fasolka - 6917 przepisów (strona:273/462)

JAJKA FASZEROWANE AWOKADO Z ŁOSOSIEM I RZEŻUCHĄ 97

GALETTE COMPLÈTE NALEŚNIKI PO BRETOŃSKU     ŻÓŁTKO PANIEROWANE NA KARMELIZOWANEJ RUKOLI     GRZANKI Z PASTĄ JAJECZNĄ     KOTLETY JAJECZNE Z PAPRYKĄ     FRITTATA Z FASOLKĄ SZPARAGOWĄ I GROSZKIEM   Jajka faszerowane awokado z łososiem i rzeżuchą: – Tęczowe barwy z nietuzinkowym finiszem – Faszerowane kremowym musem – Fenomenalnie skomponowane – Kapitalne walory wizualne – Kolorowe i zdrowe ILOŚĆ PORCJI: 4 CZAS

globuskulinarny
Chrupiąca sałatka z selerem naciowym – przepis jednoporcjowy 55

PORCJI: 212kcal Białko: 10,9g Węglowodany: 31,5g Tłuszcz: 5,9g Błonnik pokarmowy: 4,1g Ładunek glikemiczny: 16 Spróbuj także: pasta kanapkowa z tuńczykiem i kukurydzą, sałatka z fasolką szparagową, fetą i pomidorkami. Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na  Facebooku  i  Instagramie    Tam częściej pojawiają się zdrowe pyszności

Natka Pietruszki
Zupa z brukselki i papryki 96

Brukselkę oczyścić, opłukać, większe główeczki przekrajać na pół, zalać wywarem, ugotować. Paprykę oczyścić, opłukać, pokrajać w kostkę, usmażyć. Kiełbasę obrać z osłonki, pokrajać w półplasterki, podsmażyć, połączyć z brukselką, fasolką i śmietaną połączoną z mąką i musztardą, chwilę pogotować i doprawić do smaku

przepisy- Milki
KURCZAK W POMARAŃCZACH Z GNOCCHI I SZPARAGAMI 70

KURCZAKIEM Z AWOKADO I SOSEM CZOSNKOWYM     STEK CIELĘCY Z GNOCCHI I GRZYBAMI     ZIEMNIAKI Z PIKANTNYM CHORIZO I MIĘTĄ PIEKIELNIE DOBRE     SCHABOWY Z SEREM FASOLKĄ EDAMAME I GROSZKIEM     PRZEPIÓRKI DUSZONE W WINIE Z GROSZKIEM I ZIEMNIAKAMI NA MAŚLE     CHILI CON CARNE INACZEJ     SAŁATKA Z MAKARONEM RYŻOWYM ARBUZEM I KURCZAKIEM

globuskulinarny
Chow mein z tofu 105

Składniki: 1 opakowanie tofu, u mnie marynowane w chili 1/2 opakowanie makaronu chow mein (125 g) 1/2 marchewki 1/2 pora 1 czerwona papryka 120 g fasolki szparagowej mrożonej sól słodka … Czytaj dalej Chow mein z tofu

czarrna od kuchni
Fasolka po bretońsku 75

W ostatnim czasie jest to jeden z moich ulubionych przepisów na szybki obiad. Przygotowanie zajmuje dosłownie moment, domownicy się zajadają.. czego chcieć więcej ;)

Prosty przepis na
Zupa z berlinek 97

drobno kroimy i obsmażamy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy pokrojone w paseczki papryki, pokrojone w plasterki parówki. Smażymy 10 minut i łączymy z ziemniakami. 3.    Wlewamy fasolkę razem z zalewą, dodajemy przecier pomidorowy i zagęszczamy zupę mąką rozrobioną w małej ilości wody. Na koniec zupę doprawiamy chili ewentualnie solą. 4.    Zupa gotowa

Kulinarna Chwila
Grillowana dorada z masłem czosnkowym i rozmarynem - grill elektryczny TEFAL Optigrill + XL 107

ryby - w ogóle nie ma potrzeby , aby do niej zaglądać, dopóki grill nas nie zawoła ;)  W kilka chwil można przygotować także dodatki do ryby, jak: grillowane szparagi, zieloną fasolkę, plastry ziemniaków, bakłażana, cukinię itd. Dorada z grilla - składniki: 2 dorady, sprawione i oczyszczone  około 1/2 szklanki stopionego, wystudzonego masła 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżki posiekanej natki

