fasolka - 6917 przepisów (strona:264/462)

Chili con carne 34

posiekane w kostkę kolorowe papryki, dusimy pod przykryciem, aż warzywa zmiękną. Od czasu do czasu podlewamy wodą. Zmniejszamy ogień. Gdy papryki będą miękkie, dodajemy kawałki cukinii oraz kukurydze i fasolkę odsączone z zalewy. Całość mieszamy, ponownie uzupełniamy wodą, jeśli jest taka potrzeba i dusimy pod przykryciem kilka minut. Na sam koniec dodajemy przecier pomidorowy. Jeśli danie trzeba jeszcze doprawić, użyj

Raj dla Podniebienia
Kurczaka z curry 111

Kurczaka z curry Smaczny, prosty obiad na szybko. Wyśmienity kurczak z fasolką szparagową. Danie, do którego będziesz wracać. Banalnie prosty w przygotowaniu i pyszny w smaku. Danie podajemy z ryżem lub makaronem. czytaj

Kulinarna Chwila
Mięciutkie jajochlebki śniadaniowe 55

okresu RD jest to już rozsądny wybór. W pierwszych dniach rozszerzania diety lepiej skoncentrować się na proponowaniu dziecku warzyw, oczywiście mogą być to warzywa w kawałkach (różyczki brokuła, całe fasolki szparagowe, inne warzywa pokrojone w słupki wielkości palca wskazującego rodzica). Warto na początku zapoznać dziecko ze światem warzyw, które powinny być zawsze podstawą jadłospisu dzieci i dorosłych. Jeśli niemowlę

ProstePesto.pl
Chiński makaron z sosem orzechowym i szarpanym kurczakiem 63

dobre. Danie możesz wzbogacić również o warzywa. Ja pokazuję Ci jego podstawową wersję ale możesz z nim kombinować na różne sposoby. Do tego dania świetnie sprawdzi się jako dodatek: Fasolka szparagowa Marchewka pokrojona w drobną kostkę Mini kolby kukurydzy Kiełki Marynowany i mbir Kurczak to ważny element tego dania, jednak jeżeli nie masz czasu na jego gotowanie (a długie gotowanie

Czarnawisienka
Pasta kanapkowa z tuńczyka z puszki 46

Przepyszna pasta kanapkowa z tuńczyka z puszki. Pasta jajeczna na kanapki z tuńczykiem w sosie własnym oraz dodatkiem kukurydzy i czerwonej fasolki z puszki. Domowa pasta kanapkowa którą wszyscy spałaszują ze smakiem. Idealny dodatek do świeżego pieczywa lub bułki z masłem. Pasta jest tak smaczna że można ją zajadać wręcz łyżką prosto z miseczki. Możesz również przygotować z nią przystawkę

ProstePesto.pl
Bitki wieprzowe 57

razie potrzeby sos dopraw solą i pieprzem. Bitki wieprzowe podaję z kaszą gryczaną lub puree ziemniaczanym. Świetnie sprawdzą się tu posiekane ogórki kiszone, surówka z pora lub zielona fasolka szparagowa z ziołami, czosnkiem i cebulką. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Naleśniki po meksykańsku 251

ostrą paprykę w proszku, kurkumę, kmin rzymski, sól i pieprz), wymieszać, wlać 1/3 szklanki gorącej wody lub bulionu. Przykryć i dusić na wolnym ogniu przez około 5 minut. Fasolkę odsączyć z zalewy, przepłukać gorącą wodą, odcedzić i przełożyć na patelnię. Kukurydzę przełożyć na sitko. Przepłukać zimną wodą. Przełożyć na patelnię. Całość wymieszać, gotować bez przykrycia przez około 2-3 minuty

Danka Pichci
Bułki nadziewane masłem, czosnkiem i ziołami 60

też jakieś tam słoiki mu się do torby przypałętały, nawet nie wie jak, i on pierdoli to i nie będzie dźwigał i trzy słoiki od razu potłukł – z fasolką szparagową z bułką tartą podsmażoną, z gołąbkami i z buraczkami. I nagle wszyscy na peronie zaczęli krzyczeć gdzie to oni nie pójdą jeść jak dojadą do Warszawy, że do indyjskich restauracji

Marder&Marder Manufacture
Orientalna sałatka z pieczoną flądrą 56

Ciebie lekką i kolorową propozycje na naszą pyszną i zdrową bałtycką rybę, czyli  flądrę. Postanowiłam ją podać w towarzystwie orientalnych dodatków, czyli np. wodorostów wakame i kiełków fasolki mung.  Orientalna sałatka z pieczoną flądrą to moja inspiracja w ramach projektu Naturalnie Bałtyckie. Jest bardzo łatwa i szybka do przygotowania, a jej egzotyczne składniki bez problemu kupisz nie tylko

Kulinarne przygody Gatity
Pieczone ziemniaki z twarożkiem 44

Anglii bardzo popularnym daniem są tak zwane “jacket potatoes”, czyli dosłownie pieczone ziemniaki, które po upieczeniu podawane są z przeróżnymi dodatkami. Do najbardziej popularnych zalicza się fasolkę w sosie pomidorowym, chili con carne, twarożek ze śmietaną czy tuńczyka z majonezem i śmietaną. Ja bardzo lubię także krewetki z jabłkiem, zieloną cebulką, śmietaną i majonezem, jako jeden z dodatków

MeCooks
Cztery pory roku na Polanie Smaków – Andrzej Polan 55

podróży, tym razem kamperem. Co proponuje na Polan na polanie? Rosół z ogniska, łososia marynowanego w soku z rabarbaru, tuńczyka z pomidorami i śliwkami, dorsza w maśle z fasolką i solirodem.   Jesień . Złota polska jesień, czas wyjątkowy, radosny, a jednocześnie nostalgiczny. Ta pora roku to dynie, grzyby, kiszona kapusta czy kiszone ogórki. Przygotujemy soliankę z łososiem, zupę rydzową

Tajemnice Smaku