przepisy Gzik – przepis tradycyjny (keto, low carb) Tiramisu z bitą śmietaną Deser snickers – wersja fit Curry z cukinią (wegańskie) Focaccia tradycyjna (wegańskie) Keto sernik raffaello Zupa z fasolki szparagowej Ciasteczka francuskie z bananami (wegańskie) Krem z brokułów ze szpinakiem (keto, low carb, wegański) Artykuł Gzik – przepis tradycyjny (keto, low carb) pochodzi z serwisu WegePrzepis
WegePrzepisskrajać w słupki całą marchewkę, paprykę czy ogórka, kilka plasterków to za mało. Obiad to nie tylko mięso i ziemniaki, niech połowę talerza zajmie surówka z marchewki i gotowana fasolka szparagowa czy buraczki. Im więcej tym lepiej. Niech warzywa będą podstawą a nie jedynie dodatkiem. Poza nimi na talerzu powinny znaleźć się produkty zbożowe np. kasza gryczana, kasza pęczak
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Jesienne gulasze bardzo często u mnie goszczą. Są to syte,rozgrzewające potrawy do których dodaję to co mam dostępne. Najczęściej są to warzywa z mojego ogródka, cukinia, fasolka świeża którą uwielbiam, papryka. Takie gulasze mogę jeść na obiad, kolację i nigdy mi się nie znudzą. Do odgrzania idealne. Składniki: 1 cukinia 30 dkg ziaren fasoli fioletowej świeże
wesoła kuchniagroszek pełen smaku. Sałatkę podkręcam nieco aromatami bazylii i mięty, dla równowagi dodaję nieco pełnych witamin ulubionych orzechów i zrównoważonego parmezanu. INNE PYSZNE SAŁATKI: TUŃCZYK Z FASOLKĄ I JAJECZKAMI PRZEPIÓRCZYMI BAKŁAŻAN POD SIEKANĄ CEBULKĄ SAŁATKA Z GRILLOWANYM BAKŁAŻANEM SZPARAGI Z TRUSKAWKAMI NA RUKOLI CARPACCIO Z BURAKA Z HALLOUMI NA MUSIE
globuskulinarnypotarty imbir, smażyć 1 minutkę. Dodać grzybki, pokrojoną drobno chili, obraną i wydrążoną- pokrojoną w kostkę cukinię oraz pastę curry. Smażyć kolejne 2 minuty. Dodać pokrojoną na mniejsze kawałki fasolkę szparagową. Wlać mleko kokosowe i wodę. Wymieszać, doprawić solą. Gotować 10 minut na małym ogniu. Brokuł podzielić na mniejsze kawałki. Do garnka dodać brokuł, groszek i ciecierzycę, gotować
Kuchnia Pokoleńwegańskie) Sos kurkowy Kapusta z grzybami Najnowsze przepisy Tiramisu z bitą śmietaną Deser snickers – wersja fit Curry z cukinią (wegańskie) Focaccia tradycyjna (wegańskie) Keto sernik raffaello Zupa z fasolki szparagowej Ciasteczka francuskie z bananami (wegańskie) Krem z brokułów ze szpinakiem (keto, low carb, wegański) Quiche z kurkami i serem Artykuł Tiramisu z bitą śmietaną pochodzi z serwisu WegePrzepis
WegePrzepisWrzucamy posiekaną cebulę, szklimy. Przekładamy do dużej brytfany. Pieczarki kroimy, dodajemy do kiełbasy, lekko oprószamy solą, mieszamy i dusimy przez kwadrans pod przykryciem. Od czasu do czasu mieszamy. Opłukaną fasolkę przekładamy do gara. Całość zalewamy zimną wodą (na równi z całością), zagotowujemy, płomień zmniejszamy. Całość dusimy pod przykryciem przez 60 minut. Pokrywkę zdejmujemy, dorzucamy pomidory z puszki, pastę, pokrojoną
R'n'G Kitchensposób koreański kisić można wszystko, podobnie jak w Polsce. Moje przepisy na kiszonki: Kiszona brukselka kiszona marchew , kiszone rzodkiewki , buraki . ogórki na sucho ogórki małosolne w plastrach. kiszona kapusta. Fasolka kiszona Botwinka kiszona w kefirze Kimchi z ogórków. Koreańskie kimchi z ogórków poleca się podawać do pieczonego czy też grillowanego mięsa, a po przygotowaniu można je przechowywać w lodówce
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięmyślę że będzie smakować większości ;) Składniki na 2 osoby: około 1,2 litra bulionu/wody 1/2 słoika kiszonek cukinii pokrojonej w kostkę trochę wody z pod kiszonej cukinii mrożone warzywa (fasolka szparagowa, kalafior, brukselka, brokuł) 2 średnie ziemniaki 1 marchew 1/2 korzenia pietruszki kawałek selera 7 centymetrowy kawałek pora 3 łyżeczki suszonej mieszanki warzyw sól, pieprz 2-3 łyżeczki posiekanego koperku
Gotowanie...to proste !kapustą i grzybami (wegańskie) Sos kurkowy Kapusta z grzybami Najnowsze przepisy Deser snickers – wersja fit Curry z cukinią (wegańskie) Focaccia tradycyjna (wegańskie) Keto sernik raffaello Zupa z fasolki szparagowej Ciasteczka francuskie z bananami (wegańskie) Krem z brokułów ze szpinakiem (keto, low carb, wegański) Quiche z kurkami i serem Praliny bounty bez cukru (keto, wegańskie, bez glutenu, bez laktozy) Artykuł
WegePrzepisupieczeniu pieczarki serwuję same lub z dodatkiem rukoli lub roszponki. Jeśli lubisz dania z pieczarkami to polecam także: Pieczarki faszerowane mozzarellą Placki z pieczarek i polenty Sałatka pieczarkowa z fasolką szparagową Znajdziesz mnie na Instagram: mecooksblog oraz Facebook: MeCooks Nadziewane pieczarki Składniki na pieczarki nadziewane szpinakiem. 50 dkg pieczarek Portobello (5 dużych sztuk) 10 dkg szpinaku
MeCooksrazu obtaczamy w panko (lub bułce tartej). Smażymy do uzyskania złotobrązowego koloru z obu stron (po ok. 5 minut). Podajemy z ulubionymi dodatkami (u mnie ziemniaki z wody i fasolka). Będą pyszne także z surówką. Post Rewelacyjne kotlety rybne z groszkiem pochodzi z bloga Poezja smaku
Poezja smakurozgrzewające dania rośnie adekwatnie do spadku temperatury. Mnie do gulaszu najprościej przekonać słowem: “jednogarnkowy”. Zazwyczaj na jednej patelni coś smażę, obok gotują się ziemniaki, jeszcze obok fasolka, a do dużej michy trę surówkę. Góra naczyń się powiększa. Na pewno znacie to uczucie. Tutaj brudzimy w zasadzie duży garnek, deskę do krojenia z nożem i mamy pełnowartościowe danie
Poezja smakuSkładniki: 1 brokuł 1 puszka czerwonej fasolki 1 czerwona papryczka chilli 1 czerwona papryka 5 jajek 1 mała czerwona cebula 150 g żółtego sera Sos: 2 łyżki jogurtu greckiego 2 łyżki majonezu 1 łyżka miodu 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka kuminu 1/2 łyżeczki chilli 1 łyżeczka wędzonej papryki 1/2 łyżeczki soli Sposób wykonania: Brokuł dzielimy na różyczki
Qchnia po prostu