odkładamy do miseczki *** *** Do pozostałego kremu dodajemy ciasteczka, mieszamy *** *** Krem oreo wykładamy na banany, wyrównujemy (możemy odłożyć kilka łyżek kremu, aby zrobić dekorację na wierzchu ciasta) *** *** Na krem wykładamy drugi blat ciasta *** *** Całość przykrywamy odłożoną wcześniej częścią kremu śmietankowego *** *** Na górze ciasta możemy wykonać rozetki z kremu Oreo, lub posypać startą czekoladę albo kakao *** *** Ciasto wkładamy do lodówki(...)godziny przed podaniem *** *** SMACZNEGO *** Polecam również: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA PRZEPISY TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Ciasto Oreo z bananami pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z Apetytemdrugą stronę. Dzięki temu nie dopuścimy do ich przypalenia. 8. Usmażone oponki odsączamy na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu i odkładamy do wystygnięcia. I to wszystko. Nasze oponki są już gotowe. Teraz wystarczy je tylko posypać cukrem pudrem, polać lukrem lub polewą czekoladową – według osobistych preferencji Ja lubię podawać je z sokiem malinowym lub rozpuszczoną czekoladą. Koniecznie dajcie
Okiem Blondynki by McBlondidrugą stronę przy pomocy szerokiej łopatki. Ponownie wstawić do piekarnika i piec dalsze 10 minut. Burgery świetnie smakują podawane z ulubionymi dodatkami w bułce z dobrej jakości majonezem i np. sosem BBQ , z frytkami, np. z batatów czy pikantnymi ziemniaczanymi łódeczkami , ale też jako element klasycznego obiadu. Smacznego! Masa na burgery powinna być na tyle kleista, by dała się
Even Better FoodCoś idealnie na nadchodzące walentynki lub inną specjalną okazję :) Makaron z krewetkami w sosie winno-pomidorowym z suszonymi pomidorami i pietruszką. Smakuje obłędnie, jest mocno pomidorowe
Klasyka Gotowaniau0142adamy owoce. Wylewamy drug\u0105 po\u0142ow\u0119 masy. Pieczemy w temp 180 st. C przez 40 minut."],"recipeCategory":"Ciasto","recipeCuisine":"S\u0142odko\u015bci"} Maślankowe ciasto ze śliwkami Danie Ciasto Kuchnia Słodkości Porcje 16 Porcje 16 Składniki 600 g maślanka 400 g mąka 300 g śliwki 2 łyżka olej kokosowy 2 szt jajko 250 g erytrol(...)inne słodziwo Sposób przygotowania Wszystkie składniki poza owocami mieszamy na gładką masę. Połowę masy wylewamy do formy (wyłożonej papierem do pieczenia lub nasmarowanej tłuszczem) i układamy owoce. Wylewamy drugą połowę masy. Pieczemy w temp 180 st. C przez 40 minut
Kucharzycabyły, między innymi naleśniki z jabłkami, zapiekane w sosie waniliowym. Niestety naleśniki podawane były z kupnym farszem z jabłek :( Ale wtedy wpadłam na pomysł, że mogę sama wykonać to danie, w 100% ze swojskimi składnikami :) Zaczynamy od przygotowania nadzienia z karmelizowanymi jabłkami. Jabłka pokroić na mniejsze części, skropić sokiem z cytryny. W dużym garnku skarmelizować miód(...)cukrem (do momentu uzyskania ciemnozłotego koloru), cały czas mieszać. Następnie dodać pierwszą połowę przygotowanych jabłek, mieszać do momentu, aż jabłka się rozpadną. Gdy pierwsza część jabłek się upraży, dodać drugą część, wymieszać. Do uprażonych jabłek dodać niewielką ilość masła, wymieszać. Następnie dodać łyżeczkę cynamonu i ziarna z laski wanilii. Całość wymieszać. Odstawić do przestudzenia. Teraz czas na smażenie naleśników
Świat Domowej Kuchninastępnie dać owoc w postaci pysznego chlebka gryczanego. SKŁADNIKI: 270g mąki gryczanej 215g pełnoziarnistej mąki żytniej 45g mąki owsianej 100g zakwasu chlebowego 360g wody odrobina soli himalajskiej/morskiej WYKONANIE: Mąki mieszamy razem z solą. Zakwas mieszamy z wodą. Całość razem mieszamy- najlepiej mikserem ok 5 min. Przykrywamy ściereczką i odkładamy do ciepłego miejsca na 2h, po czym ponownie mieszamy. Drugi
