fitness, przez funkcjonalne, cardio, pilatess itp. W praktyce oznacza to, że musi ona spełniać wiele wymagań. Nie może być ani za cienka (wtedy nie da bowiem odpowiedniej izolacji podczas ćwiczeń wykonywanych na podłodze. Z drugiej nie może być zbyt gruba – bo wtedy podczas treningów cardio, siłowych czy mieszanych może być zbyt niestabilna (za miękka). Mata do jogi Osoby początkujące(...)kilkoma ważnymi cechami. Po pierwsze – grubością. Wiele z nich to maty bardzo cienkie, mające ok. 2 mm grubości. Nawet maty grubsze mogą być cieńsze do przeciętnych mat treningowych. Drugim elementem, jeszcze ważniejszym, jest rodzaj powierzchni. Mata do jogo musi być antypoślizgowa. Ten parametr ma zdecydowanie większe znaczenie dla komfortu uprawnia tego typu aktywności niż w przypadku innych treningów
Żyję by jeśćodróżach. Tych bliskich, dalekich, egzotycznych, przeżyć ekstremalne przygody lub powiedzieć sobie "TAK" na drugim końcu świata. Ludzie ci. moi klienci często wyjeżdżali po raz pierwszy, czasem w pojedynkę, czasem w dużej grupie, z rodziną, malutkimi dzieć mi...Chcieli zwiedzać, zobaczyć jak najwięcej się da, w ybierając programy wycieczek przeładowane atrakcjami lub przeciwnie wypocząć pod pal mą z drinkiem(...)Pomijając pogłębioną lekcję geografii;) ,codzienny kontakt z wieloma ludźmi dał mi możliwość uświadomienia sobie jak różni jesteśmy. Wiem również, że to od nas zależy jak będą wyglądały nasze relacje z innymi . Im więcej damy od siebie , tym więcej otrzymamy. Uśmiech i szczerość rozpędzają czarne chmury a nasza otwartość przyciąga drugiego człowieka. Wiem jak ważne jest zaangażowanie w działanie i wykorzystywanie
WYSPA SZCZĘSLIWAda się umieścić wąskich pasków mięsa. Pod koniec warto jednak usunąć folię aluminiową i dopiec nieco mięso. Jak to zwykle przy długich czasach grillowania bywa, zalecamy użycie brykietu węgla drzewnego. Palenisko powinno być dobrze rozgrzane, ale bez przesady – lepiej grillować mięso dłużej i mniej intensywnie do miękkości, aniżeli je spiec pozostawiając twardym. W razie potrzeby regulujemy odpowiednio poziom rusztu. „Drugą
Kulinarna PokusaJankowi K., który może być przedstawicielem producenta? Czy może rozsądniej jest zasugerować się opinią blogera, którego znasz? Po drugie, blogerzy powoli przestają być amatorami. Amator to ktoś bez doświadczenia, a z czasem ciężko to zarzucać komuś, kto siedzi w danym temacie od kilku lat. Przyznam, że mam dość duży problem z definicją pojęć: amator, profesjonalista, ekspert. Może dlatego(...)sobie uczciwość i transparentność. Mówią, że aby stać się biegłym w danej dziedzinie potrzeba dwóch lat sumiennej pracy. Kto więc Waszym zdaniem jest większym ekspertem - bloger siedzący w temacie od 3 lat, czy dziennikarz, który miał na zebranie materiału jeden dzień? Blogger, który często za darmo zgłębia dany temat, bo go interesuje, czy dziennikarz, który ma tekst
W kuchni wieczoremdodatkiem soli i pieprzu. W ten sposób mięso bezpiecznie mogło przetrwać do następnego dnia. Wtedy jeszcze nie miałam pomysłu co dalej. Dopiero na drugi dzień, po przejrzeniu lodówki, ułożyłam sobie w głowie pomysł na to danie. Nie planowałam, że dodam przepis na blog, ale wyszło tak smacznie, że grzechem byłoby nie pokazać Wam tego pysznego
Codzienna kuchnia niecodziennaszanse, że Wasz deser będzie na tyle sztywny, iż będzie można go kroić nożem i podawać na talerzykach. Ja miałam wersję pierwszą. W moim odczuciu deser był najpyszniejszy na drugi dzień. Jeśli jesteście fanami bardzo słodkich deserów, możecie do ubijania śmietany dodać odrobinę cukru pudru. Składniki: 1 opakowanie ciasteczek OREO – około 180 g 80 g masła 1-2 banany(...)nocy warstwa budyniowa była bardzo płynna (co oczywiście nie przeszkadza, jeśli planujecie podawać deser w pucharkach), ale jeśli zależy Wam na bardziej zwartej konsystencji dajcie mniej mleka do budyniu. Mój deser był najpyszniejszy na drugi dzień. Dlatego jeśli Wam się nie spieszy, przetrzymajcie go z 24 godziny w lodówce. źródło: Na podstawie przepisu z „The kitchen is my playground
