drugie danie - 14640 przepisów (strona:418/976)

Kapsalon 193

Jakiś czas temu ta potrawa królowała na wielu blogach...ja też ją robiłam jakiś czas temu, nawet już kilka razy..polecam, bo naprawdę pyszne..Kombinacje z

Moje domowe kucharzenie
Ciasto trójkolorowe + film 121

Dzisiejszego dnia proponuję przepis na ciasto trójkolorowe, które wykona każda niedoświadczona w pieczeniu gospodyni domowa i nie tylko, ponieważ ciasto jest banalnie proste i szybkie w

Smakowite Dania
Ciasto trójkolorowe + film 241

Dzisiejszego dnia proponuję przepis na ciasto trójkolorowe, które wykona każda niedoświadczona w pieczeniu gospodyni domowa i nie tylko, ponieważ ciasto jest banalnie proste i szybkie w

Smakowite Dania
Mezze penne rigate z pieczarkami, grillowanym paprykowym kurczakiem i winnym ogórkiem. 133

Kolejny sympatyczny dzień; Pablo po niemal dwóch tygodniach w przedszkolu, a tu już dzwonią, że znowu chory. Tym razem blady, z bolącym brzuszkiem i ogólnie nie

BaRepas
Pomarańczowe ciastka z kremem czekoladowo-śliwkowym 234

Witajcie!, dziś mam coś dla omijających korzenne przyprawy na święta. Aromatyczne miękkie ciastka z równie smakowitym kremem nie tylko na święta. Ciastka wzbogacimy o otręby orkiszowe

Kuchnia PROzdrowotna
Jabłka faszerowane duszoną kiszoną kapustą 182

W zasadzie to miało być zupełnie inaczej :) . Na Świętego Marcina gęś pieczona a do tego obowiązkowo czerwona kapusta. Potem gęś mi ,, przeszła " bo ma za

Buniabaje w kuchni
Kardamonowe rolowane bułeczki nadziewane domowej roboty masłem orzechowym 140

konsumować, bo dłużej i tak się nie wytrzyma ehheheh Są przepyszne! Bułeczki można podawać z ciepłym mlekiem, kakao bądź z pyszną kawą. Są idealnym rozwiązaniem jako śniadanie czy też drugie śniadanie do pracy czy szkoły. Są łatwo podzielne i bardzo puszyste. #Ambition Jeśli też chcielibyście kupić sobie taką patelnię to teraz macie super okazję do kupna całej palety(...)średnicy 28 cm. Jest rewelacyjna, ma nieprzywierającą powłokę, dzięki czemu możecie używać o połowę mniej tłuszczu niż zwykle. Sprawdza się do pieczenia naleśników, placuszków, mięs, kotletów, przygotowywania dań jednogarnkowych czy też do pieczenia. Jestem z niej bardzo zadowolona. Życzę Wam przepysznych bułeczek robionych z prawdziwą dbałością o bliskich! Taaaakiego smacznego! Przepis zgłaszam do konkursu: Trzymajcie z całych sił

SMYKWKUCHNI
Schab w sosie pieczeniowym z kluskami śląskimi 75

Soczysty schab bez kości i jędrne kluseczki śląskie ziemniaczane. Danie obiadowe często goszczące na polskich stołach, chętnie przygotowywane przez polskie panie domu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Schab w sosie pieczeniowym z kluskami śląskimi 5 od 1 osoby Autor: Paweł Clad Danie: Dania główne Kuchnia: Polska Trudność: Łatwe Ilość 2 porcje Przygotowanie(...)ciemny odcień i odpowiedni aromat sosu pieczeniowego. Po tym czasie kawałki mięsa przewróć na drugą stronę i także podsmażaj 5 minut. Zmniejsz płomień i odparuj nadmiar zgromadzonego płynu. Wlej połowę ilości wody podanej w przepisie, gotując doprowadź do jej odparowania. Przewróć mięso na drugą stronę i wlej pozostałą część wody. Gęstą śmietanę 18 % rozmieszaj dokładnie z mąką. Mieszankę

ProstePesto.pl
Weekend kulinarny w Gdyni - bitwa smaków 2016 i 2015 193

wzbijał się aż przez sufit ogromny pień drzewa - naturalny i w 100% prawdziwy wystrój wnętrza, który stoi za powszechnie używaną nazwą tego lokalu: Zielona Tawerna .   2016: Degustacyjnych dań Weekendu Kulinarnego kosztowałam w towarzystwie pysznego piwa pszenicznego Grimbergen . Dobre jadło, zapach morza dolatujący zza okien, zimne piwko - czegóż chcieć więcej? :)   2016: Ogromny placek ziemniaczany po cygańsku(...)placku... Z racji ekstrawagancko dużej porcji i solidnej dozy płynnego, piwnego szczęścia, nie udało mi się niestety w tym roku skosztować więcej. Może to i dobrze, bo drugiego tak długiego oczekiwania na posiłek chyba bym już nie zniosła... Dokładnie 46 minut minęło od złożenia mojego zamówienia do czasu, jak talerz z zawartością trafił na mój stół ! Nie wiem czym było

Grunt to przepis!
To co najlepsze w Blogu Roku + Dziękuję!! 111

Dziękuję za wszystkie Wasze maile i wiadomości i za to, że poważnie chciało Wam się na mnie zagłosować! Dla mnie ten etap to największa wygrana – dzięki Wam :) i druga sprawa: chcę się z Wami podzielić moimi faworytami, którzy zdecydowanie zasłużyli, żeby być bliżej finałowej czołówki. Bloga Kasi znalazłam krótko przez konkursem i od razu mnie oczarowała: te zdjęcia(...)się sprawdziło. Ale po kolei: piękna czekoladowa rolada przekładana kremem, czyżby bita śmietana? wchodzę w to! a tu niespodzianka, Adam (na codzień kucharz) na swoim blogu pokazuje tylko dania roślinne. Nie mogłam wyjść z podziwu przeglądając kolejne desery, bo to jest naprawdę majstersztyk ;) Do tego jest tu jeszcze jedna rzecz, którą uwielbiam: zdjęcia krok po kroku jak to wszystko

Ciastkozercy
Miłosne wspomnienia i szczypta kobiecości 172

łatwo dostępne i dają wiele możliwości. Tradycyjnie, jak przy wszystkich warsztatach, menu było bezmięsne, a tym razem także niemal bezglutenowe (nie licząc jednego z deserów). Przygotowaliśmy w sumie dziewięć dań, które zebrane razem mogą tworzyć menu długiej, romantycznej kolacji, ale także wyjęte z menu z powodzeniem będą wykorzystane przy innych okazjach.   Jak zawsze uczestnicy mogli, bazując(...)sposób myślą o kuchni i znajdują w niej wiele inspiracji.  Jeszcze wspanialej jest spotykać w tej kuchni Osoby zrodzone z przemiłych wirtualnych znajomości i takie, które przyjeżdżają z drugiego końca Polski, by wspólnie pogotować. To radość , która ma ogromną  siłę i wartość. Cieszę się, że za każdym razem mam  zaszczyt przebywać z Osobami naprawdę wyjątkowymi, inspirującymi, takimi

KUCHARNIA
Kostka czekoladowo-słonecznikowa z kremem solony karmel 102

żelatynę. Dodajemy kajmak i jeszcze przez chwilę miksujemy. Wsypujemy 2/3 słonecznika, mieszamy *** *** Pierwszy blat ciasta umieszczamy w foremce i nasączamy go herbatą *** *** Na ciasto wykładamy połowę kremu karmelowego *** *** Przykrywamy drugim blatem, który również nasączmy. Wykładamy resztę kremu i posypujemy pozostałym słonecznikiem. Ciasto wkładamy do lodówki na czas przygotowania polewy *** *** Do garnuszka wlewamy śmietankę, zagotowujemy, zdejmujemy z ognia(...)najmniej 3 godziny *** *** SMACZNEGO ***       Polecam również: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA PRZEPISY TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ       Artykuł Kostka czekoladowo-słonecznikowa z kremem solony karmel pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Pizza melanzane z patelni - test patelni Woll Diamond / Melanzane pizza from the pan - pan test Woll Diamond 73

stanie w kuchni, najlepszym pomysłem na szybki obiad jest danie jednogarnkowe. Mięso oraz warzywa oprószyłam przyprawami i wrzuciłam na patelnię. Przykryłam patenię pokrywką, włożyłam do pieca i o nim zapomniałam ;) Zdjęłam pokrywkę pod koniec pieczenia by wierzch apetycznie się zarumienił. Pyszne, soczyste i aromatyczne danie bez dodatku tłuszczu . Wystarczył tłuszcz wytapiający się(...)też zabraknąć pysznego omleta. Jego przyrządzenie na patelni WOLL Diamond również nie wymaga jakiegokolwiek natłuszczania dna. Gdy spód omleta się przyrumieni wystarczy podnieść jego brzegi łopatką i przewrócić na drugą stronę (ja tego nie zrobiłam, ponieważ nie mam tak dużej łopatki a nie chciałam porwać omleta ;)  ). Można też złożyć go w pół, przykryć naczynie pokrywką i zaczekać

Delicious Place
Pizza melanzane z patelni - test patelni Woll Diamond / Melanzane pizza from the pan - pan test Woll Diamond 100

stanie w kuchni, najlepszym pomysłem na szybki obiad jest danie jednogarnkowe. Mięso oraz warzywa oprószyłam przyprawami i wrzuciłam na patelnię. Przykryłam patenię pokrywką, włożyłam do pieca i o nim zapomniałam ;) Zdjęłam pokrywkę pod koniec pieczenia by wierzch apetycznie się zarumienił. Pyszne, soczyste i aromatyczne danie bez dodatku tłuszczu . Wystarczył tłuszcz wytapiający się(...)też zabraknąć pysznego omleta. Jego przyrządzenie na patelni WOLL Diamond również nie wymaga jakiegokolwiek natłuszczania dna. Gdy spód omleta się przyrumieni wystarczy podnieść jego brzegi łopatką i przewrócić na drugą stronę (ja tego nie zrobiłam, ponieważ nie mam tak dużej łopatki a nie chciałam porwać omleta ;)  ). Można też złożyć go w pół, przykryć naczynie pokrywką i zaczekać

Delicious Place
Gotuję, nie marnuję – recenzja 171

Biorę też często udział w warsztatach, gdzie sporo się marnuje. A przecież przysłowiowe dzieci w Afryce głodują. Głód i marnowanie jedzenia to przecież 2 strony tego samego medalu. Z drugiej strony widzę też, że sporo się w tym temacie zmienia i że temat zero waste staje się coraz bardziej modny i powszechny. Nie tylko wśród eko freaków i producentów(...)szanujący się szef kuchni gotował z resztek czy żeby powstała cała polska książka kucharska o potrawach zero waste z poradami jak nie wyrzucać żywności. Prędzej umarlibyśmy ze wstydu, niż dali się przyłapać na kupowaniu przecenionych produktów z bliskim terminem ważności. To że już się nie wstydzimy staje się paradoksalnie świadectwem naszego dobrobytu. Jest nas stać, żeby zapisać się na drogie

Ugotowane pozamiatane