healthy dreamsgalaretki (dałam z owoców leśnych) Ciasto zagniatamy dzień przed pieczeniem sernika. Suche składniki (mąkę, cukier puder, proszek do pieczenia) przesiewamy i dokładnie mieszamy. Dobrze schłodzone masło ścieramy na tarce. Palcami łączymy starte masło z mąką na grubą kruszonką. Dodajemy żółtka, śmietanę i lodowatą wodę. Szybko wyrabiamy ciasto. Wyrobione przekładamy do woreczka i wkładamy na noc do lodówki. Na drugi dzień
mojewypiekiinietylkomożna dać kawałek, tylko do smaku) - 8 kulek ziela angielskiego - 2 liście laurowe, - 5 łyżek dobrego, aromatycznego majeranku - 1/2-3/4 główki czosnku - kolorowy pieprz do smaku - sól, gdyby była taka potrzeba ( u mnie nie było, ale miałam dużo wędzonek) Fasole i groch przepłukujemy na sicie pod bieżącą wodą, przekładamy do garnka, zalewamy wodą i odstawiamy na conajmniej 12h. Na drugi dzień
Smaczne ZdroweJeśli znudziły wam się standardowe pierogi z mięsem, kapustą i grzybami czy ruskie, to polecam ten przepis na pierogi z farszem z boczku wędzonego, twarogu i
e-PrzepisyKulinarnetych, którzy preferują buraczki na ciepło (przy podgrzaniu bardziej wyczuwalne są przyprawy), drugie minimalnie bardziej przyprawione, do zjedzenia na zimno. mimo iż są delikatne w smaku, to jest w nich bardziej wyczuwalny smak słodko kwaśny. Dla mnie smaczniejsze są te w wersji drugiej, ale ja nie przepadam za burakami na ciepło... Ilość cukru (ksylitolu) najlepiej dopasować(...)bardziej słodkie) + Wersja I: - 1/2 szklanki octu 10% - 1/2 szklanki cukru (dałam ksylitol) - 1-1,5 płaskiej łyżki soli himalajskiej Wersja II: - 3/4 szklanki octu 10% - 3/4 szklanki ksylitolu (lub cukru) - 1,5 płaskiej łyżki soli (u mnie himalajska) Buraki dokładnie wymyć
Smaczne ZdroweZdarzyło się Wam kiedyś że napiekliście za dużo naleśników i żadnemu z domowników już się nie zmieści? No to jesteście w dobrym miejscu, bo teraz można
Moje Małe Czarowanierazem dam mniej, gdyż wyszedł dość słodki) szczypta soli 150 g śliwek (mogą być mrożone) 1/2 łyżeczki cynamonu 1/4 łyżeczki kardamonu Do rondelka wlać mleko ryżowe, kaszę jęczmienną, olej, cukier i szczyptę soli. Gotować na małym ogniu przez 15 minut. Od czasu do czasu zamieszać. Mrożone śliwki rozmrozić. Świeże przekroić na pół i pozbyć się pestek. Wrzucić do drugiego rondla
Moja Galeria Smakudrugie urodziny! Nie wierzę jak ten czas szybko mija...Nie mam pomysłu na piękne podsumowanie... Chciałabym z całego serca podziękować Wam - czytelnikom za to, że jesteście! Dajecie powera do pisania i publikowania przepisów, do eksperymentowania w kuchni. Dziękuję za każdy komentarz, za każdą wiadomość, każde "lubię to" na FACEBOOK'U . W tym roku poznałam wiele kolejnych smaków, dań, wypieków - wydaje mi się że wypróbowałam ich już taaak dużo - a przede mną jeszcze więcej! Dlatego nie przestaję pisać i dzielę się z Wami moimi kulinarnymi przygodami. Muszę także wspomnieć o fotografii. Sądzę, że przez ten rok zrobiłam duże postępy jeśli chodzi o fotografowanie jedzenia. Najszybszym porównaniem będzie obejrzenie posta urodzinowego dokładnie sprzed roku (klik) i porównanie
chili & sugardrobiu i czy też dań z ryżem. Może być spożywany na zimno i na gorąco. W mojej kuchni zastosowałam go w wersji na gorąco do pieczonych udek. Danie smakowało wybornie. składniki na 4 porcje 4 udka z kurczaka 1 łyżka oleju sól sos paprykowo - czosnkowy Reypol przepis Na patelni podsmażamy udka z niewielką ilością(...)sosu paprykowo-czosnkowego . Następnie udka wkładamy do żaroodpornego naczynia ,polewamy sosem ,wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 st.C i pieczemy około 30 minut ,w trakcie pieczenia udka obracamy na drugą stronę i podlewamy sosem paprykowo- czosnkowym. Upieczone udka podajemy z surówkąi z ziemniakami
Smakowite Dania