„Ile to ja już razy postanawiałam jeść więcej ryb i niestety na postanowieniu się kończy. Przyczyn jest wiele. Pierwsza to ta, ze chłopcy nie mogą jeść
Wiem co jemPowiem Wam szczerze że oszalałem na punkcie świeżych produktów! Po pierwsze urzeka mnie ich smak a po drugie moje samopoczucie po ich zjedzeniu staje
Kuchnia PROzdrowotnakukurydzianej (dałam pszenną) 1/4 łyżeczki soli 2/3 szklanki ciepłej wody Mąkę z solą wymieszać na stolnicy i dodając stopniowo wody - zagnieść ciasto. Ciasto podzielić na 8-9 części i rozwałkować na okrągłe placki (około 18-20 stopni średnicy, czyli nie za dużej patelni). Smażyć na suchej, rozgrzanej patelni około minutę z jednej strony, minutę z drugiej i znowu minutę
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!Nie wiem jak Wy, ale ja bardzo lubię kaszę jaglaną pomimo jej specyficznego posmaku Przeważnie jem ją na śniadanie z owocami, ale ostatnio zaczęłam eksperymentować. Tak
CoolinarniePLprzyprawione mięsko które szybko mieszamy w ten sposób ów mięso nie przypali się a my będziemy mieli danie gotowe po 5 minutach . Do przygotowania dania (dla 2 osob) niezbędne jest : Schab stir fry 2 plasterki schabu łyżka miodu łyżka sosu sojowego Ostra papryka do smaku garść kurek lub innych grzybów leśnych 1 liść kapusty pekińskiej(...)Jajka w koszulce 2 jaja łyżka octu woda 3. Makaron Makaron wstęgi woda sól Gotujemy wodę w 2 garnkach jeden na makaron drugi na nasze jajka w koszulkach. Na największym palniku rozpalamy woka(patelnie) a gdy zacznie dymić wlewamy łyżkę oleju i wrzucamy na nie mięso pokrojone w paski 1 cm i przyprawione wyżej wymienionymi składnikami
Wspólne smakiplanowanym przygotowaniem dania. Wszystkie składniki marynaty dokładnie wymieszać ze sobą.Polędwiczki umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Oczyścić z tłuszczu i błon. Pokroić w plastry o grubości około 1 cm. Oprószyć solą i pieprzem, lekko spłaszczając poszczególne kawałki mięsa - ręką lub szerokim nożem. Przełożyć do marynaty i dokładnie wymieszać (najlepiej rękoma). Odstawić na noc do lodówki.Na drugi dzień
Świat Domowej KuchniGłębi staje się absolutnie wyjątkowy - jest nurkiem. Ale od początku...Głębia to wirtualny świat - za pomocą programu, ubrani w odpowiedni kombinezon, ludzie odwiedzają Głębię, i prowadzą w niej drugie życie. Pracują, bawią się, kochają. Przebywając w Głębi, nie widzi się różnicy pomiędzy światem wirtualnym a rzeczywistym. Kiedy jednak przebywa się w niej zbyt długo, mogą wystąpić komplikacje, które(...)rozpowszechniona? Druga część trzyma w napięciu tak samo jak pierwsza, poznajemy nowych, interesujących bohaterów. Sytuacja się gmatwa, i czyta się z zapartym tchem.Łukjanienkę mogę polecić każdemu miłośnikowi fantastyki, a nawet tym, którzy za takową nie przepadają. Pisze tak dobrze, tak potrafi wciągnąć w akcję, że nie można oderwać się od książki. Po prostu nie da się
Pożeraczka, czyli raz adobrzedrugiej połowie sierpnia. Natchniona więc włoskimi klimatami, postanowiłam choć odrobinę Italii sprowadzić do nas już teraz, a najprościej to zrobić za pomocą włoskiego wypieku. Sięgnęłam więc po Italienskie brød: fra focaccia til grissini Maxine Clark i tam trafiłam na pomidorową focaccię. Zachwyciła mnie głębokim kolorem i mięsistością na zdjęciu. Nieco zmieniłam oryginalny przepis - nie dałam czosnku (nie miałam
Pożeraczka, czyli raz adobrzepieprzem (ja dałam go dość sporo). W misie (u mnie garnek żaroodporny) wyłożyć warstwami: odsączonego ananasa (ja pokroiłam go jeszcze na mniejsze kawałki), odsączony seler konserwowy, pokrojone w kostkę jajka, zalać to połową przygotowanego sosu jogurtowo-majonezowego. Na nim ułożyć kawałki kurczaka bez kości i bez skóry, pokrojone w kostkę, dodać odsączoną kukurydzę i zalać drugą połową sosu jogurtowo
Smaczne Zdrowedrugiej patelni smażymy 3 jaja sadzone (około 3-4 minuty) na oliwie z oliwek, doprawiamy je solą i obficie pieprzem. Kilka łyżek bułki tartej smażymy na suchej patelni lub w garnku, cały czas mieszając, na średnim ogniu. Po kilku minutach, gdy bułka tarta zbrązowieje, dodajemy 50 gram masła i dokładnie mieszamy. Teraz składamy nasze danie
Mango Papajadelikatne. Na drugi dzień smakują równie dobrze co robione w ten sam dzień. Ja odgrzałam sobie w mikrofali i smakowały jak dopiero co zdjęte z patelni!:) Znalezione tutaj . Składniki: -1/2kg mąki orkiszowej (w tym ok. 100-150g pełnoziarnistej) lub pszennej -40g drożdży -1 łyżeczka cukru trzcinowego -szczypta soli -1.5 szklanki letniego mleka(ja dałam
Smaczne ZdroweTo chyba moje ostatnie szparagi w tym roku. Szkoda, że sezon na nie tak szybko się kończy. Chociaż w Stanach jest ich ciągle dużo, tylko że
Zgrabne GotowanieNie jestem wielką fanką śniadań na słodko, ale od czasu do czasu najdzie mnie ochota na coś innego. Tym razem zastanawiałam się pomiędzy jabłkami w cieście
Fabryka pomysłówdodałam daniu ciut pikanterii. Wyszło naprawdę smacznie. Ps. do jutra (piątek) do godziny 22 możecie oddawać swoje głosy w akcji „gotowanie za głosowanie” (ankieta mieści się w prawym górnym rogu bloga ). Składniki na 3-4 porcje: 6 podudzi/pałek z kurczaka 100g suszonych pomidorów 300g pora (u mnie biała część z 1 całego pora i drugiego połowa
Fabryka pomysłówtutaj zarzucać pomysłami na kreatywne i smaczne wykorzystywanie tak zwanych resztek, ale też pokazywać jak można niestandardowo wykorzystać popularne produkty. Mam nadzieję, że ta seria Wam się spodoba Dajcie znać co o tym myślicie Bezglutenowe muffinki z jajkiem przepis na 4 muffinki 75 g mąki gryczanej 60 g mąki z ciecierzycy płaska łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli zioła prowansalskie(...)ugotowane na twardo jajka W misce wymieszaj: mąkę gryczaną, mąkę z ciecierzycy, proszek do pieczenia, sól, zioła prowansalskie (ok. łyżeczki), szczyptę papryki i parmezan. Całość dokładnie wymieszaj. W drugim naczyniu wymieszaj jajko z mlekiem. Do składników suchych dodaj składniki mokre. Całość wymieszaj. Do silikonowych foremek na muffinki wyłóż po łyżce ciasta, tak wypełniło 1/4 foremki. Do każdej formy
365 dni dookoła kuchni