Domowy swojski przecier pomidorowy

Domowy swojski przecier pomidorowy

Domowy swojski przecier pomidorowy

Cześć! Obiecałam na Fb, że napiszę o przecierach pomidorowych własnej roboty. Jako dziecko napatrzyłam się jak mama je robi. Jako dziecko wpychałam w siebie ogromne ilości pomidorówki z własnych pomidorów….ech…Mama była mistrzynią w pomidorówkach. Każda mama robi najlepszą  Potem tylko walczymy o odtworzenie tego smaku we własnej kuchni – z różnymi rezultatami. Moja mama gotowała pokrojone pomidory a następnie przecierała przez metalowe sitko. Robiłam tak samo dość długo, do mome... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pieprzyć z Fantazją

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję