Cześć! Obiecałam na Fb, że napiszę o przecierach pomidorowych własnej roboty. Jako dziecko napatrzyłam się jak mama je robi. Jako dziecko wpychałam w siebie ogromne ilości pomidorówki z własnych pomidorów….ech…Mama była mistrzynią w pomidorówkach. Każda mama robi najlepszą Potem tylko walczymy o odtworzenie tego smaku we własnej kuchni – z różnymi rezultatami. Moja mama gotowała pokrojone pomidory a następnie przecierała przez metalowe sitko. Robiłam tak samo dość długo, do mome... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Uwielbiam "stać przy garach". Uwielbiam jeść, testować nowe smaki. Na co dzień pracuję jako księgowa a po pracy kuchnia jest wyłącznie moja :D
Zapraszam do poczytania z moimi zmaganiami z garami:D Smaki dzieciństwa, próby odtworzenia kuchni włoskiej, azjatyckiej.