fasolka - 6917 przepisów (strona:261/462)

Surówka z kalafiora z żurawiną 102

dodatek do dania głównego. Zobacz też inne przepisy na sałatki i surówki Sałatka z jabłek i pestek granatu Panzanella – sałatka chlebowa Sałatka szopska Z tortellini i awokado Sałatka z fasolką szparagową Sałatka królewska Zobacz też nowe przepisy Surówka z kalafiora z żurawiną Miechunka peruwiańska czyli superowoc Szybki dżem truskawkowy Konfitura truskawkowa Gdzie zjeść we Florencji? Artykuł Surówka z kalafiora

okolicepalnika.pl
Pulpety z kurczaka w sosie koperkowym fit 53

obiad mam drobiowe pulpety, kolorowe i pyszne, ale w wersji fit. Na porcję wystarczą 2 pulpety ugotowane w bulionie z odrobiną mleka i koperku, do tego 100 g gotowanej fasolki szparagowej i kolorowa sałatka z ogórka, sałaty, pomidora, papryki i czerwonej cebuli. Taki zestaw jak policzyłam ma ok. 180 kalorii, więc jest to wersja obiadowa super fit. Podaję Wam przepis

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pałac Cieleśnica 34

wspólnie kolację tylko we dwoje. Obsługa zaproponowała nam kameralny klimat w jednej z sal jadalnych, gdzie czekał zastawiony pysznościami stół tylko dla nas. Kolacja składała się z przystawek – fasolki szparagowej w wędzonym boczku, dwóch sałatek, pasztetu z sosem żurawinowym, ogóreczków, świeżych pomidorów oraz talerzyka serów. Na ciepło dostaliśmy makaron ze szpinakowym pesto oraz pyszną rybę w sosie śmietanowo

Raj dla Podniebienia
Czym pachnie Paryż? – wpis kulinarny 33

miejsca, wyjmowali przed chwilą kupioną gazetę, zamawiali kawę z croissantem lub właśnie typowy zestaw śniadaniowy… Uwielbiam sałatki, a w Paryżu szczególnie posmakowała mi sałatka nicejska, z anchois i fasolką. W takim wydaniu smakuje wybornie! Będąc we Francji, nie mogliśmy nie skosztować francuskiej zupy cebulowej, która w różnych miejscach smakowała za każdym razem inaczej, ale za każdym razem wspaniale! Lody

Raj dla Podniebienia
Chili con carne 28

posiekane w kostkę kolorowe papryki, dusimy pod przykryciem, aż warzywa zmiękną. Od czasu do czasu podlewamy wodą. Zmniejszamy ogień. Gdy papryki będą miękkie, dodajemy kawałki cukinii oraz kukurydze i fasolkę odsączone z zalewy. Całość mieszamy, ponownie uzupełniamy wodą, jeśli jest taka potrzeba i dusimy pod przykryciem kilka minut. Na sam koniec dodajemy przecier pomidorowy. Jeśli danie trzeba jeszcze doprawić, użyj

Raj dla Podniebienia
Dieta lekkostrawna – dla kogo? 58

pstrąg, flądra i sandacz; tłuszcze w ograniczonych ilościach – masło, słodka śmietanka, oleje roślinne podawane na zimno; warzywa – gotowane ziemniaki lub ziemniaki w formie puree, marchew, buraki, szpinak, dynia, młoda fasolka szparagowa. Surowa zielona sałata, pomidor bez skórki, tarta marchewka; napoje – woda niegazowana, kompoty z dozwolonych owoców, rozcieńczone soki z dozwolonych owoców; owoce dojrzałe, bez skórki i pestek – m.in. jabłka, morele

Słodkie okruszki
Ogórki małosolne – pyszne i chrupiące 158

soli . Wodę należy zagotować, dodać do niej sól, zamieszać i pozostawić do ostudzenia, by w momencie zalewania ogórków, była w temperaturze pokojowej. Sprawdź też inne pyszne przepisy kuchni polskiej: Fasolka po bretońsku Gołąbki bez zawijania Małdrzyki – krakowskie placki twarogowe Rosół z kurczaka Pączki – tradycyjny przepis Drukuj Ogórki małosolne #wprm-recipe-user-rating-0 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full

Na-talerzu.pl
Lemoniada 54

tyle. Od paru dni myślałam o publikacji lemoniady. Na blogu zdecydowanie ostatnio wchodzicie w tego typu przepisy. I dobrze. Nikt normalny nie będzie przy 35 stopniach gotował i jadł fasolkę po bretońsku. No dobra, prawie nikt. My gdyby mógł, pewnie opierdzieliłby cały garnek. Ale dziś wyjątkowo nie o nim. Więc siedziałam przy swoich notatkach i zaczęłam wydziwiać. Że może

Kardamonovy
Frittata ze szparagami, ziemniakami i burratą! Najlepsza tarta z patelni ze szparagami! 52

włosku w stylu marynarskim: dodaj przed pieczeniem sardynki i oliwki zielone, podawaj z burattą i pesto domowym - dla tych którzy nie lubią szparagów (ktoś taki istnieje? niemożliwe!) szparagi zastąp fasolką szparagową lub bobem lub sercami karczochów lub cukinią życzę Smacznego

SMYKWKUCHNI
Sałatka Gyros z mięsem mielonym 135

Smażymy do czasu, aż straci różowy kolor. Pod koniec oprószamy 2-3 łyżkami przyprawy do gyrosa. Smażymy aż cała woda odparuje, a mięso stanie się „sypkie”. Studzimy. Fasolkę odsączamy z zalewy, płuczemy ją na sicie pod bieżącą wodą. Kukurydzę osączamy z zalewy. Ogórki konserwowe kroimy na półplasterki (duże można pokroić na ćwierć plasterki). Paprykę kroimy w kostkę. Majonez

Smaki Na Talerzu
Łosoś z suszonymi pomidorami i rozmarynem 65

obiad. Pieczony łosoś z dodatkiem suszonych pomidorów i rozmarynem to danie idealne dla osób na diecie i chcących się zdrowo odżywiać. Rybę możecie podać z dowolnymi dodatkami, ziemniakami, fasolką szparagową, albo mieszanką warzyw. Bardzo często podaję go wraz z brokułem przygotowanym na parze. Moim zdaniem świetnie się on komponuje z łososiem. Dlaczego warto przygotować łososia z suszonymi pomidorami i rozmarynem

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Indyk ze szparagami 56

Składniki są proste i łatwo dostępne. Przepis na sos jest uniwersalny i można go wykorzystać jako bazę do innych potraw. Indyka można zastąpić kurczakiem, a zamiast szparagów użyć brokuły, fasolkę szparagową, cukinię albo groszek cukrowy.  Oto składniki i przyprawy potrzebne do przygotowania indyka ze szparagami: około 500g fileta z indyka oliwa mąka pszenna do obtaczania kotlecików 1 posiekana cebula

Moja Książka Kucharska