każdej porze dnia – Idealne
globuskulinarnyodrobinę posolić i poddusić całość przez dalsze 3 minuty, często mieszając. Wlać rosół/bulion, doprowadzić do wrzenia pod przykryciem, po czym gotować na małym ogniu przez 10 minut. Dodać fasolkę i gotować dalsze 5 minut. Zdjąć z ognia, doprawić sosem sojowym i rybnym, Tabasco i ewentualnie pieprzem do smaku. Zupa najlepiej smakuje w ostrzejszej wersji. Podawać z upieczonymi pomidorkami, obficie
Even Better FoodKURCZAKIEM Z AWOKADO I SOSEM CZOSNKOWYM STEK CIELĘCY Z GNOCCHI I GRZYBAMI ZIEMNIAKI Z PIKANTNYM CHORIZO I MIĘTĄ PIEKIELNIE DOBRE SCHABOWY Z SEREM FASOLKĄ EDAMAME I GROSZKIEM PRZEPIÓRKI DUSZONE W WINIE Z GROSZKIEM I ZIEMNIAKAMI NA MAŚLE CHILI CON CARNE INACZEJ SAŁATKA Z MAKARONEM RYŻOWYM ARBUZEM I KURCZAKIEM
globuskulinarnyKURCZAKIEM INACZEJ KOSTKA RUBIKA – MELON, ARBUZ I FETA Z MIĘTĄ SAŁATKA Z KURCZAKIEM I WARZYWAMI SAŁATKA Z RZODKIEWKĄ I MOZZARELLĄ FASOLKA Z CUKINIĄ NA RUKOLI Z HALLOUMI CARPACCIO Z ARBUZA Z RZODKIEWKĄ I MIĘTĄ Sałatka ziemniaczana z dressingiem cytrusowym: – Rozkosznie pyszna i orzeźwiająca – Idealna o każdej porze dnia – Nieoczywista
globuskulinarnybyło tak dobre, że nie wiem jak mam Wam to napisać. Na początku miała być zwykła fasolka po bretońsku, potem wymyśliłam do tego kabanosy i paprykę. Na gotowaniu również się nie skończyło – musiałam całość jeszcze zapiec. My jadł, jadł, jadł i jadł. Po tekście: „pierwszy raz mam tak, że wolę iść do kuchni po dokładkę, niż
Kardamonovy