Przepis na : śniadanie
To było fantastyczne popołudnie spędzone w sercu stolicy w klimatycznym Comfort Food Studio pod batutą Tomasz Jakubiak . Na warsztaty tym razem wzięliśmy produkty Polmlek . Powstały trzy wyśmienite propozycje lekkie, rześkie, świeże! Na tym spotkaniu towarzyszyła mi również Sara, która teoretycznie wykonała od podstaw całą 3 propozycję czyli naleśniki. Podaliśmy chłodnik maślankowy z pieczonym czosnkiem i sokiem ze świeżego ogórka z marynowanym pstrągiem z kiełkami fasolki mung, chrupiące sał... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...