Moja DelicjaDrożdżowe jagodzianki z borówkami posypane cukrem pudrem to ciekawa propozycja na drugie śniadanie, słodki dodatek do kawy, idealny deser na lato. Te pyszne bułeczki
Smakowite Daniakulinarnym niebie. Mam oczywiście na takie dania swoje patenty, jednym z nich jest używanie domowych wywarów i bulionów, które są świetną bazą, drugim zagęszczanie zupy quinoą, a jeszcze innym uzyskiwanie aksamitnego smaku i konsystencji dzięki naturalnemu kremowemu serkowi. Ostatnio wymyśliłam i często używam, jako uzupełnienie i dekorację dań, chipsy domowej roboty z papieru
Quinoa Raz!nawet specjalnie zbaczając z trasy, by spróbować większej ilości dań tworzonych w tamtejszej kuchni. Wielkie ukłony w stronę Szefa Kuchni! 3. WARSZTATY, SZKOLENIA Klaudyna (kochana organizatorka :) wręczyłam nam upominki od sponsorów i organizatorów w uroczych seledynowych torebkach. Uwielbiam prezenty (patrz zdjęcie drugie poniżej ;). Obdarowana, zadowolona wraz z uroczymi towarzyszkami płci pięknej ruszyłam w stronę maszyny(...)wzorcowych blogów, blogerów, którzy swymi tekstami podbijają świat. Nie ma co, Marcin dał mi dużo motywacji do działania i przemyśleń, co i jak dalej, w którą stronę pójść. Jedno jest pewne: plan wymaga harmonogramu i mam nadzieję, że wkrótce stworzę naprawdę fajny projekt (może z pomocą mojej drugiej połówki (?). 4. ATRAKCJE Dla mam i dzieci przejażdżka konna po okolicy
Sajkofanka smakuwszystko polane pięknie rozpływającą się polewą, posypane orzeszkami. Perfekcja w każdym calu. Niestety, kiedy przyszło do mojego wykonania, tak perfekcyjnie już nie było. Po pierwsze herbatniki. No nie da się, żeby nie namiękły kremem na bazie budyniu! Kremy wyszły dobrze, za to polewa do kiszki. Albo spływała aż za dobrze, a za chwilę nie chciała już współpracować wcale(...)podzielić na 3 części, wystudzić. Każdą część zimnego puddingu połączyć z innym dodatkiem: jedną z nutellą i rozpuszczoną czekoladą, drugą z kajmakiem, trzecią z masłem orzechowym. Na pierwszą warstwę herbatników wyłożyć czekoladową masę, przykryć następną warstwą herbatników, dać krem kajmakowy, znów herbatniki, krem orzechowy, i tak dalej, do wykończenia kremów. Mi wyszły po dwie warstwy każdego smaku. Zakończyć
Cakes By KejtJeśli (podobnie jak ja) z powodu totalnego braku czasu nie zdążyłyście wymyślić ani też zrealizować żadnej niespodzianki dla swojej drugiej połówki z okazji Dnia Mężczyzny – spieszę z pomocą. Spokojnie dacie radę jeszcze to nadrobić! Mam dziś dla Was łatwy i szybki przepis na wyśmienite ciasteczka razowe. Każdy mężczyzna ucieszy się na ich zapach i widok, zapewniam! Ciastki
Garniec Magalierazem z cukrem i połową płatków mig dałowych. Kie dy biszkopt przestygnie, przekrajamy go na pół.Łyżką polewamy je dną część ciasta i wykła damy na nią frużelinę i cienką warstwę masy. Przykrywamy całość drugą częścią biszkoptu i wtem sam sposób nasączamy. Smarujemy wierzch oraz boki masą. Posypujemy całość płatkami mig dałowymi. Chło dzimy. Smacznego
ChilliJemysię delikatnie zeszły w pieczeniu i można je potem było odłamywać. U nas znikały w tak zastraszającym tempie, niby przypadkiem.. jedna sztuka…druga.. trzecia. Musiałam wszystko rzucić i ratować co się dało, żeby zrobić jakiekolwiek zdjęcia Ciasto robi się naprawdę prosto. Bez specjalnego wyrabiania czy innych zabiegów. Po zrobieniu, jest dość lepkie, ale takie ma być(...)folią lub ściereczką kuchenną. Pieczemy w 180 stopniach ok 15 min, aż się zezłocą. 4.7.2.17 http://mieszamwgarnku.pl/chleby/z-drozdzami/maslane-rogaliki-drozdzowe/ MieszamWGarnku Artykuł Maślane rogaliki drożdżowe pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnku