Zupa z młodej fasoli (fasolowa)

Zupa z młodej fasoli (fasolowa)

Zupa z młodej fasoli (fasolowa)

 Póki jest sezon na młodą fasolkę - u mnie obowiązkowo musi być zupa fasolowa. Przeważnie robię ją w lżejszej wersji - bez zasmażki i śmietany, na żeberkach, bądź kościach schabowych. Jest bardzo syta, więc z powodzeniem może zastąpić obiad. Zresztą moja jest pełna mięska - uwielbiam takie zupowe, gotowane... mięso na wywar (użyłam kości schabowych, ale idealnie nadadzą się - wędzone) 1,5-2 szklanki młodej fasoli typu "Jaś"   3-4 ziemniaki 1 marchewka (duża) 1 pietruszka kawałek selera 1 cebula 2 listki... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Di gotuje

Warto przeczytać

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.