Moja Książka Kucharska
Wegańskie zupy i dania obiadowe - Recenzja produktów Zielone pojęcie 56

idealnie przyprawiona :).   Zupa z Cukinii i Zielonego Groszku z dodatkiem kaszy jaglanej SKŁADNIKI: kasza jaglana (min. 35%), warzywa suszone (ziemniaki, dynia, kalafior, cukinia min. 3,5%, marchewka, fasolka szparagowa, groszek liofilizowany min. 2,5%, pasternak, seler, koperek, natka pietruszki), płatki drożdżowe, gorczyca, sól morska, czosnek suszony, liść laurowy, lubczyk, pieprz, ziele angielskie Ta wersja smakowa najmniej przypadła

wegujemy
TARTELETKI Z TUŃCZYKIEM I KAPARAMI 87

papier wysyp fasolę lub szklane kulki, żeby ciasto nie zniekształciło się podczas pieczenia. Wstaw na około 10 minut do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 °C. Zdejmij papier z fasolkami i piecz jeszcze 5 minut.  W międzyczasie przygotuj farsz: obierz cebulę, drobno poszatkuj i zeszklij przez kilka minut na rozgrzanym oleju. Tuńczyka odcedź, rozgnieć widelcem. W dużej misce starannie wymieszaj

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Przechowywanie żywności 63

przecier pomidorowy czy domowy ketchup , papryka, z której można przyrządzić smaczny przecier, świetnie nadaje się również do marynowania czy sałatek, buraki – tarte buraczki to doskonały dodatek do zimowych obiadów, fasolka szparagowa – świetnie nadaje się jako składnik sałatek do słoików, jabłka, z których można przygotować mus idealny do razowych naleśników, truskawki, maliny, jagody, borówki, śliwki i inne letnie owoce możemy przerabiać

moj przepis na
Postne kotleciki z warzyw z odpadów po soku 65

poście dr. Dąbrowskiej mam kilka sprawdzonych przepisów którymi chciałbym się z wami podzielić. Kotleciki możecie zrobić również jak nie jesteście na poście, wówczas można dodać ugotowanej rozgniecionej widelcem fasolki lub kaszy jaglanej. Kotleciki są pieczone w piekarniku, są bez tłuszczu. Składniki na 24 kotleciki : 700-1000 g odpadów po soku (sok pozyskany z 1,5 kg – 2 kg warzyw

moj przepis na
Policzki wołowe w sosie z czerwonego wina 65

wołowe? Ja bardzo lubię serwować policzki wołowe z puree ziemniaczanym lub warzywnym, podsmażonymi kopytkami lub galuszką . Dodatkowo zawsze podaję do nich warzywa w świeżej lub pieczonej formie. Zasmażane buraczki, fasolka z wody oraz glazurowane warzywa jak dla mnie sprawdzają się najlepiej. Szukasz przepisów na dania z wołowiny? Jeśli tak to wypróbuj nasz przepis na Burgery wołowe. The post Policzki wołowe

MeCooks
Przechowywanie żywności 68

przecier pomidorowy czy domowy ketchup , papryka, z której można przyrządzić smaczny przecier, świetnie nadaje się również do marynowania czy sałatek, buraki – tarte buraczki to doskonały dodatek do zimowych obiadów, fasolka szparagowa – świetnie nadaje się jako składnik sałatek do słoików, jabłka, z których można przygotować mus idealny do razowych naleśników, truskawki, maliny, jagody, borówki, śliwki i inne letnie owoce możemy przerabiać

moj przepis na
Postne kotleciki z warzyw z odpadów po soku 67

poście dr. Dąbrowskiej mam kilka sprawdzonych przepisów którymi chciałbym się z wami podzielić. Kotleciki możecie zrobić również jak nie jesteście na poście, wówczas można dodać ugotowanej rozgniecionej widelcem fasolki lub kaszy jaglanej. Kotleciki są pieczone w piekarniku, są bez tłuszczu. Składniki na 24 kotleciki : 700-1000 g odpadów po soku (sok pozyskany z 1,5 kg – 2 kg warzyw

moj przepis na