Skrzydełka. Jedni je uwielbiają, drudzy nie uznają ich jako coś co można zjeść. Za dużo kości a za mało mięsa 🙂 No i jak tu sobie z
gotować!ciasto zgęstnieje. 2. Jeżeli mocno ciasto zgęstniało dolewamy jeszcze odrobinę wody. Smażymy na mocno rozgrzanej patelni posmarowanej tłuszczem. Żeby naleśniki nie pękały i dały się łatwo zwijać, zawsze układam je jedne na drugim i przykrywam talerzem. Stoją sobie tak długo aż usmażę wszystkie naleśniczki :) Ja swoje naleśniki podałam ze słodkim twarogiem, wymieszanym z odmrożonymi truskawkami
Gotowanie...to proste !Delikatna, lekko słodka, z chrupiącą skórką. Na śniadanie, podwieczorek- bułka ideał. Moje łobuzy, łącznie z tym najmłodszym, zjadły całą w niecały kwadrans. Nie dało się nie sięgać po kolejny kawałek. Upiekłam więc drugą. Też już nie ma. Składniki 1 szkl mleka 1 łyżeczka drożdży suszonych 3-4 łyżki cukru 1 łyżeczka dobrej soli 2 1/4- 2 1/2 szkl
OliveandThymezdjęcia nas pięknie wyglądające Kalifornijskie śniadanie ze śliwkami czy poziomkowe śniadanie dla jaskiniowców. Po samej nazwie już bym się na takie danie skusiła, a Wy? Kolejny rozdział stanowią potrawy na drugie śniadanie, lunch i obiad i tutaj mamy np brukselkę z kaszą jaglaną czyli coś dla mnie :) jest też pięknie podana z groszkiem
Cynamonowe szczęściedanie, ulubione, bo jednogarnkowe, z cukinią w roli głównej, szybkie do wykonania, atrakcyjne przez cały rok, można podawać jako danie na każdą porę dnia, doskonale przechowuje się, na drugi dzień staje się jeszcze lepsze, można zagotować w słoiki i mieć na tzw. wszelki wypadek... Składniki: 1 duża cukinia 3 szt papryki (może
kgwjanczewoplastry. • W tostownicy położyć kromki chleba masłem zwykłym do teflonu, orzechowym do środka. Na masło orzechowe położyć plasterki jabłka, przykryć drugą kromką. Na zewnątrz ma być masło zwykłe, które da ładny złoty kolor tostów. Masło orzechowe ma być w środku razem z jabłkiem. • Zamknąć tostownicę i opiekać ok. 5 minut
To co kochamstawiamy na ogniu i gotujemy przez 3 do 4 minut. Napełniamy naczynia np. szklaneczki czy miseczki, na wierzch układamy płatki Lubella Mlekołaki. Danie można spożywać na gorąco lub na zimo, jakie drugie śniadanie. Życzę Wam smacznego Śniadania
SMYKWKUCHNIPrzepis na pyszne, szybkie danie, które łatwo się przyrządza. Smakuje świetnie też na drugi dzień, kiedy przejdzie przyprawami. Uwielbiam! Curry wurst Drukuj przepis Składniki 4 opakowania (po 10 szt) cienkiej białej kiełbaski (biała parzona też może być jeśli nie ma innej (wtedy 2 paczki)) 2 cebule (pokroić w małą kosteczkę) 1 łyżka oleju 1 kartonik passaty
CoolinarniePLpatelnię i układamy na niej pierś, bardzo wolno smażymy. A do marynaty wkładamy czyste i suche truskawki. Gdy się mięsko ładnie zrumieni , obracamy na drugą stronę, podlewamy łyżką marynaty i przykrywamy. To nam da gwarancję, że filet nie będzie w środku surowy. Usmażonego przekładamy na deskę aby się zamknął ( 5 - 8 min), a na patelnię wylewamy truskawki
Dieta moja pasjamagii trzymam się z daleka, wiem że Śląsk kocha magii w każdej zupie, ale może w restauracjach darujmy to sobie. Na drugie rolada z kluskami i kapustą solidne, konkretne, pyszne danie. Jak na prawdziwą roladę w środku kawałki ogórka i kiełbasy a nie jak sie zdarza w wielu knajpach wszystko zmielone na papkę. Karbinadle
Bernika - moj kulinarny pamietnikskładniki, które obniżają ciśnienie krwi i poziom cholesterolu, zapobiegają zaparciom i wspomagają odchudzanie. I oczywiście jest bezglutenowa. Do tej pory przygotowywałam dania z wykorzystaniem ugotowanych ziaren, teraz przyszła kolej na drugą twarz ciecierzycy, czyli mąkę. Oczywiście możemy kupić ja w sklepie, ale zachęcam Was do przygotowania jej w domu. To nic trudnego
Kulinarne przygody Gatitysobą dogadująca. Jeśli nie mamy trybulki, sięgnijmy po kolendrę. Jeśli nie znosimy kolendry, sięgnijmy po pietruszkę i też będzie bardzo dobrze. Danie jest z jednej strony proste i delikatne, z drugiej - dostajemy w nim całą gamę smaków i aromatów. Co tu dużo gadać - to jest naprawdę dobre! Składniki: 4 piersi z kurczaka 1 średnia cebula
zadanie-gotowanieUwielbiam włoskie dania, choć staram się je ograniczać... Lazanię przygotowywałam chyba drugi lub trzeci raz w życiu z racji tego, że nie lubię robić jej w małej keksówce i najlepsza zdecydowanie jest z naczynia żaroodpornego. Niestety nie ma nas tyle w domu, by to przejeść. Czasami jednak można sobie pozwolić i zjeść choćby odgrzaną na drugi dzień. Składniki(...)Cały czas mieszamy (na małym ogniu) aż do momentu zgęstnienia. 4. Przełożenie: Formę smarujemy masłem. Układamy warstwę makaronu- następnie mięsa- polewamy odrobiną sosu beszamelowego i posypujemy serem. Ponownie makaron. Drugą warstwę stanowi 2/3 farszu pieczarkowego, znowu sos, ser żółty i makaron, mięso-sos- ser- makaron,ostatnia porcja mięsa wymieszana z resztą pieczarek- sos-ser- makaron. Wierzch polewamy resztą sosu
Kuchnia w czekoladziekoła. Blaszkę do tarty lub do tortownicy wykładamy papierem do pieczenia. Kładziemy pierwszy placek i smarujemy makiem( wcześniej dodałam do niego pokrojone bakalie, żurawinę dałam suszoną oraz parę kropel aromatu migdałowego ), na to drugi placek i znowu smarujemy makiem na to trzeci placek smarujemy makiem i przykrywamy czwartym plackiem.Farsz nakładamy tak aby był z pół centymetra od brzegów ciasta
Różowa kuchniawykonanymi z masy cukrowej ( bo to przecież głównie cukier puder) tak dorośli nie odmówią czekoladowej różyczki z toru. Technologia wykonania czekolady plastycznej, z której da się stworzyć figurki jest bardzo prosta. Na co drugim blogu kulinarnym znajdziecie tą samą proporcję - na 200 gr czekolady należy wziąć 74 gramy syropu kukurydzianego*. Czekoladę należy rozpuścić w kąpieli wodnej, następnie
kawawszklance