kapustą i grzybami (wegańskie) Sos kurkowy Kapusta z grzybami Najnowsze przepisy Deser snickers – wersja fit Curry z cukinią (wegańskie) Focaccia tradycyjna (wegańskie) Keto sernik raffaello Zupa z fasolki szparagowej Ciasteczka francuskie z bananami (wegańskie) Krem z brokułów ze szpinakiem (keto, low carb, wegański) Quiche z kurkami i serem Praliny bounty bez cukru (keto, wegańskie, bez glutenu, bez laktozy) Artykuł
WegePrzepisupieczeniu pieczarki serwuję same lub z dodatkiem rukoli lub roszponki. Jeśli lubisz dania z pieczarkami to polecam także: Pieczarki faszerowane mozzarellą Placki z pieczarek i polenty Sałatka pieczarkowa z fasolką szparagową Znajdziesz mnie na Instagram: mecooksblog oraz Facebook: MeCooks Nadziewane pieczarki Składniki na pieczarki nadziewane szpinakiem. 50 dkg pieczarek Portobello (5 dużych sztuk) 10 dkg szpinaku
MeCooksrazu obtaczamy w panko (lub bułce tartej). Smażymy do uzyskania złotobrązowego koloru z obu stron (po ok. 5 minut). Podajemy z ulubionymi dodatkami (u mnie ziemniaki z wody i fasolka). Będą pyszne także z surówką. Post Rewelacyjne kotlety rybne z groszkiem pochodzi z bloga Poezja smaku
Poezja smakurozgrzewające dania rośnie adekwatnie do spadku temperatury. Mnie do gulaszu najprościej przekonać słowem: “jednogarnkowy”. Zazwyczaj na jednej patelni coś smażę, obok gotują się ziemniaki, jeszcze obok fasolka, a do dużej michy trę surówkę. Góra naczyń się powiększa. Na pewno znacie to uczucie. Tutaj brudzimy w zasadzie duży garnek, deskę do krojenia z nożem i mamy pełnowartościowe danie
Poezja smakuSkładniki: 1 brokuł 1 puszka czerwonej fasolki 1 czerwona papryczka chilli 1 czerwona papryka 5 jajek 1 mała czerwona cebula 150 g żółtego sera Sos: 2 łyżki jogurtu greckiego 2 łyżki majonezu 1 łyżka miodu 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka kuminu 1/2 łyżeczki chilli 1 łyżeczka wędzonej papryki 1/2 łyżeczki soli Sposób wykonania: Brokuł dzielimy na różyczki
Qchnia po prostutakiej wersji jeszcze nie jadł (z bułką tartą). Dla mnie to nie do pomyślenia, knedle ze śliwkami muszą być z bułką tartą i masłem. Tak jak ugotowany kalafior albo fasolka szparagowa. Smacznego. Bo na zdrowie to już niekoniecznie. Mimo, że śliwki trochę ratują sytuację. Składniki: 20 śliwek (ja użyłam węgierek) 750 kg obranych ziemniaków 300-350 g mąki pszennej
KardamonovyZupa doskonale smakuje z kapustą pekińską oraz włoską. W wielu przepisach ryż zastępują ziemniaki. Zupę gołąbkową możesz także przygotować w wersji bezmięsnej. W tym wariancie świetnie sprawdza się dodatek fasolki szparagowej, która dodaje do zupy zdrową dawkę białka. Zupa gołąbkowa z ryżem, to z pewnością godny uwagi pomysł na pyszne i pożywne danie z kilku prostych składników. Zupę możesz przygotować
Kuchnia Na Wypasieangielskiego. 1 łyżka ziaren gorczycy. dodatkowo 1 łyżeczka soli i pół łyżki octu do obgotowania grzybów 1. Cebulę obierz i pozostaw w całości. Marchew pokrój w cienkie plasterki, fasolkę szparagową na około 3 cm kawałki, a seler w cienkie paski. Kalafior podziel na małe różyczki. Każdy rodzaj warzyw ugotuj oddzielnie w małej ilości osolonej wody, do chwili aż stracą
Cztery Fajeryśmietany lub greckiego jogurtu. Takie danie jest dobrym pomysłem na pożywny posiłek dla całej rodziny Smacznego:) TUTAJ znajdziecie więcej przepisów z kurczakiem :) Polecam również mój gulasz z kurczaka z fasolką szparagową: Kliknij tu, by subsk rybować mój kanał na Youtube Gulasz z kurczaka po meksykańsku, składniki: 500 g piersi z kurczaka, mała czerwona papryka, cebula, 2 ząbki czosnku, puszka pomidorów
Lekcje w kuchnikurczakiem>>> Krupnik z kaszy jęczmiennej na żeberkach>>> Szybka zupa pomidorowa>>> Prawdziwy rosół z kury>>> Fasolka po bretońsku z kiełbasą>>> Kapuśniak z kiszonej kapusty>>> Miłego gotowania! Zupa z soczewicy
Moja Książka KucharskaNiesamowite sosy do maczania sajgonek>>> Pierogi chińskie z wieprzowiną i kapustą pekińską>>> Krewetki z czosnkiem na maśle i białym winie>>> Fasolka szparagowa z bułką tartą>>> Paluchy serowe z ciasta francuskiego>>> Sajgonki z mięsem mielonym i grzybami shiitake>>> Sałatka z grillowaną cukinią, pomidorami
Moja Książka KucharskaKoniec lata w słonecznej kuchni jest tego roku wyjątkowo zielony. Pełno tu liści, natek, cukinii, której urodzaj sprawił, że jemy ją na tysiące sposobów niemal codziennie...i ostatnich fasolek bobu. Wpis o mini falafelkach z łupinek po gotowanym bobie cieszył się sporym zainteresowaniem, co wcale mnie nie dziwi, bo to pyszne ich wykorzystanie! :) A co stało się z miękkim
Kuchnia w Słońcu Skąpana