FASOLADA GRECKA SKŁADNIKI 250 gramów drobnej, suszonej fasolki; 1-2 pomidory; 1 marchewka; 1 czerwona cebula; dymka; natka pietruszki; oliwa z oliwek; sól, pieprz; przepis na fasoladę grecką Artykuł Fasolada grecka wersja podstawowa pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka
Kuchnia Tomkacukinii z szybkowaru Kurczak w sosie koperkowym z szybkowaru Kurczak w sosie pomidorowo – kokosowym Kurczak z szybkowaru Kapusta z kurczakiem wędzonym Golonka w kapuście z szybkowaru Parzybroda z szybkowaru Fasolka po bretońsku z szybkowaru Żeberka z szybkowaru Szybciej się nie da! Brokułowa z szybkowaru. Krupnik z szybkowaru Zupa fasolowa z szybkowaru Jak ugotować buraki Jak ugotować ciecierzycę Jak ugotować fasolę
Dorota SmakujeŁOSOŚ SMAŻONY Z WARZYWAMI SKŁADNIKI dzwonko z łososia o wadze 200 gramów garść drobnej białej fasolki garść mrożonego groszku mała czerwona papryka kawałek cukinii 1 czerwona cebula kilka czarnych oliwek świeży koperek oliwa extra vergine sól, pieprz przepis na łososia smażonego Artykuł Łosoś smażony z warzywami podany pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka
Kuchnia TomkaGYROS SKŁADNIKI 1 pierś z kurczaka; 2-3 łyżeczki Twojej ulubionej przyprawy; 2 łyżki oliwy extra vergine; 1 pomidor; 1 nieduża czerwona papryka; garść czarnych oliwek; mała puszka czerwonej fasolki; kapusta pekińska; sól, pieprz; SOS DO GYROSA jogurt naturalny; majonez; szczypiorek; czosnek; sól, pieprz; przepis na sałatkę gyros z kurczakiem i warzywami Artykuł Sałatka gyros z kurczakiem i warzywami pochodzi
Kuchnia TomkaSAŁATKA Z RYŻEM SKŁADNIKI 150 gramów tuńczyka; 150 gramów ryżu basmati; 1-2 ogórki kiszone; kawałek czerwonej papryki; kawałek żółtej papryki; mała puszka czerwonej fasolki kidney; dymka; 150 gramów jogurtu naturalnego; szczypta mielonej kurkumy; szczypta mielonej przyprawy curry; 1-2 łyżeczki majonezu; sól, pieprz; przepis na sałatkę z ryżem tuńczykiem i warzywami Artykuł Sałatka z ryżem tuńczykiem i warzywami pochodzi
Kuchnia TomkaKURCZAK W PIĘCIU SMAKACH SKŁADNIKI 2 spore kotlety z piersi kurczaka; 150 gramów ryżu basmati; 80 gramów mrożonego groszku; 100 gramów czerwonej fasolki z puszki; pół łyżeczki mielonej kurkumy; przyprawa „chińskie pięć smaków”; sól, pieprz; mąka pszenna; 1 wiejskie jajko; panierka panko lub zwykła bułka tarta; przepis na kurczaka w pięciu smakach Artykuł Kurczak w pięciu smakach panko pokryty pochodzi
Kuchnia TomkaSWOJSKIE JADŁO SKŁADNIKI 200 gramów wędzonki wieprzowej; 200 gramów zielonej fasolki szparagowej; dymka; 1 wielki ziemniak; duży pomidor; średnia cukinia; suszone oregano; oliwa z oliwek; sól; przepis na swojskie jadło z Krety Artykuł Swojskie jadło z Krety rodem pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka
Kuchnia TomkaSAŁATKA WARSTWOWA Z KURCZAKIEM SKŁADNIKI 2 większe piersi z kurczaka; Twoja ulubiona przyprawa do drobiu, np. gyros; 1 duża puszka czerwonej fasolki; 1 duża puszka zielonego groszku; mała kapusta pekińska; 1 duża cebula; kilka ogórków konserwowych (lub kilkanaście korniszonów); majonez; pikantny keczup; sól, pieprz; przepis na sałatkę warstwową z kurczakiem Artykuł Sałatka warstwowa z kurczakiem pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka
Kuchnia TomkaFASOLÓWKA SKŁADNIKI 250 gramów drobnej białej fasolki; 800 ml wywaru z wędzonki; 500 gramów łopatki wieprzowej; 1-2 laski kiełbasy śląskiej; kilka ziemniaków; 1 duża cebula; 2 pomidory; suszone oregano; oliwa z oliwek; natka pietruszki; sól, pieprz; przepis na fasolówk inaczej zrobioną Artykuł Fasolówka całkiem inaczej robiona pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka
Kuchnia Tomkabardzo smaczna jest także sałatka z szynką i ryżem . Sałatka z papryką kolorową, ogórkami kiszonymi, kukurydzą, jajkami na twardo i ryżem. Do sałatki z szynką możesz dodać groszek, fasolkę posiekaną, marynowaną paprykę, pieczarki, ogórki konserwowe, a zamiast ryżu dowolną kaszę, krótki makaron czy soczewicę. Będzie pysznie! Do wszelakich przekąsek, pieczywa, deski serów polecam Sałatka z prosciutto Lekką sałatkę z prosciutto
Zasmakuj KuchniDzięki temu gotowy posiłek jest o wiele zdrowszy i nadal REWELACYJNY! Tofu pomarańczowe najlepiej smakuje podany z ryżem, sezamem i zieloną cebulką. Często gotuję do niego również brokuł lub fasolkę szparagową. Najlepiej smakuje zaraz po przygotowaniu, ale można je spokojnie odgrzewać. Niestety nie próbowałem go mrozić, tak więc tej metody przechowywania nie jestem w stanie polecić. Zastanawiasz się co jeszcze
Blendmanwp-block-wpzoom-recipe-card-block-recipe-card.is-style-default .details-items .detail-item .detail-item-icon { color: #597560; } .wp-block-wpzoom-recipe-card-block-recipe-card.is-style-default .recipe-card-notes .recipe-card-notes-list>li::before { border-color: #597560; color: #597560; } Fasolka szparagowa na parze, frytki z cukinii, sos koperkowy na bazie jogurtu naturalnego. Artykuł Pieczone frytki z cukinii pochodzi z serwisu Przepis Kulinarny ProstePesto a jego autorem jest Martyna Pietruszka
ProstePesto.plŻEBERKA DUSZONE Z WARZYWAMI SKŁADNIKI 1,5 kilograma żeberek wieprzowych; 500 gramów fasolki szparagowej; 200 gramów kurek (opcja); 2 białe papryki; 2 dojrzałe pomidory; mały seler; 2-3 ząbki czosnku; 1 duża cebula; słodka, mielona papryka; kminek mielony; sól, pieprz; przepis na żeberka duszone z warzywami Artykuł Żeberka duszone z warzywami pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka
Kuchnia TomkaKURCZAK W CURRY SKŁADNIKI 500 gramów piersi z kurczaka; 300 gramów zielonej fasolki szparagowej; 30 gramów (1 duża łyżka) zielonej pasty curry; pęczek świeżej kolendry; 1-2 limonki; puszka mleczka kokosowego; zielona papryczka chilli; sos rybny; listki świeżej bazylii; przepis na kurczaka w curry na zielono Artykuł Kurczak w curry na zielono pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka
Kuchnia Tomka