razie potrzeby sos dopraw solą i pieprzem. Bitki wieprzowe podaję z kaszą gryczaną lub puree ziemniaczanym. Świetnie sprawdzą się tu posiekane ogórki kiszone, surówka z pora lub zielona fasolka szparagowa z ziołami, czosnkiem i cebulką. Smacznego
Zasmakuj Kuchniostrą paprykę w proszku, kurkumę, kmin rzymski, sól i pieprz), wymieszać, wlać 1/3 szklanki gorącej wody lub bulionu. Przykryć i dusić na wolnym ogniu przez około 5 minut. Fasolkę odsączyć z zalewy, przepłukać gorącą wodą, odcedzić i przełożyć na patelnię. Kukurydzę przełożyć na sitko. Przepłukać zimną wodą. Przełożyć na patelnię. Całość wymieszać, gotować bez przykrycia przez około 2-3 minuty
Danka Pichciteż jakieś tam słoiki mu się do torby przypałętały, nawet nie wie jak, i on pierdoli to i nie będzie dźwigał i trzy słoiki od razu potłukł – z fasolką szparagową z bułką tartą podsmażoną, z gołąbkami i z buraczkami. I nagle wszyscy na peronie zaczęli krzyczeć gdzie to oni nie pójdą jeść jak dojadą do Warszawy, że do indyjskich restauracji
Marder&Marder ManufactureCiebie lekką i kolorową propozycje na naszą pyszną i zdrową bałtycką rybę, czyli flądrę. Postanowiłam ją podać w towarzystwie orientalnych dodatków, czyli np. wodorostów wakame i kiełków fasolki mung. Orientalna sałatka z pieczoną flądrą to moja inspiracja w ramach projektu Naturalnie Bałtyckie. Jest bardzo łatwa i szybka do przygotowania, a jej egzotyczne składniki bez problemu kupisz nie tylko
Kulinarne przygody GatityAnglii bardzo popularnym daniem są tak zwane “jacket potatoes”, czyli dosłownie pieczone ziemniaki, które po upieczeniu podawane są z przeróżnymi dodatkami. Do najbardziej popularnych zalicza się fasolkę w sosie pomidorowym, chili con carne, twarożek ze śmietaną czy tuńczyka z majonezem i śmietaną. Ja bardzo lubię także krewetki z jabłkiem, zieloną cebulką, śmietaną i majonezem, jako jeden z dodatków
MeCookspodróży, tym razem kamperem. Co proponuje na Polan na polanie? Rosół z ogniska, łososia marynowanego w soku z rabarbaru, tuńczyka z pomidorami i śliwkami, dorsza w maśle z fasolką i solirodem. Jesień . Złota polska jesień, czas wyjątkowy, radosny, a jednocześnie nostalgiczny. Ta pora roku to dynie, grzyby, kiszona kapusta czy kiszone ogórki. Przygotujemy soliankę z łososiem, zupę rydzową
Tajemnice SmakuCukier na tym etapie nie rozpuści się, kryształki pozostaną nadal wyczuwalne, tak ma być. Maślano – cukrowa masa będzie przypominała z wyglądu zasmażaną bułkę tartą, taką jaką polewa się fasolkę szparagową. W osobnym naczyniu roztrzep lekko jajka rózgą kuchenną, nie ubijaj ich na sztywną pianę. Rozmącone jajka przelej do masła z cukrem i zamieszaj do połączenia. Dodaj do masy przesianą
ProstePesto.plSkładniki ok. 1 kg schabu wieprzowego ok. 1/2 kg pieczarek 1/2 pora 1 opakowanie mrożonych brokułów 1/2 opakowanie mrożonej fasolki 1 jogurt naturalny pieprz, słodka papryka, zioła prowansalskie Sposób przygotowania … Czytaj dalej Roladki schabowe z pieczarkami na parze
czarrna od kuchnipuszki. Owoce (np. truskawki, maliny, morele) trzeba umyć, odszypułkować i wypestkować. Drobne (np. jagody, porzeczki, wiśnie) lepiej mrozić w pojemnikach niż woreczkach, nie zbrylą się. Warzywa (np. brokuły, kalafior, fasolka szparagowa, marchew, por, groszek, bób, szparagi, szpinak) przed zamrożeniem zblanszuj (zanurz warzywa we wrzątku na 1-2 minuty, a następnie przelej lodowatą wodą i ostudź). Dzięki temu zachowają aromat
ProstePesto.plcurry z ryżem to pożywna i bardzo smaczna moja propozycja na bezmięsny obiad. To danie możemy modyfikować według własnego uznania, to znaczy zrobić z innymi warzywami, na przykład dodać fasolkę szparagową lub zielony groszek. W okresie zimowym warzywne curry z ryżem możemy przygotować z mrożoną mieszanką warzyw. Takie danie jest szybkie w przygotowaniu, ponieważ ryż gotujemy w jednym garnku
Danka Pichci